Σελίδες

12 Φεβ 2011

Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ...

Ο ελληνικός λαός ήταν και είναι δίπλα στον αιγυπτιακό λαό, αλλά όχι και οι αστικές κυβερνήσεις όπως ισχυρίστηκε χτες ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας ότι «ο αιγυπτιακός λαός πρέπει να είναι βέβαιος ότι, η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός θα είναι στο πλάι τους». 
Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ήταν πάντα με το πλευρό του καθεστώτος Μουμπάρακ, με αυτό έκαναν μπίζνες (πολλές οι επιχειρήσεις Ελλήνων καπιταλιστών στην Αίγυπτο), αυτό είχαν ως πρότυπο ανάπτυξης και δημοκρατίας για την ευρύτερη περιοχή, αυτό είχαν ως στρατηγικό σύμμαχο, αυτό είχαν στη Σοσιαλιστική Διεθνή... 

Καμία σημασία δεν έδιναν για τον αιγυπτιακό λαό που ζούσε στη βαθιά φτώχεια και εξαθλίωση, στερημένος από στοιχειώδη πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, κάτω από συνεχείς διώξεις και τρομοκρατία. 
Ολα αυτά οι αστικές κυβερνήσεις τα θεωρούσαν φυσιολογικά. 
Και συνεχίζουν να τα θεωρούν. 
Ακόμα χειρότερα, θέλουν να διασφαλίσουν όλες τις προϋποθέσεις, πολιτικές και άλλες, για να συνεχίσουν να υπάρχει το ίδιο καθεστώς με μια μεταμφίεση δήθεν επί το δημοκρατικότερο. 
Αυτό ουσιαστικά παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός περιγράφοντας την επιδιωκόμενη λύση: «Είναι επείγον, είναι απαραίτητο η Αίγυπτος να βρει το δρόμο της, να ξεκινήσει μια ανοιχτή πολιτική διαδικασία, που θα μετατρέψει τα αυτονόητα αιτήματα του αιγυπτιακού λαού σε εφαρμοσμένα δικαιώματα: περισσότερη ελευθερία, περισσότερη Δημοκρατία, ίσες ευκαιρίες, δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή», είπε, αναμασώντας κούφια λόγια. 
Γιατί οι ευκαιρίες τους δεν εξασφάλισαν πουθενά τα δικαιώματα, ενώ οι ελευθερίες τους είναι οι ελευθερίες του κεφαλαίου να εκμεταλλεύεται. 
Σε κάθε περίπτωση, ο δοσίλογος πρωθυπουργός και η σοσιαλ...φασιστική κυβέρνησή του είναι απέναντι από την εξέγερση του αιγυπτιακού λαού και κάνει ό,τι μπορεί για να μην αποτινάξει από πάνω του το ζυγό του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου