Σελίδες

12 Φεβ 2011

Νομίζει πως μας δουλεύει...

Τον ενοχλημένο από τους ελέγχους της τρόικας παρίστανε χτες στη Βουλή ο πρωθυπουργός. «Ποιος Ελληνας μπορεί να είναι υπερήφανος, ποια Ελληνίδα μπορεί να είναι υπερήφανη, ποιος σε αυτή την αίθουσα, από τους 300 της Βουλής, μπορεί να είναι υπερήφανος, όταν βλέπει να έρχονται κάθε τρίμηνο οι υπεύθυνοι της τρόικας, να μας ελέγχουν, να μας αξιολογούν αν πράξαμε σωστά, να εισηγούνται αν θα μας δώσουν την επόμενη δόση του δανείου και, μάλιστα, για θέματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, για αλλαγές που θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια;», αναρωτήθηκε με περισσή υποκρισία. 
Εσπευσε βέβαια αμέσως μετά να δηλώσει ότι δε φταίει η τρόικα «για την εξάρτηση για κάθε δόση του δανείου», ενώ βάφτισε πατριωτική τη στάση της κυβέρνησης επειδή «αναλαμβάνει τις ευθύνες που μας αναλογούν». 

Η αλήθεια είναι όμως ότι την τρόικα την έφερε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό της πλουτοκρατίας, προκειμένου να τη βοηθήσει να περάσουν τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που εδώ και δεκαετίες σχεδίαζαν. 
Η τρόικα (ΔΝΤ - ΕΕ - ΕΚΤ) είναι οι ξένοι σύμμαχοι της εγχώριας πλουτοκρατίας στον πόλεμο που διεξάγει κατά του λαού, ώστε να διαχειριστούν την κρίση προς όφελος των συμφερόντων τους. 
Από κοινού δημιούργησαν το μνημόνιο, δηλαδή το όπλο που έβαλαν στον κρόταφο του λαού για να τον τρομοκρατήσουν και να τον αναγκάσουν να υποταχθεί. Αλλωστε ο ίδιος έχει πει, όπως και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης, ότι τα μέτρα είναι στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. 
Λέει ψέματα και υποκρίνεται λοιπόν ο πρωθυπουργός. 
Ο ίδιος και η κυβέρνησή του είναι περήφανοι κάθε φορά που έρχεται η τρόικα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου