Σελίδες

12 Φεβ 2011

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο...

«ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ τα πράγματα όχι για να ικανοποιήσουμε τις Βρυξέλλες, αλλά για να απελευθερωθεί η Ελλάδα, να τελειώνουμε». Δήλωση του πρωθυπουργού είναι αυτή, χτες, από τη Βουλή...
Μόνο, που δε μας εξηγεί με τι ακριβώς θέλει «να τελειώνουμε». Προφανώς, με τις κατακτήσεις των εργαζομένων, με τον όποιο δημόσιο χαρακτήρα έχει απομείνει και, αν είναι δυνατόν, με κάθε διάθεση αντίστασης!
Εάν συμβούν αυτά, θα ικανοποιηθούν παρεμπιπτόντως και οι Βρυξέλλες, μα, πάνω από όλα, η πλουτοκρατία, εγχώρια, ευρωπαϊκή και παγκόσμια (αν και συνήθως αυτές διαπλέκονται).
Μια και εκεί είναι η ουσία του πράγματος: Με αφορμή την υποτιθέμενη «κρίση χρέους», να οδηγήσουν την κοινωνία 100 χρόνια πίσω. 

Να δημιουργήσουν φτηνή, υποδουλωμένη και κατά το συμφέρον (τους) διαθέσιμη εργατική δύναμη.
Δυστυχώς, όμως (γι' αυτούς), δε θα τελειώνουν έτσι εύκολα. 
Δε συνέβη ποτέ στο παρελθόν, δε θα συμβεί τώρα και, πολύ περισσότερο, δε θα συμβεί στο μέλλον.
Το άγχος τους - λόγω του ότι η κοινωνία μοιάζει σήμερα με ωρολογιακή βόμβα - γίνεται ολοένα πιο φανερό και τους βεβαιώνουμε ότι είναι απολύτως δικαιολογημένο.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΒΟΛΗ των επιχειρησιακών συμβάσεων, ζήτησαν οι εκπρόσωποι της τρόικας και θεωρούν - δικαίως - ότι άφησαν πίσω τους μια κυβέρνηση που θα τηρήσει κατά γράμμα την κατεύθυνση.
Τελικά, μάλλον ο συγκεκριμένος νόμος δε δημιουργήθηκε για να ...προστατέψει τους εργαζόμενους από το εργασιακό χάος και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, όπως έλεγε η Λ. Κατσέλη (εδώ γελάνε)...
Να είστε βέβαιοι, πάντως, ότι το μήνυμα, εκτός από τους κυβερνώντες, το «έπιασαν» με σαφήνεια και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που θα κάνουν ό,τι μπορούν για το ...«καλό της εθνικής οικονομίας».
Αντε να δούμε αυτοί τι ψέματα θα σκαρφιστούν για να δικαιολογήσουν όσα θα κάνουν ή ...δε θα κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου