Σελίδες

3 Σεπ 2010

Πάλι τους έπιασε ο πόνος για την Τυποεκδοτική ....

Τις τελευταίες μέρες, διαβάζουμε ΞΑΝΑ, διάφορα "αστυνομικά ρεπορτάζ" για το ΚΚΕ, τον Ριζοσπάστη και κυρίως την Τυποεκδοτική .... η οποία αποτελεί "αγαπημένο" θέμα του κάθε εντεταλμένου λασπολόγου ! Δεν θα γράψουμε πολλά, κανα δυο παρατηρήσεις ...... για τους καλοπροαίρετους. Τους προβοκάτορες εξάλλου δεν τους λαμβάνουμε ιδιαίτερα υπ'οψιν !


ΜΥΘΟΣ Α' - Η Τυποεκδοτική ΑΕ είναι καπιταλιστική επιχείρηση

Ο στόχος της Τυποεκδοτικής είναι ξεκάθαρος .... Η κυκλοφορία του Ριζοσπάστη, της ΚΟΜΕΠ, του Οδηγητή, των βιβλίων της Συγχρονης Εποχής, των αφισών και του υπόλοιπου υλικού του ΚΚΕ, ώστε να διαδίδονται οι ιδέες και το πρόγραμμα του ! Φυσικά όπως μπορεί να αντιληφθεί ο κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος , η επιχείρηση αυτή χρειάζεται μια κάποια χρηματοδότηση .... και για αυτό η Τυποεκδοτική είχε αναλάβει την εκτύπωση και άλλων ιδιωτικών εντύπων. Η Τυποεκδοτική δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση, διότι απλούστατα ο σκοπός ύπαρξής της δεν είναι το κέρδος, αλλά η προώθηση των κομμουνιστικών ιδεών ..... και αυτό φαίνεται πως ενοχλεί ιδιαιτέρως ! Απο την άλλη δεν υπάρχει κάποιου είδους εργατικής εκμετάλλευσης, καθώς οι εργαζόμενοι στην Τυποεκδοτική δεν είναι παρά μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, που έχουν χρεωθεί ως κομματικό τους πόστο, την Τυποεκδοτική ! Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον Ριζοσπάστη ή άλλα όργανα του κομματος ή ακόμα ακόμα τους ίδιους τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΚΚΕ .

ΜΥΘΟΣ Β' - Χαμηλοί μισθοί και απολύσεις.

Η απασχόληση ενός μέλους ή στελέχους του ΚΚΕ, σε επαγγελματική βάση, είναι μια έκφραση της προσφορά και αυτοθυσίας με την οποία αφιερώνεται στον αγώνα, καθώς ο ίδιος επιλέγει να χρεωθεί ένα πόστο το οποίο είναι τόσο χρονοβόρο, ώστε να μην του δίνει τη δυνατότητα να εργαστεί αλλού. Για αυτό το κόμμα αποφασίζει να λαμβάνει το συγκεκριμένο μέλος, μιααποζημίωση ("κομματικό μισθό") για βιοποριστικούς λόγους ...... Δεν είναι όμως δυνατόν, ένα επαγγελματικό στέλεχος να πληρώνεται με περισσότερα χρήματα από αυτά που παίρνει ο απλός εργαζόμενος, του οποίου τα συμφέροντα υπερασπίζεται και τον οποίο καλεί σε ξεσηκωμό. Αυτό κατα το ΚΚΕ αποτελεί ζήτημα κομματικής ηθικής, καθώς εάν ένα επαγγελματικό στέλεχος αμοίβεται πλουσιοπάροχα ή τουλάχιστον με μισθό πάνω απο την Συλλογική Σύμβαση, τότε δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να παραμείνει στη θέση και κυρίως στο Κόμμα, όχι επειδή συμφωνεί πολιτικά μαζί του, αλλά επειδή έχει ανάγκη τα χρήματα. Αυτό όχι μόνο δεν επιδιώκετε απο το ΚΚΕ, αλλά καταπολεμείτε ... σε όλα τα κομματικά πόστα, είτε πρόκειται για τον Ριζοσπάστη, είτε το Κοινοβούλιο, είτε την Τυποεκδοτική !!! .... Ελάχιστες μόνο θέσεις στην Τυποεκδοτική, καλύπτονται απο μη μέλη του ΚΚΕ, και αυτό λόγω εξειδικευμένων καθηκόντων που δεν μπορεί να καλύψει κάποιος κομματικός. Οι όροι εργασίας αυτών των εργαζομένων, είναι αυτοί που προβλέπει η συλλογική σύμβαση του κλάδου στον οποίο ανήκει.

Τώρα, αφού καλύψαμε τα παραπάνω, πάμε στο ζήτημα των απολύσεων ή μάλλον καλύτερα , στο ζήτημα της συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων της Τυποεκδοτικής !

Η Τυποεκδοτική τα τελευταία 2 με 3 χρόνια, έχει μια υποβαθμισμένη λειτουργία και ζήτηση των υπηρεσιών της ...... η οποία φαίνεται και απο τους ισολογισμούς της, οι οποίοι κάθε έτος παρουσιάζουν και μεγαλύτερες ζημίες, τις οποίες το Κόμμα είναι υποχρεωμένο να καλύπτει απο άλλες συνεισφορές των μελών του. Αντί λοιπόν η Τυποεκδοτική, να κυρήξει πτώχευση όπως θα έκανε μια καπιταλιστική επιχείρηση, δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο την όποια απόλυση ........ θα παραμείνει σε λειτουργία, αλλά θα συρρικνώσει την επέκταση που είχε κάνει στις εκτυπώσεις άλλων ιδιωτικών εντύπων. Θα αφοσιωθεί πλέον μονάχα στην έκδοση των εντύπων του ΚΚΕ. Τα πλεονάζοντα μέλη και στελέχη που βρίσκονται στην Τυποεκδοτική, είτε θα μετακινηθούν σε άλλα κομματικά πόστα όπου το ΚΚΕ τους έχει ανάγκη, είτε θα τους αναζητήσει κάποια άλλη εργασία, ώστε να καλύπτουν τις υλικές ανάγκες τους .... και η κομματική τους εργασία θα είναι πλέον μειωμένη. Εξάλλου η Τυποεκδοτική ποτέ δεν ήταν μια καπιταλιστική επιχείρηση, αλλά είναι στην ουσία ένα κομματικό όργανο του ΚΚΕ το οποίο εξασφαλίζει την εκτύπωση των κομματικών του εντύπων και στο οποίο εργάζονται κομματικά μέλη. Τόσο απλό .....

Ξέρω πολύ καλά , ότι τα διάφορα είδη προβοκατόρων που κυκλοφορούν στον έντυπο και διαδικτυακό τύπο ή στα blogs, δεν θα καλυφθούν απο τα παραπάνω, διότι το πρόβλημά τους δεν είναι οι εργαζόμενοι αλλά το ίδιο το ΚΚΕ και η δράση του, και η μόνη απάντηση που θα τους ικανοποιούσε είναι η διάλυση του Κόμματος, το κλείσιμο της Τυποεκδοτικής και η εγκατάλειψη της υπόθεσης της ταξικής πάλης.

Προς μεγάλη τους δυστυχία κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου