Σελίδες

3 Σεπ 2010

Τηλεοπτική υποκρισία...

http://tasosnastos.blogspot.com/
   Α, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ παράπονο, τα τηλεοπτικά κανάλια που φροντίζουν για την αντικειμενική μας πληροφόρηση, είχαν εκτενέστατα ρεπορτάζ αυτές τις ημέρες από τους χώρους εργασίας.
   Αμόλησαν τα συνεργεία και τους ρεπόρτερ τους για να έχουμε όλοι λεπτομερή εικόνα και στοιχεία για το ...πώς εφαρμόζεται η νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος.
   Συγχαρητήρια για την ευαισθησία τους που δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι εδράζεται στην αγωνία τους για την υγεία και τις συνθήκες εργασίας των ανθρώπων στην Ελλάδα.
   Μόνο που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τη ...μόνιμη απουσία τους από τους χώρους δουλειάς, όταν δεν εφαρμόζονται συμβάσεις, εντατικοποιείται η εργασία, απολύεται κόσμος ή γίνονται εργατικά ατυχήματα που δεν τους μοιάζουν εντυπωσιακά.
   Εκτός αν θεωρούν πως ...τέτοια πράγματα δε συμβαίνουν στην Ελλάδα μια και έχουμε μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που αντιστέκονται σθεναρά στον «εργασιακό μεσαίωνα» (έτσι δεν έλεγε ο Γ. Παπανδρέου προεκλογικά;).
   Για να μην είμαστε όμως άδικοι, όταν οι ...καταστάσεις το απαιτούν και είναι απαραίτητο να συκοφαντηθούν εργατικοί αγώνες, τα «αντικειμενικά» ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης είναι πάντα εκεί.
   ΜΑΛΙΣΤΑ 22,8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ θα διατεθούν στους νομούς που έχουν μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον σύμφωνα με τα αρμόδια υπουργεία.
Μόνο που δεν μπήκαν στον κόπο να μας πουν ...πώς θα προστατευθεί το περιβάλλον. 
Ιδίως όταν η μόδα επιτάσσει τα ανάλογα έργα να γίνονται από ιδιώτες (που ως γνωστόν έχουν αυξημένη περιβαλλοντική ευαισθησία).
   Εμάς μια φορά σαν ένα μπλέξιμο της ...«πράσινης ανάπτυξης» με την «πράσινη ψηφοθηρία» στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές μας μοιάζει η όλη ιστορία και μάλλον δεν έχουμε άδικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου