Σελίδες

29 Νοε 2010

Ο ξεσηκωμός,του ξεσηκωμού.....ω ξεσηκωμέ!

πηγή :Κόκκινος Άνεμος

Σε όλες τις πτώσεις και σε όλους του χρόνους κλείνεται τον τελευταίο καιρό παντού, ειδικά στα blog.
Από παντού, σωστά, εκφράζεται η ανάγκη να γίνει κάτι επιτέλους. Nα ξεσηκωθεί ο  κόσμος , να δείξει επιτέλους το ανάστημά του. Οι κομμουνιστές βέβαια από την υπογραφή της συνθήκης του Μάαστριχ , έχουν  δείξει την παλικαριά τους. 
Όμως από ελάχιστους ολοκληρώνεται ο συλλογισμός. ΜΕΤΑ , ΤΙ; Εντάξει ξεσηκωθήκαμε, τους διώξαμε, ο ΓΑΠ έφυγε νύχτα με το ελικόπτερο, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΙ;

Δεν βλέπω διάθεση για τέτοια κουβέντα από - επιτρέψτε μου την έκφραση- επαναστάτες του γλυκού νερού. Η προοπτική ,σύντροφοι γιαλαντζί και μη, είναι το παν, γιατί κίνημα χωρίς πρόταση εξουσίας , φυλλοροεί, συμβιβάζεται, υποτάσσεται και  έρχεται η αστική τάξη και σε στέλνει εκατονταετίες πίσω.
Ελάτε λοιπόν να κουβεντιάσουμε ανοιχτά για το ΑΥΡΙΟ. Αφήστε την ανέξοδη και εύκολη επανάσταση του πληκτρολόγιου. ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ!
Για το ΚΚΕ  οι απαντήσεις έχουν δοθεί από τον Β.Ι.ΛΕΝΙΝ .


Ο Β. Ι. Λένιν έγραψε: «Χωρίς επαναστατική θεωρία δεν μπορεί να υπάρξει και επαναστατικό κίνημα - το ρόλο του πρωτοπόρου αγωνιστή μπορεί να τον εκπληρώσει μόνο ένα κόμμα που καθοδηγείται από πρωτοπόρα θεωρία». Η μαρξιστική - λενινιστική θεωρία, σαν επαναστατική ιδεολογία της εργατικής τάξης, εμφανίστηκε και αναπτύσσεται σε σκληρή ανειρήνευτη πάλη ενάντια στην αστική ιδεολογία. Χαρακτηρίζοντας τις τρεις βασικές μορφές της πάλης του προλεταριάτου για την απελευθέρωσή του - την οικονομική, την πολιτική και την ιδεολογική - ο Β. Ι. Λένιν υπογράμμιζε ότι ο ιδεολογικός αγώνας κατά της αστικής τάξης είναι ο πιο μακρόχρονος και πολύπλοκος. Τη νίκη σ' αυτήν την πάλη το προλεταριάτο μπορεί να την κερδίσει μόνο με τον όρο ότι θα παραμείνει πάντα συνεπές στη μαρξιστική - λενινιστική θεωρία και θα ξεσκεπάζει αδιάκοπα ακόμα και τις πιο μικρές εκδηλώσεις της αστικής ιδεολογίας στο εργατικό κίνημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου