Σελίδες

29 Νοε 2010

Επιστρατεύουν τους Ναυτεργάτες

Μόλις πριν λίγο, το μακρύ χέρι του εφοπλιστικού κεφαλαίου, υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης κατηγόρησε τους ναυτεργάτες που αγωνίζονται για τα αυτονόητα κι αφορά την υπογραφή συλλογικών συμβάσεεων εργασίας, ως αδιάλλακτους κι ανεύθυνους ενώ προχώρησε στην επιστράτευσή τους χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά το χρήσιμο εργαλείο του κοινωνικού αυτοματισμού. Το εφοπλιστικό κεφάλαιο αποτελεί την αιχμή της ελληνικής αστικής τάξης κι εκείνο που με κάθε τρόπο κάνει όλη τη βρωμοδουλειά της.
Πριν τη κήρυξη της επιστράτευσης είχε αποφασιστεί από τη ΠΝΟ νέα 48ωρη απεργία που θα διαρκούσε μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης. Η σχετική απόφαση ελήφθη με ψήφους 11 υπέρ και 4 κατά, αφού δεν οδήγησε σε συμφωνία η σημερινή συνάντηση του υπουργού Θαλάσσιων Υποθέσεων με τον γ.γ. της ΠΝΟ, Γιάννη Χαλά και τον πρόεδρο της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, Απόστολο Βεντούρη.
Η νίκη των ναυτεργατών θα είναι νίκη ολόκληρης της εργατικής τάξης.
Αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών.
MITSARAS - http://wp.me/pPn6Y-4dd

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/11/10, 9:09 μ.μ.

    Οι ναυτεργάτες συνεχίζουν αποφασιστικά με νέα 48ωρη απεργία για να αποκρούσουν την επίθεση των εφοπλιστών που με όχημα την αντιλαϊκή πολιτική χτυπούν το σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.
    Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Για να σπάσει η τρομοκρατία και η αισχρή συκοφάντηση από τους εφοπλιστές, που αποκομίζουν τρελά κέρδη εντείνοντας την εκμετάλλευση των ναυτεργατών.
    Κυβέρνηση- εφοπλιστικό κεφάλαιο βρίσκονται στην ίδια γραμμή πλεύσης. Τολμούν να μιλούν αυτοί που απολύουν εκατοντάδες ναυτεργάτες. Αυτοί που κάνουν μαζικά εγκλήματα στέλνοντας στον πάτο της θάλασσας δεκάδες ανθρώπους.

    Προετοιμάζονται και αυτή τη φορά να χρησιμοποιήσουν την επιστράτευση και μηχανισμούς απεργοσπασίας για να ανακόψουν τη δυναμική του αγώνα να τρομοκρατήσουν τους ναυτεργάτες. Να γνωρίζουν όμως ότι οι εργαζόμενοι, το ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατείται δεν θα υποκύψει. Θα πέσουν στην ξέρα οι εκβιασμοί τους. Ο αγώνας θα συνεχιστεί γιατί είναι δίκαιος.
    Είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών που βασανίζονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. της Ε.Ε.


    Διαβάστε περισσότερα: http://kke4ever.blogspot.com/2010/11/48_29.html#ixzz16hT5q2po

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/11/10, 9:11 μ.μ.

    Τα συνδικάτα των ναυτεργατών δηλώνουν ότι το χαρτί της επιστράτευσης είναι γ’ αυτούς ένα κουρελόχαρτο και καλούν την εργατική τάξη να τους συμπαρασταθεί στο λιμάνι του Πειραιά, για να μην περάσουν τα σχέδια του υπουργείου εφοπλιστών, όπως χαρακτήρισαν το υπουργείο στο οποίο ηγείται ο Γ. Διαμαντίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/11/10, 9:13 μ.μ.

    http://tsak-giorgis.blogspot.com/2010/11/blog-post_2530.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/11/10, 9:20 μ.μ.

    http://www.youtube.com/watch?v=hZCnBYdvUcE

    ΑπάντησηΔιαγραφή