Σελίδες

20 Νοε 2010

Στις 24 Νοέμβρη οι φοιτητές και οι σπουδαστές στο δρόμο


   Σε εξορμήσεις μέσα και έξω απ' τις σχολές προχωρούν οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, στην Αθήνα, για την επιτυχία τουσυλλαλητηρίου ενάντια στο νόμο πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, στις 24 Νοέμβρη, στις 12 ώρα το μεσημέρι, στην Ομόνοια. Προχτές, έγινε σύσκεψη Επιτροπών Αγώνα, Συλλόγων, για την καλύτερη οργάνωση του συλλαλητηρίου και κατέληξαν στην πρόταση πάλης προς όλους τους φοιτητές και σπουδαστές, η οποία θα συζητηθεί στις Επιτροπές Αγώνα και θα προταθεί στις Γενικές Συνελεύσεις που θα γίνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη. Επίσης, τη Δευτέρα το ΜΑΣ αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου.
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών λέει «"Οχι" στο "μνημόνιο διαρκείας" κυβέρνησης - ΝΔ- ΕΕ - ΔΝΤ», «"Οχι" στο "μνημόνιο της Παιδείας". Δράση και Οργάνωση για την Ανατροπή». Στην πρόταση πάλης του ΜΑΣ τονίζεται: 

  • Κανένας διάλογος με την κυβέρνηση και την πλουτοκρατία. Οχι στους ψευτοδιαλόγους που στήνουν πρυτανικές αρχές, σύγκλητοι και μεγαλοκαθηγητές.
  • Να μην περάσει ο νέος νόμος - πλαίσιο.
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των φοιτητών για σίτιση - στέγαση - μεταφορές - αναλώσιμα. Μηνιαίο επίδομα 600 ευρώ σε όσους φοιτητές δεν τα βγάζουν πέρα.
  • Εξω οι επιχειρήσεις απ' τις σχολές και έρευνα. Καμία μορφή ιδιωτικοποίησης.
  • Το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για το επάγγελμα. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.
  • Σταθερή και μόνιμη αποκλειστική απασχόληση για όλους του εκπαιδευτικού προσωπικού. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων.
  • Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, μετά το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο. Δημόσιες Επαγγελματικές Σχολές μετά το 12χρονο σχολείο.
Τα αγωνιστικά ραντεβού σε άλλες πόλεις
Στις 24 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη, το ΜΑΣ καλεί σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Χημείου του ΑΠΘ.
Την ίδια μέρα στη Ξάνθη το ΜΑΣ προγραμματίζει συγκέντρωση στις 11 π.μ., στο Πολυτεχνείο.
Στην Κοζάνη, στις 12 μ., το ΜΑΣ θα πραγματοποιήσει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΤΕΙ και καλεί τους σπουδαστές να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση που προγραμματίζει την Πέμπτη 25 Νοέμβρη στη 1 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου