Σελίδες

20 Οκτ 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...


«H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αναδεικνύει τον αυτοδιοικητικό και πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών. Ο κεντρικός της στόχος είναι η νίκη των ιδεών της ουσιαστικής αποκέντρωσης με αυτοδιοίκηση και η επικράτηση των δυνάμεων που σε τοπικό επίπεδο μπορούν να υπερασπιστούν και να προωθήσουν αυτές τις ιδέες. Στις εκλογές του Νοεμβρίου θέτουμε ως γενικό στόχο την ανάδειξη δημοτικών και περιφερειακών διοικήσεων που θα διαχειριστούν με διαφάνεια και δημόσιο έλεγχο τις τοπικές υποθέσεις και τα οικονομικά - και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία στις συνθήκες της δημοσιονομικής κρίσης (...). Διαφορετικά, ο μόνος τρόπος, που εμείς αποκρούουμε, είναι να σημάνουμε πλήρη υποταγή στο Μνημόνιο και μοιρολατρική πολιτική ακινησία της τοπικής αυτοδιοίκησης, με μόνη συνοδεία τις απέλπιδες φωνές κατά του ΔΝΤ».
Η ως άνω έκθεση ιδεών φέρει την υπογραφή του προέδρου της «Δημοκρατικής Αριστεράς», Φ. Κουβέλη. Αν σωστά καταλαβαίνουμε, οι συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ είναι προφανώς γιατί η «Δημοκρατική Αριστερά» έχει πειστεί ότι αυτό,
 με τον «Καλλικράτη» που τη βρίσκει σύμφωνη, προωθεί την «ουσιαστική αποκέντρωση με αυτοδιοίκηση» και την πολιτική «κινητικότητα» της «τοπικής αυτοδιοίκησης»... Και ότι συγχρόνως οι κοινοί υποψήφιοι θα διαχειριστούν τις τοπικές υποθέσεις με διαφάνεια. Δηλαδή, θα παραδώσουν «γην και ύδωρ» στο κεφάλαιο αλλά με διαφάνεια. Θα τσακίσουν όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει, αλλά διαφανώς. Θα απολύσουν, θα επιβάλουν φόρους, θα κλείσουν παιδικούς σταθμούς, θα παρέχουν υποβαθμισμένες και πανάκριβες υπηρεσίες στο λαό, αλλά όλα αυτά θα γίνονται στο φως του ήλιου... Εξαιρετική αυτή η «κινητικότητα» των οργάνων τοπικής διοίκησης, υπέρ της οποίας τάσσεται ο Φ. Κουβέλης. Αλλά για τους λίγους. Οχι για το λαό.
Μ' αυτόν τον τρόπο, η «Δημοκρατική Αριστερά» ισχυρίζεται ότι αντιστέκεται στο Μνημόνιο, του οποίου ο «Καλλικράτης» είναι έκφραση για την τοπική διοίκηση. Μα, επιτέλους, είναι δυνατόν να υποτιμούν τόσο πολύ τη νοημοσύνη μας;
***
Ο Γ. ΨΑΡΙΑΝΟΣ, υποψήφιος περιφερειάρχης της «Δημοκρατικής Αριστεράς» του Φ. Κουβέλη που συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Αθήνας και Θεσσαλονίκης, είπε στη ΝΕΤ ότι οι εκλογές δε γίνονται για τη λαϊκή επανάσταση. Τι θέλει να πει; Καπιταλισμό έχουμε, πρέπει να προσαρμοστούμε! Οταν δε, ρωτήθηκε τι θα κάνει π.χ. για το Λαύριο, απάντησε ότι θα το μετατρέψει σε λιμάνι ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και έτσι θα αναπτυχθεί. Ο,τι, δηλαδή, σχεδιάζει η κυβέρνηση. Δηλαδή, ο Ψαριανός δηλώνει καθαρά ότι στις εκλογές ο λαός δεν πρέπει να ψηφίσει με κριτήριο τα προβλήματά του στη δουλειά και στη ζωή, ούτε καν να εντάξει την ψήφο στην πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Αλλωστε, μίλησε για «αυτοδιοικητικά κριτήρια», δηλαδή φτιασιδώματα δήθεν στο πλαίσιο του συστήματος. Το αποκαλύπτει, άλλωστε, και η πρότασή του για το Λαύριο. Επιχειρηματική ανάπτυξη των εφοπλιστών.
***
Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής της ΝΔ: Τον τίτλο του «μικρού» υπουργού Δημόσιας Τάξης - κατ' αναλογία του «μικρού πρωθυπουργού» - διεκδικεί επάξια ο υποψήφιος περιφερειάρχης, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή. Οι προτεραιότητες του γαλάζιου υποψηφίου δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών: Νόμος και τάξη παντού - τέρμα οι διαδηλώσεις! Αντιγράφουμε από το δελτίο Τύπου: «Πρώτον το παράνομο εμπόριο. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ζήτησε ο νόμος να εφαρμόζεται παντού με αυστηρότητα και χωρίς εξαιρέσεις. Ο κ. Κικίλιας πρότεινε τα παράνομα αγαθά να δημεύονται και να καταστρέφονται». Επίσης, δε θα ανεχθεί διαδηλώσεις. Αντιγράφουμε: «Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι, όπως είναι αναφαίρετο δικαίωμα η διαδήλωση, άλλο τόσο είναι δικαίωμα του πολίτη να πηγαίνει στη δουλειά του χωρίς προβλήματα». «Η ευταξία», σημείωσε, «είναι υποχρέωση της κυβέρνησης. Νέος, αλλά πολύ βαθιά χωμένος στην αντιδραστική πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου