Σελίδες

18 Ιουν 2010

Δεν πληρώνουν και τις υπερωρίες των εκπαιδευτικών!

  • Η κυβέρνηση δε σταματά στις περικοπές των αμοιβών των εκπαιδευτικών στα εξεταστικά κέντρα! Τώρα, δεν πληρώνει και τις υπερωρίες και τα οδοιπορικά για την περασμένη σχολική χρονιά!
  • Συνεχίζουν την αποχή οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα βαθμολογικά κέντρα
Συνεχίζουν την αποχή οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα βαθμολογικά κέντρα των πανελλήνιων εξετάσεων
, μετά και το διαρκή εμπαιγμό τους από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο, ενώ τους έκοψε σημαντικό μέρος των αμοιβών, προσπάθησε να στρέψει γονείς και μαθητές εναντίον τους! Με χθεσινή απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, η αποχή συνεχίζεται μέχρι την Τρίτη 22 Ιούνη. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε επ' αόριστον αποχή, μέχρι η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αίτημα για πληρωμή σύμφωνα με τα περσινά επίπεδα.

Κι ενώ, προχθές, το υπουργείο έθεσε, προκλητικά, θέμα δημοσίου συμφέροντος και οι σημερινές εφημερίδες αναφέρθηκαν μέχρι και σε ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν πρόκειται να πληρώσει τις υπερωρίες και τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών. Στην προχθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ στο υπουργείο Οικονομικών, για το θέμα των περικοπών των αμοιβών των βαθμολογητών, τους μεταφέρθηκε ότι οι εκπαιδευτικοί δε θα πληρωθούν τις υπερωρίες και οδοιπορικά για την περασμένη σχολική χρονιά! Η πρόκληση ξεπερνά κάθε όριο και η κυβέρνηση, εκτός απ' τις περικοπές, ανοίγει το δρόμο της στάσης πληρωμών σε δεδουλευμένα!

Στους 12.000 εκπαιδευτικούς των βαθμολογικών κέντρων, για τους οποίους οι αμοιβές μειώνονται από 5% έως 63%, προσθέτονται και οι 6.000 εκπαιδευτικοί που δε θα πληρωθούν για εργασία που έχουν, ήδη, κάνει! Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι πρόκειται για επιθετική και ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης, η οποία κρατάει ομήρους και χιλιάδες μαθητές και γονείς, παίζοντας με την αγωνία τους.

Οι μειώσεις για τους εκπαιδευτικούς στα εξεταστικά κέντρα είναι:

  • Επιτηρητές, από 17 ευρώ σε 14 ευρώ (μείωση 29,6%).
  • Βαθμολογητές, από 2,1 ευρώ/γραπτό σε 2 ευρώ/γραπτό (μείωση 5%).
  • Μέλη λυκειακών επιτροπών, από 338 ευρώ σε 270 ευρώ (μείωση 20%).
  • Μέλη επιτροπών βαθμολογικών κέντρων, από 709 ευρώ σε 500 ευρώ (μείωση 29,5%).
  • Εκπαιδευτικοί και διοικητικοί που υποβοηθούν το έργο των βαθμολογικών κέντρων, από 19,3 ευρώ/μέρα σε 12 ευρώ/μέρα (μείωση 38%).
  • Στους εξεταστές - βαθμολογητές στις ειδικές κατηγορίες μαθητών από 33,3 ευρώ/μέρα σε 26,7 ευρώ/μέρα (μείωση 20%).
  • Στα μέλη επιτροπών συγκέντρωσης δικαιολογητικών υποψηφίων από 806 ευρώ σε 300 ευρώ (μείωση 63%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου