Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013

Για τον «902»: Μην καρτεράτε να λυγίσουμε, «κύριοι» Καρτεροί

Ναι! Η ευκαιρία βρέθηκε! Με αφορμή το κλείσιμο του τ/σ «902» τα γνωστά φίδια της οπορτουνιστικής συστημικότητας - ή του συστημικού οπορτουνισμού, όπως θέλετε πείτε τα - νόμιζαν πως βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να σπείρουν το αντιΚΚΕδικο δηλητήριο τους. Πρωταγωνιστές σε αυτήν την άθλια επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ, ασφαλώς, ποιοί άλλοι; Τα διαδικτυακά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ. «Άλλο Σαβιόλα και άλλο 902» είναι ο τίτλος κειμένου του αρθρογράφου της «Αυγής» Θανάση Καρτερού που δημοσιεύτηκε στο left.gr. Η δημοσιογραφική «υπηρέτρια» του Αλέξη Τσίπρα ξαναέπιασε το στυλό και άρχισε και πάλι την προβοκάτσια - παλιά μου τέχνη κόσκινο.

«Μπορεί να είναι ή να μην είναι νόμιμο, αλλά σίγουρα είναι βαθιά ανήθικο μια κομματική επιχείρηση, κομματικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία στήθηκαν, αδειοδοτήθηκαν και στηρίχτηκαν μέχρι σήμερα για να πολεμήσουν τον καπιταλισμό, να πωλούνται σήμερα σε ένα καπιταλιστή, για να κάνουν ακριβώς το αντίθετο: 
Να στηρίξουν τον καπιταλισμό!» γράφει ο Θ.Καρτερός. Μιλούν για «στήριξη στον καπιταλισμό» ποιοί; Αυτοί που έχουν κάνει τέχνη το δούλεμα του λαού με τις δήθεν αριστερές ρητορείες τους. Αυτοί που μέσω των εφημερίδων τους διαφημίζουν τις δραστηριότητες του Ομίλου Λάτση και της Γιάννας Αγγελοπούλου. Αυτοί που κάνουν λεονταρισμούς σε κομματικά ακροατήρια και λίγο αργότερα συνευρίσκονται χαμογελαστοί στο ίδιο τραπέζι με τον πρόεδρο του ΣΕΒ. Ο «902», όπως και ο «Ριζοσπάστης», κύριε Καρτερέ, υπάρχουν πράγματι για να πολεμάνε τον Καπιταλισμό. Γι' αυτό και οι Καπιταλιστές πολεμάνε τα κομματικά μέσα ενημέρωσης του ΚΚΕ με κάθε είδους λάσπη. Εσάς αντιθέτως - τις αριστερές ορντινάτσες της πλουτοκρατίας - σας έχουν για να διαφημίζουν το άλλο μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης.

«Είναι δυνατόν σήμερα τα ίδια μέτρα και την ίδια αγριότητα να επιβάλει το ΚΚΕ εν ονόματι οποιουδήποτε οικονομικού τιμήματος;» αναρωτιέται υποκριτικά ο Καρτερός. Το ΚΚΕ δεν επιβάλει κανένα μέτρο και καμία αγριότητα - ο Καπιταλισμός στον οποίο εσείς κάνετε πλάτες τα επιβάλει. Ο «Ριζοσπάστης» έχει αναφερθεί στον χαρακτήρα των κομματικών ΜΜΕ του ΚΚΕ ως «μη κερδοσκοπικών επιχειρήσεων» που μοναδικό στόχο έχουν την προβολή των θέσεων του κόμματος. Άλλωστε, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που φιλοξενείται σε κάθε πάνελ της τηλεόρασης, το ΚΚΕ αντιμετωπίζεται από τα αστικά μέσα ενημέρωσης ως το «μαύρο πρόβατο». Απόλυτα λογικό αν σκεφτούμε ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν απειλούν ούτε στο ελάχιστο τα υπερκέρδη των μεγαλοκαναλαρχών και μεγαλοεκδοτών.

«Μπορεί να είναι ή να μην είναι νόμιμη, αλλά αυτή η πώληση είναι το άκρον άωτον του κυνισμού. Και του πολιτικού αμοραλισμού. Ως εκ τούτου ας είμαστε καθαροί: Δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση το ΚΚΕ της ταξικής καθαρότητας, της πολιτικής εντιμότητας, της επαναστατικής σταθερότητας να έχει εμπλακεί σε τέτοια συναλλαγή. Να πουλάει όχι τα ασημικά αλλά την ψυχή του -γιατί ψυχή του είναι οι εργαζόμενοι και η φωνή τους» συνεχίζει ο Θ.Καρτερός. Μιλάνε για «κυνισμό» και «πολιτικό αμοραλισμό», ποιοί; Αυτοί που έχουν κάνει επάγγελμα το κουρέλιασμα των εννοιών του ριζοσπαστισμού και του σοσιαλισμού. Αυτοί που υπόσχονται έναν «καλύτερο καπιταλισμό», όπου - δήθεν - οι άνθρωποι θα μπαίνουν πάνω απ' τα κέρδη. Αυτοί που κοροϊδεύουν ασύστολα το λαό μιλώντας για υγιή επιχειρηματικότητα. Αυτοί οι σαλτιμπάγκοι της πολιτικής που επιχείρησαν ανεπιτυχώς να διαλύσουν το ΚΚΕ στις αρχές της δεκαετίας του '90. Αυτοί που πούλησαν την ψυχή τους στο διάβολο εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια, παριστάνουν τώρα τους αμόλυντους, τους αγίους της κάθαρσης.

Ο Θανάσης Καρτερός - και ο κάθε συκοφάντης Καρτερός - ας ασχοληθεί καλύτερα με τις πηγές χρηματοδότησης της εφημερίδας του, της «Αυγής» και των διάφορων portals που λειτουργεί , επίσημα ή ανεπίσημα, ο ΣΥΡΙΖΑ (left.gr, rednotebook, κλπ). Ας απαντήσει πως η «Αυγή» των 5-6000 φύλλων έφτασε μετά την εκλογική εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ να έχει διπλάσιες και τριπλάσιες σελίδες. Διότι το ΚΚΕ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΔΗΜΑΡ, ούτε ΠΑΣΟΚ. Στηρίζεται στην ανιδιοτελή προσφορά των μελών και των φίλων του. Εάν οι κ.Καρτεροί αγωνιούν τόσο πολύ για τον «902» και τις οικονομικές δυσχέρειες των κομματικών μέσων ενημέρωσης του ΚΚΕ ας πάρουν κουπόνια του κόμματος και να βγουν μαζί μας για εξόρμηση.

Για να τελειώνουμε, λοιπόν: Ούτε ο «902», ούτε ο «Ριζοσπάστης» ούτε κανένα κομματικό δημοσιογραφικό όργανο του ΚΚΕ δεν λειτουργεί σε σοσιαλιστικό καθεστώς. Λειτουργούν, δυστυχώς, εντός του βάρβαρου καπιταλισμού τον οποίο πολεμάνε με κάθε τρόπο και μέσο (σε αντίθεση με τα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ). Σε συνθήκες οξυμένης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, ακόμη και αυτές οι επιχειρήσεις (οι κομματικές, μη κερδοσκοπικές) βρίσκονται αντιμέτωπες με τα δεινά της κρίσης. Γι' αυτό ακριβώς γίνεται ακόμη πιο επιτακτική παρά ποτέ η ενίσχυση του ΚΚΕ - γιατί μόνο με την πλήρη καταστροφή του καπιταλιστικού συστήματος θα πάψουν να κλείνουν επιχειρήσεις και να απολύονται εργαζόμενοι.

Οι αριστερές ορντινάτσες των καπιταλιστών, των μεγαλοβιομηχάνων και των εφοπλιστών καλά θα κάνουν να μη χαίρονται. Ας μην περιμένουν να λυγίσουμε, ούτε για μια στιγμή.


ΖΙΝΟΒΙΕΦ. Revolution Now

5 σχόλια:

 1. Ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω
  Ας είμαστε απόλυτα ειλικρινείς.
  Ας πούμε τα πράγματα, με το όνομά τους.
  Δεν είναι καλή η εξέλιξη των τελευταίων δύο χρόνων (με την σημερινή κατάληξη) σχετικά με τον 902.
  Όποιος πει το αντίθετο, απλά εθελοτυφλεί !
  Προφανώς και είχαμε την περίπτωση “των δυο βημάτων πίσω” !
  Όμως, ας δούμε και μερικά άλλα πράγματα :
  - Το γεγονός ότι το ΚΚΕ (που μια ζωή ήταν στην παρανομία, μια ζωή το χτυπάγανε – και το χτυπάνε και θα το χτυπάνε και αύριο και μεθαύριο και πάει λέγοντας) κατάφερε και “έστησε” ραδιόφωνο και τηλεόραση, ώστε να ακούγεται εδώ και πάνω από 20 χρόνια και μια διαφορετική φωνή, μια φωνή που έλεγε την αλήθεια, ήταν από μόνο του ένα πολύ σημαντικό γεγονός !
  Ήταν, αυτό που θα λέγαμε “ένα βήμα μπρος” !
  - Το γεγονός ότι από την πρώτη μέρα της λειτουργίας τους, το ραδιόφωνο και η τηλεόραση του 902, δέχτηκαν την λυσσαλέα επίθεση της αστικής τάξης και των παπαγαλακίων της, φανερώνει τις μεγάλες δυνατότητες του Κόμματος – κι όπου λέμε Κόμμα, εννοούμε τα χιλιάδες μέλη, φίλους και οπαδούς του !
  - Το γεγονός ότι παρατηρήσαμε μια μεγάάάλη χαρά – που αρχίζει από την άκρα δεξιά και φτάνει στον … αριστερό ΣΥΡΙΖΑ – για αυτήν την εξέλιξη, φανερώνει επίσης και το ότι το ΚΚΕ είναι αυτό που αποτελεί το αγκάθι στο μάτι της αστικής τάξης, του μεγάλου κεφαλαίου !
  - Η πώληση του 902, αφήνει ένα μεγάλο, ίσως δυσαναπλήρωτο κενό. Αυτό, όλους εμάς που είμαστε με το Κόμμα, μας κάνει ΑΚΟΜΑ πιο δυνατούς, πιο αποφασιστικούς, ώστε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας (και όχι μόνον) αυτό το κενό να καλυφθεί και μάλιστα με το παραπάνω !
  - Η αποφασιστικότητά μας, τα κουράγια μας, η μεγάλη μας θέληση, η αταλάντευτη πίστη μας στα ιδανικά του Σοσιαλισμού – Κομμουνισμού, η απόλυτη και απέραντη εμπιστοσύνη που τρέφουμε για το Κόμμα μας, για το Ηρωϊκό κα Τιμημένο ΚΚΕ, θα μας χαλυβδώσει τόσο πολύ, που πολύ σύντομα θα αποδείξουμε σε φίλους και εχθρούς τι είμαστε ικανοί να κάνουμε !
  Faros's Weblog

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για να τελειώνουμε, λοιπόν: Ούτε ο «902», ούτε ο «Ριζοσπάστης» ούτε κανένα κομματικό δημοσιογραφικό όργανο του ΚΚΕ δεν λειτουργεί σε σοσιαλιστικό καθεστώς. Λειτουργούν, δυστυχώς, εντός του βάρβαρου καπιταλισμού τον οποίο πολεμάνε με κάθε τρόπο και μέσο (σε αντίθεση με τα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ). Σε συνθήκες οξυμένης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, ακόμη και αυτές οι επιχειρήσεις (οι κομματικές, μη κερδοσκοπικές) βρίσκονται αντιμέτωπες με τα δεινά της κρίσης. Γι' αυτό ακριβώς γίνεται ακόμη πιο επιτακτική παρά ποτέ η ενίσχυση του ΚΚΕ - γιατί μόνο με την πλήρη καταστροφή του καπιταλιστικού συστήματος θα πάψουν να κλείνουν επιχειρήσεις και να απολύονται εργαζόμενοι.

  Οι αριστερές ορντινάτσες των καπιταλιστών, των μεγαλοβιομηχάνων και των εφοπλιστών καλά θα κάνουν να μη χαίρονται. Ας μην περιμένουν να λυγίσουμε, ούτε για μια στιγμή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Καρτερός και το κόμμα του, το μόνο που τους απασχολεί είναι πως θα χτυπήσουν το ΚΚΕ.
  Δεν τους έπιασε ο πόνος για τον 902.
  Πάντα φαρμάκι στάζει από τα γραφόμενά του, ενάντια στο ΚΚΕ και τον 902 και τώρα και πριν.
  Και κάτι άλλο: Η ψυχή του ΚΚΕ είναι οι Κομμουνιστές. Τα μέλη του ΚΚΕ, που είτε έδωσαν τις ζωές τους, με το όπλο στο χέρι, στις φυλακές και στις εξορίες ή επέλεξαν να το υπηρετούν από οποιαδήποτε θέση, με οποιοδήποτε κόστος.
  Δεν περιμένω , κύριε Καρτερέ, να καταλάβεις τι σημαίνει θυσία για την ιδέα του Σοσιαλισμού και του Κομμουνισμού.
  Απλά επαναλαμβάνω αυτό που πάντα λέμε εμείς που επιλέξαμε να υπηρετούμε το Κόμμα, από αυτό το πόστο: Ο 902 δεν είναι επιχείρηση που λειτουργεί για να βγάζει κέρδη, αλλά για να υπηρετεί την προπαγάνδα της πολιτικής του ΚΚΕ.
  Αυτό υπηρετούμε, αυτό θα κάνουμε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μια σαύρα που βάφτηκε με κόκκινη μπογιά, που με τον καιρό έγινε ροζ και που πάει για το φυσικό πράσινο της δαμανάκη…
  πούχεις το θράσος να βγάζεις γλώσσα στους αητούς
  θλιβερέ καρτερέ…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συριζαίοι,
  Κοιτάξτε τα μούτρα σας και τη «συνέπειά» σας στους αγώνες του λαού, τις θέσεις σας στα συνδικάτα, τις υποχρεώσεις σας μέσα στον αγώνα.

  Εμείς τραβάμε το δρόμο μας κι όσο μας βαράτε τόσο θα δυναμώνουμε και θα πεισμώνουμε.

  Φτύστε τον αντικομμουνισμό σας στον κόρφο σας. Ό,τι φοβάστε δεν ξορκίζεται.

  Θα συμβεί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή