Σελίδες

25 Μαΐ 2013

Ο λαός να απομονώσει τους φασίστες


Πρόσφατα, στο Αγρίνιο, φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν με βουλευτή τους να καταθέσουν στεφάνι σε εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων. Η απόπειρά τους προκάλεσε την αντίδραση εργαζομένων και κατοίκων της πόλης. Η οργανωμένη λαϊκή αντίδραση έφερε αποτέλεσμα, ο νεοναζί βουλευτής και η κουστωδία του διώχτηκαν κακήν κακώς. Δεν είναι πρώτη φορά που οι φασίστες απομονώνονται από το λαό. Το είδαμε τους προηγούμενους μήνες στην Τσαριτσάνη της Λάρισας, όπου ο λαός δεν επέτρεψε στους φασίστες να προσβάλουν, με την παρουσία τους, εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πατριώτες που εκτελέστηκαν Μάρτη του 1943 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Το είδαμε στην Πάρο, όταν
κάτοικοι και φορείς του νησιού αντέδρασαν άμεσα και δυναμικά σε μάζωξη φασιστοειδών, οργάνωσαν μαζικότατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην παρουσία φασιστοειδών στον τόπο τους. Το είδαμε ξανά και ξανά παντού στην Ελλάδα, με αφορμή και τις «αιμοδοσίες» μίσους και διαίρεσης που επιχειρεί κατά καιρούς η οργάνωση.
Ετσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Παίρνοντας την απάντησή τους από το μαζικό, οργανωμένο, ταξικό, εργατικό, λαϊκό κίνημα και τους συμμάχους του. Με αγωνιστικό πνεύμα, αυξημένη λαϊκή επαγρύπνηση και πολιτική απάντηση στις όποιες ενέργειές τους. Ξεσκέπασμα του τι και ποιους εξυπηρετούν οι νεοναζί πίσω από τις άσφαιρες για το σύστημα και επικίνδυνες για το λαό ρητορείες και πρακτικές τους, τις δήθεν κοινωνικές ευαισθησίες τους με τις ελεημοσύνες τους κ.λπ. Αποκάλυψη καθημερινά στους χώρους εργασίας και τις λαϊκές γειτονιές, στα σχολειά και στις σχολές, του βρώμικου ρόλου που παίζουν ως μπράβοι ενός συστήματος σε βαθιά σήψη. Ως ομάδες τραμπούκων κατά του λαϊκού κινήματος. Σε συνάρτηση με τον καθημερινό αγώνα για να γίνει ο λαός κύριος στον τόπο του και στον πλούτο που με το μόχθο του παράγει. Και σε αντιδιαστολή με καθόλου αθώες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, π.χ. το λεγόμενο «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο», το οποίο φέρνουν δυνάμεις που συναινούν στην αντιμεταναστευτική πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων, στις «σκούπες» της Αστυνομίας, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στη συνθήκη Σένγκεν, στον κανονισμό Δουβλίνο 2, που μιλούν περί «μηδενικής ανοχής στους λαθρομετανάστες», ή για «ανακατάληψη των πόλεων», που ανατροφοδοτούν το ρατσισμό και (σε συνάρτηση με τη συγκάλυψη της πραγματικής αιτίας για τα δεινά του λαού) «ταΐζουν» το αντιμεταναστευτικό μένος. Παραπέρα, είναι αυτοί που υπερασπίζονται ένα σύστημα, το καπιταλιστικό, γέννημα - θρέμμα του οποίου είναι ακριβώς ο ρατσισμός και ο φασισμός.
Πουθενά στον κόσμο τέτοια νομοθετήματα δεν περιόρισαν τη δράση φασιστικών οργανώσεων. Αντίθετα, χρησιμοποιήθηκαν για να ποινικοποιηθεί η δράση ακόμα και τα σύμβολα κομμουνιστικών - ριζοσπαστικών δυνάμεων και κομμάτων, δηλαδή των πιο συνεπών αντιπάλων της φασιστικής και ρατσιστικής ιδεολογίας. Κανένα αστικό κράτος δε θέλει και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το φασισμό, γιατί είναι σάρκα εκ της σαρκός του. Αυτή τη δουλειά μόνο ο οργανωμένος λαός που αντιπαλεύει το σύστημα που γεννά φασίστες μπορεί να την κάνει, απομονώνοντας τους φασίστες, δουλεύοντας με τους εργάτες για να μη μολυνθούν εργατικές συνειδήσεις και κυρίως παλεύοντας οργανωμένα για την ανατροπή της αστικής εξουσίας, που τους θέλει και τους ταΐζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου