Σελίδες

26 Μαρ 2013

Γ. Γκιόκας στη ΝΕΤ: Οι λαοί μπορούν να ζήσουν καλύτερα αν βάλουν στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο (VIDEO)




«Και οι εκβιασμοί της κυβέρνησης και η λογική του ΣΥΡΙΖΑ, που ναυάγησε στην Κύπρο, για μας είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, που αναγορεύει σε μονόδρομο τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε οΓιάννης Γκιόκας, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ».
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Κύπρο και στην αντιπαράθεση με αφορμή αυτές
στην Ελλάδα σημείωσε ότι «Η μεν κυβέρνηση -και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση- αξιοποιεί τις εξελίξεις στην Κύπρο προκειμένου να δυναμώσει τους εκβιασμούς προς τους εργαζόμενους ότι αυτός είναι ο δρόμος, ότι είναι μονόδρομος τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει στην ίδια λογική, ότι όλα είναι θέμα διαπραγμάτευσης, με δεδομένες τις δανειακές συμβάσεις, με δεδομένες τις δεσμεύσεις εντός της ΕΕ, ίσως με κάποιες διεθνείς συμμαχίες τύπου Ρωσίας ή τύπου ΗΠΑ και ότι μπορεί να εξυγιανθεί αυτό το σύστημα».
«Εμείς λέμε το εξής», υπογράμμισε, «οι λαοί, και οι κυπριακός και ο ελληνικός και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης, μπορούν να ζήσουν καλύτερα, αν το "όχι" τους βάλει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο και ο αντίπαλος αυτός είναι η ΕΕ, από την οποία πρέπει να αποδεσμευτεί η χώρα, είναι αυτή η οικονομία που στηρίζεται για να ικανοποιεί τις ανάγκες των λίγων και όχι των πολλών».
«Δεν είμαστε απλά εκτός του ευρώ, δεν είμαστε με την καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής» επισήμανε, τονίζοντας ότι «είμαστε εναντίον της ΕΕ, είμαστε υπέρ της αποδέσμευσης συνολικά από την ΕΕ, με κοινωνικοποίηση του πλούτου που υπάρχει σε αυτή τη χώρα και αρκεί προκειμένου ο λαός να μπορεί να σταθεί στα πόδια του και να ζήσει καλύτερα αυτός και τα παιδιά του».
Το “όχι” του Κυπριακού λαού δεν είναι ίδιο, δεν ταυτίζεται με το “όχι” που είπε η κυπριακή ηγεσία και η κυπριακή Βουλή, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «το “όχι” του κυπριακού λαού αφορά το σύνολο των μέτρων που παίρνονται σε βάρος του». Επισήμανε ακόμα, μεταξύ άλλων, ότι το κούρεμα στα ασφαλιστικά ταμεία των Κυπρίων εργαζομένων θα σημάνει ένα νέο γύρο αντιλαϊκών μέτρων που έχει ήδη ανοίξει στην Κύπρο.
«Το “όχι” της κυπριακής ηγεσίας, της κυπριακής Βουλής ήταν ένα όχι εντός των τειχών», σημείωσε επισημαίνοντας ότι «το “οχι” αυτό έγινε ένα μεγάλο “ναι” στο αντιλαϊκό πακέτο, στην αντιλαϊκή απόφαση του Γιούρογκρουπ».
Όλα τα σχέδια που τέθηκαν στο τραπέζι, «είχαν αντιλαϊκό πρόσημο, είχαν κοινό παρονομαστή τα αντιλαϊκά μέτρα» τόνισε ο Γ. Γκιόκας και υπογράμμισε ότι «Άλλωστε αυτή η κυπριακή Βουλή, είναι αυτή που το προηγούμενο διάστημα έχει ψηφίσει 25 μνημονιακά νομοσχέδια. Με περικοπές σε μισθούς, σε συντάξεις και σε επιδόματα. Με αριστερή κυβέρνηση. Και εδώ αποδεικνύεται ότι δεν αρκεί να έχεις καλές προθέσεις, όταν η επιλογή σου είναι η ΕΕ, η διαχείριση αυτής της οικονομίας, της οικονομίας του κεφαλαίου, που έχει συγκεκριμένους νόμους, αδυσώπητους. Τότε το αποτέλεσμα θα είναι αντιλαϊκό».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου