Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Ο μελλοντικός ρόλος είναι στα σκαριά

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα». Μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε τι του απέφερε η συνάντησή του τον περασμένο Γενάρη με τον Αλ. Τσίπρα στο Βερολίνο και απάντησε: «Ο κ. Τσίπρας ήθελε να με συναντήσει. Από την πλευρά μου, δεν είχα κανένα λόγο να μην το κάνω. Ηταν μια καλή συζήτηση. Ενθάρρυνα τον κ. Τσίπρα να υποστηρίξει τη γραμμή μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Σαμαρά και διατύπωσα την πεποίθησή μου ότι αυτός ο δρόμος είναι ο μόνος που διασφαλίζει την επιστροφή της Ελλάδας στην ευημερία για όλους. Δεν έμεινα με την εντύπωση ότι βλέπει την κατάσταση εντελώς διαφορετικά. Το μήνυμά του ήταν ότι βλέπει την αναγκαιότητα για μεταρρυθμίσεις σε βάθος, αλλά ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα πρέπει να υλοποιηθούν δίκαια, κάτι που κατανοώ απολύτως. Ατμοσφαιρικά βέβαια, ήταν όπως συμβαίνει όταν συναντιούνται κάποιοι για πρώτη φορά».

Είχαμε γράψει τότε ότι οι πόρτες (και) του Σόιμπλε άνοιξαν για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής του, αφού εγκατέλειψαν την αντιμνημονιακή ρητορεία και αφού έδωσαν επαρκείς διαβεβαιώσεις ότι κινούνται εντός των τειχών της αστικής εξουσίας και της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας

Με καθυστέρηση λίγων μηνών, το επιβεβαιώνει και ο Β. Σόιμπλε. 
Τα λεγόμενά του, αν και προσεκτικά, διπλωματικά σχεδόν, διατυπωμένα είναι αποκαλυπτικά για το ρόλο που ετοιμάζεται να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ από αναβαθμισμένη θέση στο αστικό πολιτικό σκηνικό. Οταν ο Σόιμπλε «κατανοεί απολύτως» τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όταν εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε βλέπει την κατάσταση «εντελώς διαφορετικά», τότε ο λαός πρέπει να ξέρει τι τον περιμένει και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πανωλεθρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου