Σελίδες

22 Αυγ 2012

Εκβιασμοί στο όνομα του ευρωμονόδρομου...

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ παρατηρήσατε το «σίριαλ» περί της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, συνεχίζεται όλους αυτούς τους μήνες χωρίς σταματημό.
Κάθε λίγο κάποιος ειδήμων (άγνωστος μέχρι χτες) ή κάποιο ίδρυμα, οίκος, οργάνωση, τράπεζα, εταιρεία βγαίνει και λέει το... μακρύ και το κοντό του.
Αλλος λέει «μαύρο», άλλος «άσπρο». Αλλοι δίνουν προθεσμίες εξόδου, άλλοι αποκλείουν το ενδεχόμενο, άλλοι τα λένε «κι έτσι κι αλλιώς».
Πάντως, όλοι συμφωνούν σε ένα και μόνο πράγμα: Οτι ο ελληνικός λαός πρέπει να φτωχύνει περισσότερο. Και αυτό το παιγνίδι παίζουν.
ΤΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΟΜΩΣ
Τα τραπεζικά ιδρύματα - σύμφωνα με την ειδησεογραφία - προετοιμάζουν ρυθμίσεις για τη... διευκόλυνση των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων.

Κι εμείς που τους είχαμε αδικήσει τους μετόχους και τους ιδιοκτήτες τους! Που τους θεωρούσαμε ως άτεγκτους αναζητητές του κέρδους. Τελικά είναι καλοί άνθρωποι.
Ξυπνάνε και κοιμούνται με μια μεγάλη στενοχώρια: Θα καταφέρουν οι δανειολήπτες να τα βγάλουν πέρα με το μισθό τους ή όχι; Θα αποκτήσουν σπίτι ή όχι; Κι έτσι... χωρίς καμία κρατική παρέμβαση παίρνουν πρωτοβουλίες.
Βέβαια, υπάρχουν και κάτι... «κακοί» που υποστηρίζουν ότι όλα αυτά τα κάνουν προκειμένου να βγάλουν «από τη μύγα ξίγκι» και να στριμώξουν όσο είναι δυνατόν να στριμωχθούν τα λαϊκά νοικοκυριά.
Γνωρίζουν, βέβαια, ότι «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» και προτιμούν να «πνίξουν» για μερικά χρόνια ακόμη τον κοσμάκη αντί να χάσουν εντελώς τα λεφτά τους.
Ομως, αυτά μην τα ακούτε. Τα λένε αυτοί που δεν καταλαβαίνουν ότι το τραπεζικό σύστημα είναι «αναπτυξιακός πυλώνας» της χώρας και ότι είναι «εθνική μας υποχρέωση» να το ενισχύσουμε.
Ευτυχώς στην κυβέρνηση συμμερίζονται απολύτως αυτή την άποψη. Γι' αυτό τους δίνουν δισεκατομμύρια με το τσουβάλι, γι' αυτό τους χάρισαν την ΑΤΕ και γι' αυτό θα κάνουν ό,τι μπορούν για να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου