Σελίδες

1 Ιουν 2012

ΤΟ ΕΣΡ ΚΑΙ Η... ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Εκτεθειμένο το ΕΣΡ για την ανισότιμη προβολή του ΚΚΕ
Σε απάντησή του σχετικά με την καταγγελία του ΚΚΕ καλύπτει τα μαγειρεμένα στοιχεία για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις στελεχών του Κόμματος
Πλήρη κάλυψη στην ανισότιμη προβολή του ΚΚΕ κατά την προεκλογική περίοδο παρέχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), όπως δείχνει και η επιστολή με την οποία εκπρόσωπος του Συμβουλίου προσπαθεί να απαντήσει στις στοιχειοθετημένες καταγγελίες του Κόμματος. Με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, το ΚΚΕ παρέθεσε την Τετάρτη συγκεκριμένα στοιχεία για τις εμφανίσεις στελεχών του σε προεκλογικές τηλεοπτικές συζητήσεις, τα οποία απείχαν κατά πολύ από τα αριθμητικά στοιχεία που αξιοποιεί και παρουσιάζει το ΕΣΡ, για να πιστοποιήσει την «ισότιμη» τάχα προβολή όλων των κομμάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, πριν την κάλπη της 6ης Μάη.
Στην απάντησή του το ΕΣΡ συνεχίζει να μαγειρεύει τα στοιχεία και προσπαθεί με αοριστίες και τεχνάσματα να αντικρούσει τη συγκεκριμένη καταγγελία του ΚΚΕ. Οπως γράφει ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου,
«το ΕΣΡ προσμετρά στις εμφανίσεις στελεχών του κάθε κόμματος το σύνολο των εμφανίσεων στελεχών, συμπεριλαμβανομένων των δελτίων ειδήσεων (κεντρικών και λοιπών) και όχι μόνο τις εμφανίσεις σε τηλεοπτικές συζητήσεις κατόπιν πρόσκλησης.
Επιπροσθέτως, στις εμφανίσεις των δελτίων ειδήσεων, σύμφωνα και με την 1/27-03-2012 οδηγία του ΕΣΡ, προσμετρώνται και μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις κομματικών στελεχών ή αποσπάσματα ομιλιών και όχι μόνο οι εμφανίσεις στο στούντιο. Προφανώς, ακριβώς τα ίδια ισχύουν για την κάλυψη όλων των πολιτικών κομμάτων. Συνολικά, για όλα τα πολιτικά κόμματα που διερευνήθηκαν, η αναλογία μεταξύ εμφανίσεων στα δελτία ειδήσεων και εμφανίσεων σε λοιπές εκπομπές είναι περίπου 4 με 5 προς 1.
Συνεπώς, οι διαφορές μεταξύ των στοιχείων που παρουσιάζει το ΚΚΕ και των στοιχείων του ΕΣΡ δεν συνιστούν "διαστρέβλωση και ψευδή εικόνα", αλλά οφείλονται στο γεγονός ότι το ΚΚΕ αναφέρεται απλώς σε ένα υποσύνολο των στοιχείων (μόνο σε εμφανίσεις κατόπιν πρόσκλησης, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου), το οποίο αν συγκριθεί με τα αντίστοιχα υποσύνολα για τα λοιπά κόμματα, διατηρεί την αρχική αναλογία κάλυψης του ΚΚΕ, όπως αυτή παρουσιάζεται στα στοιχεία πολιτικής πολυφωνίας του ΕΣΡ».

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την απάντηση του ΕΣΡ για την προεκλογική προβολή των κομμάτων, τονίζει:
«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στην προσπάθειά του να απαντήσει στις καταγγελίες του ΚΚΕ εκτίθεται ακόμα περισσότερο. Το μαγείρεμα των στοιχείων είναι τόσο μεγάλο που είναι αδύνατο να κρυφτεί, όπως και ότι η εικόνα προβολής των κομμάτων που έδωσε είναι ψευδής. Η παραβίαση ακόμα και της προβολής με βάση τα ποσοστά των κομμάτων, ήταν και είναι κραυγαλέα σε βάρος του ΚΚΕ. Επειδή η αλήθεια είναι πάντα απλή και συγκεκριμένη προκαλούμε το ΕΣΡ να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία:
  • Ποιος ήταν και ποιος είναι ο χρόνος προβολής των θέσεων και της δραστηριότητας των κομμάτων στα δελτία ειδήσεων και ειδικά στα κεντρικά.
  • Πόσοι ήταν και πόσοι είναι οι καλεσμένοι εκπρόσωποι των κομμάτων στις συζητήσεις της πρωινής, μεσημεριανής, βραδινής ζώνης και στα δελτία ειδήσεων».

1 σχόλιο:

  1. Συνταγες που θα σας λυσουν τα χερια και θα δωσουν στο τραπεζι σας ενα αλλο αερα. Απλα επιλεξτε απο τις πολλες συνταγες που θα βρειτε στην ιστοσελιδα μας και αρχιστε το ταξιδι στις γευσεις. Συνταγες ευκολες, περιπλοκες, συνταγες για γλυκα οπως μηλοπιτα, σοκολατοπιτα, γλυκα του κουταλιου, και γενικα για θεσπεσια ζαχαροπλαστικη που θα εντυπωσιασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή