Σελίδες

3 Φεβ 2011

Αθλια κυβερνητική προπαγάνδα...

Για να μη γίνουν απολύσεις και για να μη μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες έγιναν οι αυξήσεις ύψους 40% στα εισιτήρια!.. 
Αυτό ισχυρίστηκε προχτές ο υφυπουργός Μεταφορών Σπ. Βούγιας μιλώντας σε αθηναϊκό ραδιοφωνικό σταθμό, επαναφέροντας ταυτόχρονα το κατάπτυστο «επιχείρημα» της κυβέρνησης, ότι δήθεν τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών ήταν όλο αυτό το διάστημα «φτηνά» επειδή, λέει, τα επιδοτούσε ο φορολογούμενος της υπόλοιπης Ελλάδας. 
Οχι επειδή όλα αυτά τα χρόνια εξανάγκαζαν τις αστικές συγκοινωνίες να δανείζονται με τα τοκογλυφικά επιτόκια των τραπεζών. 
Ούτε επειδή σκοπεύουν να μπάσουν για τα καλά τους ιδιώτες στο «φιλέτο» των
συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, όπως ζήτησαν πρόσφατα και οι εκπρόσωποι της τρόικας, ούτε βέβαια γιατί «ληστεύει» από παντού το εργατικό - λαϊκό εισόδημα.
Και στο κάτω κάτω της γραφής ο λαός που φορολογείται πρέπει να έχει φτηνό εισιτήριο και όχι να δίνονται οι φόροι του στο κεφάλαιο.
Η άθλια κυβερνητική προπαγάνδα για να περάσει την αντιδραστική της πολιτική και στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, προσπαθεί να στρέψει ενάντια στους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες τους υπόλοιπους εργαζόμενους, όπως και τους κατοίκους της περιφέρειας ενάντια στους κατοίκους των αστικών κέντρων γιατί, όπως λέει, αυτοί πληρώνουν για τη μεταφορά των εργαζομένων στα αστικά κέντρα. Να πείσει τους εργαζόμενους που ταλαιπωρούνται καθημερινά στις στάσεις των λεωφορείων ότι ακριβοπληρώνουν τα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς εξαιτίας των εργαζομένων σε αυτά. 
Και ότι ταλαιπωρούνται από τις κινητοποιήσεις ενώ τους βασανίζει η πολιτική που αυξάνει τα εισιτήρια, μειώνει τους μισθούς, αυξάνει τους φόρους κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου