Σελίδες

16 Φεβ 2011

Κωμικοτραγική υποκρισία...

Ε, ΤΑ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΟΛΑ ο πρωθυπουργός και εξέθεσε όλους τους λασπολόγους των τελευταίων ημερών, όπως άλλωστε συνηθίζει.
Δήλωσε εθνικά υπερήφανος και γεμάτος πατριωτισμό: «Η Ελλάδα δεν πουλάει τη γη της»!
Οχι βέβαια! Απλά την επινοικιάζει με ειδική επιχειρησιακή σύμβαση για 99 ή 199 χρόνια σε πολυεθνικές, εταιρείες, κοινοπραξίες, στρατηγικούς επενδυτές ή όποιον άλλον ενδιαφέρεται!
Κι αυτό με ειδικές συμβάσεις εργασίας, ειδικό φορολογικό καθεστώς, ειδική μεταχείριση από τη δικαιοσύνη και χωρίς όρια που να αφορούν το περιβάλλον.
Κατά τα άλλα, η «ελληνική γη» παραμένει ελληνική και η κυβέρνηση «πατριωτική» που κόπτεται για το καλό της πατρίδας.
Σημειώστε ότι όλα όσα περιγράφουμε δεν είναι πράγματα που «θα» γίνουν προκειμένου να βρεθούν 50 δισεκατομμύρια. Είναι πράγματα που ισχύουν αυτή τη στιγμή.

Αλλά για να μας καθησυχάσει ακόμη περισσότερο ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα υπάρξει και συνταγματική ρύθμιση την οποία θα προτείνει προκειμένου να εξασφαλιστεί η «ελληνική γη».
Εκτός από το ότι το Σύνταγμα για να αναθεωρηθεί θέλει το λιγότερο 7 με 8 χρόνια, από πότε το... λαμβάνουν υπόψη όταν έχει να κάνει με τα επιχειρηματικά συμφέροντα ή με τα συμφέροντα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ;
Ακόμη και στο μνημόνιο που έχουν υπογράψει, έχουν προβλέψει με σαφήνεια τον τρόπο που το παρακάμπτει! Για να μη θυμηθούμε πάμπολλα παραδείγματα που το έκαναν... λάστιχο στο πρόσφατο παρελθόν.
ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ τις περίφημες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις πρόκειται να φέρει για ψήφιση η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών! Ενδιαφέρον...
Κι εμείς που νομίζαμε ότι με τέτοια λιτότητα, τέτοιο χρέος και τέτοια ελλείμματα δε θα τους έμενε δραχμή για τέτοια πράγματα.
Φαίνεται όμως ότι για ορισμένες δουλειές - αποστολές ισχύει ακόμη το «λεφτά υπάρχουν»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου