Σελίδες

26 Ιαν 2011

ΔΙΚΗ «ΠΥΡΗΝΩΝ»...

Νέους συνήγορους υπεράσπισης των 9 κατηγορουμένων που κατηγορούνται για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», διόρισε χτες το δικαστήριο, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς όσοι διορισμένοι συνήγοροι εμφανίστηκαν, αρνήθηκαν να αποδεχτούν τον διορισμό τους. Αλλοι, επικαλέστηκαν λόγους υγείας και άλλοι, τον κώδικα δεοντολογίας των δικηγόρων. Οπως είπαν, είναι αναφαίρετο και βασικό δικαίωμα του κατηγορουμένου να επιλέγει ελεύθερα το δικηγόρο του, σε μια μάλιστα τόσο σοβαρή υπόθεση. Να υπενθυμίσουμε, ότι τους δικηγόρους δεν τους αποδέχονται οι κατηγορούμενοι. Το δικαστήριο διέταξε να διαβιβαστούν τα πρακτικά για να κινηθούν ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες εις βάρος τους.

Τρεις από τους κατηγορουμένους που είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, δήλωσαν στο δικαστήριο, πως δεν αποδέχονται τους διορισμένους δικηγόρους, ζήτησαν διακοπή της δίκης και ζήτησαν από το δικαστήριο, να ξανασκεφτεί τα αιτήματα τους, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, «δεν είναι παράλογα».
Μητέρα κατηγορουμένου ζήτησε τον λόγο από την Πρόεδρο του δικαστηρίου, ως εκπρόσωπος των γονιών των κατηγορουμένων. Η πρόεδρος της απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοια ιδιότητα στο δικαστήριο ως εκπρόσωπος των γονιών, αν θέλει μπορεί να μιλήσει μόνο για το παιδί της. Δηλώσεις, διακηρύξεις, δεν έχει εδώ, είπε χαρακτηριστικά.
«Τα παιδιά μας προχωρούν σε απεργία πείνας. Θα πεθάνουν. Γιατί; Για μια δίκη που βλέπουμε όλοι ότι θα μοιράσει δυσβάσταχτες ποινές. Είμαστε μητέρες, κάνουμε μια προσπάθεια να προχωρήσουμε σε ομαλή διαδικασία, δε θέλουμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτή τη φθορά» είπε και ζήτησε παράταση από το δικαστήριο για να μπορέσουν οι γονείς να μιλήσουν ουσιαστικά με τα παιδιά τους. Εχουμε δικηγόρους και αυτούς εμπιστευόμαστε, δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε ένα διορισμένο, συνέχισε. Για την έλλειψη επικοινωνίας με το παιδί του, είπε ένας πατέρας. «Επισκεπτήριο έχει μόνο κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, «πέντε λεπτά πίσω απ' το τζάμι, πώς να μιλήσουμε, πώς να συνεννοηθούμε;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου