Σελίδες

19 Αυγ 2010

«Ρεαλισμός» τους είναι το χρήμα


http://tasosnastos.blogspot.com/
   Ξέροντας καλά ότι ο ελληνικός λαός κάθε άλλο παρά καλοβλέπει τη σύσφιξη των σχέσεων με το κράτος του Ισραήλ, τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έπιασαν από χτες δουλειά, επιδιώκοντας να εξωραΐσουν τη στρατηγική της πολιτικοστρατιωτικής προσέγγισης και να συγκαλύψουν τους κινδύνους που συνεπάγεται για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής η βαθύτερη ενσωμάτωση της χώρας στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς
Κυρίαρχο επιχείρημα, όσων στηρίζουν την εμβάθυνση των σχέσεων με το κράτος του Ισραήλ, είναι ο «ρεαλισμός», ο οποίος - όπως ισχυρίζονται - πρέπει να χαρακτηρίζει την ελληνική εξωτερική πολιτική.
   Για ποιον ρεαλισμό μιλάνε; Είναι καθαρό ότι ο «ρεαλισμός» που τους ενδιαφέρει είναι αυτός της ντόπιας αστικής τάξης και των συγκυριακών και μακροπρόθεσμων συμφερόντων της. Αυτός ο «ρεαλισμός» είναι που επιβάλλει τη στενότερη συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ στον εμπορικό - επιχειρηματικό τομέα, κορωνίδα της οποίας είναι η πολιτικοστρατιωτική συνεργασία. Διαφημίζουν την αναιμική αύξηση των Ισραηλινών τουριστών στην Ελλάδα και την ίδια ώρα χώνουν κάτω από το χαλί το γεγονός ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται να επιτεθεί στο Ιράν και απειλεί με πόλεμο το Λίβανο. Πολύ περισσότερο, κρύβουν ότι το κράτος - φονιάς δολοφονεί επί 50 και πλέον χρόνια τους Παλαιστινίους, κατέχοντας τα εδάφη τους και αρνείται το δικαίωμα ενός λαού να έχει τη δική του πατρίδα.
   Οι θιασώτες της πολιτικής του «ρεαλισμού» λένε πως αυτός προηγείται της ηθικής και συστήνουν ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να τα έχει καλά και με τους Αραβες και με τους Ισραηλινούς. Δηλαδή, και με το θύτη και με το θύμα, προκειμένου οι μπίζνες να εξελίσσονται ανεμπόδιστα. Προσπαθούν, ακόμα, να πείσουν ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να εκμεταλλευτεί το ρήγμα στις σχέσεις Ισραήλ - Τουρκίας και να συσφίξει τις σχέσεις της με το πρώτο. «Ρεαλιστικό» για την αστική τάξη είναι να στοιχίζεται με τη μια ή την άλλη ισχυρότερη χώρα στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα, προσδοκώντας να αποκομίσει οφέλη. Γι' αυτό, τα κυρίαρχα ΜΜΕ σιγοντάρουν τη στρατηγική της κυβέρνησης για βαθύτερη εμπλοκή στους ανταγωνισμούς που εξελίσσονται, για το ποια ιμπεριαλιστική δύναμη θα πάρει το πάνω χέρι σε περιφερειακό επίπεδο, με στόχο να εξυπηρετήσει σαν δύναμη κρούσης τους συνολικότερους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ.
   Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στους ΝΑΤΟικούς στρατούς κατοχής ανά τον κόσμο, έχοντας πληρώσει σκληρά στο παρελθόν τη στοίχιση της χώρας με τη μια ή την άλλη ανταγωνιστική μερίδα του παγκόσμιου κεφαλαίου. Αλλωστε, με τον ίδιο τρόπο που η πλουτοκρατία επιζητεί το «ρεαλισμό» στην προσέγγιση με το Ισραήλ, ζητάει και την απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, προκειμένου να προχωρήσουν οι ενεργειακές επιχειρήσεις με συνεκμετάλλευση. «Θεός» της είναι το χρήμα και το κέρδος. Αυτόν το «ρεαλισμό» επικροτούν τα αστικά ΜΜΕ και η κυβέρνηση, οδηγώντας το λαό πιο βαθιά στο τούνελ των επικίνδυνων σχεδιασμών και ανταγωνισμών στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Ακόμη και με εμπλοκή σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς όπως π.χ. η συμμετοχή ελληνικού στρατού στο Αφγανιστάν. Να γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία να αντιπαλέψει ο λαός εμφανείς ή υποβόσκουσες μελλοντικές στρατιωτικές αναμετρήσεις, αντιπαλεύοντας τη δράση των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, την εξουσία τους στην Ελλάδα έως την ανατροπή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου