Σελίδες

19 Αυγ 2010

Η βαρβαρότητα του συστήματος αλά ... ιταλικά

   Τα φαινόμενα που συμβαίνουν πολύ συχνά σε χώρες όπως η Ινδία ή το Μπαγκλαντές, όπου φτωχοί εξαθλιωμένοι άνθρωποι αναγκάζονται να πουλάνε ζωτικά τους όργανα προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν έστω προσωρινά, φαίνεται ότι πλέον κάνουν την εμφάνισή τους και στον λεγόμενο ...αναπτυγμένο καπιταλιστικό κόσμο.
 Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του απελπισμένου 52χρονου άνεργου στην Ιταλία που μέσω του διαδικτύου αποφάσισε να βγάλει προς πώληση το νεφρό του προκειμένου να αντιμετωπίσει τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που είχε. Στην αγγελία μάλιστα που δημοσίευσε ζητούσε ή 100 χιλιάδες ευρώ για το νεφρό του ή μια μόνιμη θέση εργασίας.
   Οπως αποκαλύφθηκε στην ανάκριση που του έγινε από την αστυνομία, που βρήκε την παράνομη αγγελία στο διαδίκτυο, όλα ξεκίνησαν το 2009 όταν απολύθηκε από την εταιρεία όπου εργαζόταν. 
Στη συνέχεια λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η ανεργία, διάλυσε την οικογένειά του ενώ κάθε προσπάθεια να βρει δουλειά ήταν μάταιη. Σε αυτή την απελπισία του οδηγήθηκε στην «προσφορά» του νεφρού του.
   Και στην περίπτωση των χωρών της Ασίας και στην περίπτωση του «αναπτυγμένου καπιταλισμού», στην κοινωνία που λειτουργεί με μοναδικό σκοπό το κέρδος, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα είναι αυτοί που πληρώνουν τα σπασμένα, και στην περίοδο της ανάπτυξης και στην περίοδο της κρίσης. Απλά τώρα και στην Ιταλία η συγκεκριμένη περίπτωση αποδεικνύει τη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος, αλλά και το γεγονός ότι τα κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται με ατομικές λύσεις αλλά με συλλογική και οργανωμένη πάλη μέχρι την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου