Σελίδες

19 Αυγ 2010

Συνεπείς στη βαρβαρότητα


   "Στο μνημόνιο - που ήταν μία σύμβαση που έγινε πάνω στην ανάγκη μας να δανειστούμε - περιέχονται πολλές μεγάλες αποφάσεις οι οποίες είναι και επιλογή μας κυβερνητική και έχουν σχέση και με το πρόγραμμά μας. Δεν είναι κάποιοι όροι δανεισμού απλώς, έχει μέσα και πολιτικά ζητήματα τα οποία τα θέσαμε εμείς (...) Αρα, δεν πρόκειται να αποκλίνουμε από την τήρησή του". 
   
Αυτό δήλωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, σε ραδιοφωνική συνέντευξη, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνδιαμόρφωσε με την ΕΕ και το ΔΝΤ τα βάρβαρα μέτρα και τις ανατροπές που περιέχονται στο μνημόνιο.
   Οπως, μάλιστα, ξεκαθάρισε και ο Γ. Πεταλωτής, οι βασικές κατευθύνσεις του μνημονίου υπήρχαν και στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Επιβεβαιώνεται και μ' αυτόν τον τρόπο ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που το παίζουν διαφωνούντες και ισχυρίζονται ότι τάχα το μνημόνιο είναι «εκτός της ιδεολογίας του ΠΑΣΟΚ», στόχο έχουν να εξαπατήσουν το λαό. Τον κορόιδευαν και συνεχίζουν να το κάνουν, αφού είναι οι ίδιοι που ψήφισαν το μνημόνιο μέσα στη Βουλή, όπως ακριβώς υπερασπίστηκαν προεκλογικά και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.
   Οσο για τα διάφορα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ που επιχειρούν να πείσουν ότι η τρόικα επιβάλλει τα μέτρα στην κυβέρνηση, την καλύτερη απάντηση την έχει δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας προ ημερών ότι τις «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα τις προωθούσαμε είτε υπήρχε, είτε δεν υπήρχε το μνημόνιο». Οι εργαζόμενοι μπορούν τώρα πιο καθαρά να δουν ότι οι αντιδραστικές αλλαγές του μνημονίου είναι μέρος των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που εφαρμόζονται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού και επιταχύνονται με την κρίση, με στόχο να υπηρετήσουν τις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου. Το ΠΑΣΟΚ είναι συνεπέστατο με την αντιλαϊκή ιδεολογία του. Γι' αυτό οι άνθρωποι του μόχθου έχουν κάθε συμφέρον να το εγκαταλείψουν, να ενισχύσουν το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου