Σελίδες

11 Μαΐ 2010

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....

ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ - ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟ 1965 ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΥΛΑ....

ΑΛΛΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ
ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΕΝΤΥΠΗΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ....
(ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΙΑΣΕΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ , ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΩΝ BLOGS,
ΑΠΛΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΑΝΟΗΤΟΙ" ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΣ ΔΙΔΑΧΤΟΥΝ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΟΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟΤΙΝΑΣΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΖΥΓΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ

Η τραγωδία στο "Κ. Μαρούση" δυο δεκατίες νωρίτερα...

Επανάληψη της ιστορίας μπορεί να μοιάζει σε πολλούς η χθεσινή τραγωδία στην Τράπεζα Marfin, η οποία έχει κοινά σημεία με τα δραματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Αθήνα στις 10 Ιανουαρίου του 1991, μια μέρα μετά τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα στην Πάτρα.

Την επαύριο της δολοφονίας του καθηγητή Τεμπονέρα, μικροεπεισόδια στις παρυφές διαδήλωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα για τη δολοφονική επίθεση κατά του άτυχου καθηγητή από τον Ι. Καλαμπόκα, κατέληξαν σε πολύωρες συγκρούσεις νέων με τα ΜΑΤ. Ένα από τα εκατοντάδες δακρυγόνα που ρίχτηκαν κατά των διαδηλωτών προκάλεσε πυρκαγιά στη διασταύρωση της οδού Θεμιστοκλέους με την Πανεπιστημίου, στο βιβλιοχαρτοπωλείο Λίβα η οποία εξαπλώθηκε στο κτίριο του «Κ. Μαρούση». Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες όμως δέχονται εξίσου επίθεση με χημικά και αναγκάζονται να υποχωρήσουν.

Όταν η πυρκαγιά σβήσει μετά τα μεσάνυχτα θα ανασυρθούν νεκροί από ασφυξία ο 32χρονος επιχειρηματίας Περικλής Ρεπάκης, ο 57χρονος δικηγόρος Μανόλης Κοντόπουλος, ο 59χρονος χρυσοχόος Ιωάννης Νεμετζίδης κι ένα -αγνώστων στοιχείων μέχρι σήμερα- νεαρό άτομο. Οι πορείες διαμαρτυρίας, καταλήψεις και συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής θα συνεχιστούν για τα επόμενα 24ωρα έως ότου ο τότε υπουργός Παιδείας Γιώργος Σουφλιάς θα ανακοινώσει ότι αποσύρονται τα νομοσχέδια που είχαν προκαλέσει εξαρχής την αντίδραση του κόσμου.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πλήθος επώνυμες καταθέσεις για την άνευ ορίου εκτόξευση χημικών από τις δυνάμεις καταστολής που προκάλεσε την πυρκαγιά, η υπηρεσιακή ΕΔΕ έκλεισε την υπόθεση κάνοντας λόγο για «εμπρησμό του κτιρίου από αναρχικούς». Αργότερα, σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών (3418/1997), η πυρκαγιά χαρακτηρίστηκε βομβιστική ενέργεια και αποδόθηκε είτε σε ρίψη βόμβας μολότοφ από τους αναρχικούς είτε σε ρίψη δακρυγόνων με ειδικά τουφέκια από τους αστυνομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου