Σελίδες

11 Μαΐ 2010

Εξοπλιστικές δαπάνες Χορός δισεκατομμυρίων στις πλάτες του λαού

Απο την εφημερίδα "Oδηγητής":

Από τη μια, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη ΝΔ-ΛΑΟΣ και την “προγραμματική” αντιπολίτευση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ λένε πως «δεν υπάρχουν λεφτά» και από την άλλη ο Πρωθυπουργός με κάθε ταξίδι που κάνει «για τη σωτηρία της χώρας» γυρίζει με μια παραγγελία νέων οπλικών συστημάτων. Τα υπέρογκα ποσά που δαπανούνται για την αγορά τους, αποδεικνύουν πως η προπαγάνδα για τα “ελλείμματα”, που τάχα τα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, είναι παραμύθι. Πέρα, βέβαια από το χορό δισεκατομμυρίων που στήνεται στις πλάτες του λαού, γίνεται εντονότερη και η πρόσδεση της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας και όχι μόνο.Τα χρήματα που δαπανά η χώρα μας, κάθε χρόνο σε εξοπλιστικά συστήματα και για τη συμμετοχή της στο “ειρηνευτικό” έργο του ΝΑΤΟ πραγματικά ζαλίζουν! Για τα εξοπλιστικά προγράμματα, που καμιά σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας, οι πληρωμές με βάση τις παραλαβές που έγιναν το 2009 φθάνουν περίπου τα 3,16 δισ. ευρώ. Για το 2010, η δαπάνη προβλέπεται να μειωθεί ωστόσο η μείωση είναι πλασματική και αφορά σε κάποιες καθυστερήσεις παραλαβών.Τα “σούρτα-φέρτα” του Γιώργου Παπανδρέου σε Ευρώπη και ΗΠΑ προκειμένου να εξασφαλίσει τη “στήριξη” των ιμπεριαλιστικών κέντρων στα αντιλαϊκά μέτρα του ΠΑΣΟΚ συνοδεύτηκαν από νέες παραγγελίες και πιέσεις για αγορά οπλικών συστημάτων. Η πρώτη επίσκεψη Παπανδρέου στο Παρίσι συνοδεύτηκε με την επιβεβαίωση της παραγγελίας έξι γαλλικών φρεγατών “Φρεμ” για το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, συνολικού κόστους 2,5 με 3 δισ. ευρώ. Η Γερμανία και οι ΗΠΑ επίσης πιέζουν αντίστοιχα για αγορά μαχητικών αεροπλάνων (τα Γιουροφάιτερ που πουλά η Γερμανία κοστίζουν περίπου 100 εκ. εύρω το ένα!). Η Γερμανία εξασφάλισε επίσης την αγορά των υποβρυχίων που κατασκευάζονται στα Ναυπηγία Σκαραμαγκά (μεταξύ αυτών και του γνωστού υποβρυχίου που γέρνει) αλλά και την αγορά νέων ενώ και η Ρωσία έχει παραγγελίες για άρματα μάχης από την προηγούμενη κυβέρνηση. Άρματα μάχης προσπαθεί να πουλήσει και η Γερμανία.

Η “θηλιά” στο λαιμό του ελληνικού λαού, σφίγγει ακόμα περισσότερο αν προσθέσουμε και τις δαπάνες “υπέρ ΝΑΤΟ”, που πληρώνει κάθε χρόνο ο ελληνικός λαός για το δολοφονικό έργο του ΝΑΤΟ, τη συντήρηση κατοχικών δυνάμεων. 91,5 εκατομμύρια ευρώ είναι περίπου ο φόρος “αίματος” που προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2010.Υπέρογκα είναι και τα ποσά που δαπανούνται για τη συμμετοχή της χώρας στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, που πέρα από τις δαπάνες, αποτελούν και πηγή κινδύνων τόσο για τον ελληνικό λαό όσο και για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Συνολικά, η ετήσια δαπάνη για τη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές αποστολές ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ! Συνολικά, πάνω από 2.100 φαντάροι και αξιωματικοί παίρνουν μέρος σε στρατούς κατοχής, ελέγχου και επεμβάσεων σε δεκάδες χώρες του κόσμου.

Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα συμμετέχει σε:

8 επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ σε Αφγανιστάν, Κοσσυφοπέδιο, ΠΓΔΜ, Αλβανία, Σομαλία

7 επιχειρήσεις της ΕΕ σε Αφγανιστάν, Γεωργία, Μολδαβία, Ουκρανία, Παλαιστίνη, Ιρακ και Ινδονησία

3 επιχειρήσεις στα πλαίσια του ΟΗΕ σε Λίβανο, Δυτ. Σαχάρα και Σουδάν

Επίσης, σε μόνιμη βάση, 4-5 μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονται σε αποστολές εκτός ελληνικών συνόρων, ενώ μετά και τις επαφές Ομπάμα – Παπανδρέου, αναβαθμίζεται η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο του Αφγανιστάν. Συγκεκριμένα, το ελληνικό τάγμα που βρίσκεται στην ασιατική χώρα θα μετατραπεί από “ειδικής σύνθεσης” σε “εκπαιδευτικό τάγμα”, με τη συγκρότηση 3 εκπαιδευτικών ομάδων. Συνολικά, 58 είναι τα στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που θα αναλάβουν την εκπαίδευση αντίστοιχων τμημάτων του αφγανικού στρατού, θα είναι δηλαδή ένα είδος “τεχνικών συμβούλων” που θα κατευθύνουν μάχιμες μονάδες του αφγανικού στρατού στα πολεμικά πεδία. Η δύναμη αυτή, με μία ακόμα μεγαλύτερη δύναμη υποστήριξής τους, θα απαρτίζουν το ελληνικό τάγμα το οποίο πλέον θα αλλάξει πλήρως χαρακτήρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η χώρα μας, είναι έτοιμη να συμμετάσχει και στην “αντιπυραυλική” ασπίδα των ΗΠΑ με την «σοβαρότητα και την επιφυλακτικότητα που απαιτείται» σύμφωνα με τον Ε. Βενιζέλο ενώ για την δύναμη που βρίσκεται στο Κόσοβο, ο ίδιος υποστήριξε στη Βουλή πως «διεκδικούμε τη συμμετοχή στην KFOR (η ΝΑΤΟική δύναμη στη χώρα) με ηγετικό ρόλο».

Η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, υπαγορεύεται από τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας, συμφέροντα εκ διαμέτρου αντίθετα με αυτά της εργατικής τάξης, που εγκυμονούν μόνο κίνδυνους για το λαό και για την ειρήνη στην περιοχή.

Όλα τα παραπάνω, αποδεικνύουν με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο, πως η προπαγάνδα περί «χρεοκοπίας» και έλλειψης χρημάτων είναι παραμύθι. Άλλωστε, δίπλα στα δισεκατομμύρια για τα οποία ήδη γράψαμε πρέπει να προσθέσουμε και το “δωράκι” του 1 δις ευρώ που έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στις πολεμικές βιομηχανίες. Αποδεσμεύονται έτσι τα χρήματα που είχαν καταθέσει ως εγγυήσεις για τη σωστή υλοποίηση των «αντισταθμιστικών ωφελημάτων» (την υποχρεωτική συμμετοχή κατά 40% ελληνικών βιομηχανιών στην υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων), παρά το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οι όροι!

Το μάρμαρο καλείται να πληρώσει πάλι ο λαός ενώ το κεφάλαιο θα γιγαντώνει τα κέρδη του. Η εργατική τάξη και τα παιδιά της καλούνται να πληρώσουν την κρίση και τα περιβόητα “ελλείμματα”, με μειώσεις μισθών, την αύξηση του ΦΠΑ και σωρεία αντιλαϊκών μέτρων.

Για τη στρατευμένη νεολαία, η πολιτική αυτή μεταφράζεται σε περικοπές στις μονάδες που ξεκινάνε από το ρεύμα και το πετρέλαιο και φτάνουν ως τον οβελία! Τον προηγούμενο μήνα, άλλωστε, η κυβέρνηση άρχισε να καλλιεργεί το έδαφος για την περικοπή και των καταστάσεων επιβίβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου