Σελίδες

23 Μαΐ 2013

Ν. Καραθανασόπουλος: Ο λαός να οργανώσει την πάλη του (VIDEO)




Τις δύο αντιλήψεις που αναδείχθηκαν κατά τη συζήτηση της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.
Όπως τόνισε, η κυβέρνηση υπερασπίζεται με την αντίληψη ότι από το δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των λαϊκών νοικοκυριών,
ισχυρισμός που είναι τουλάχιστον αυταπάτη αν όχι συνειδητή υποκρισία. Μέσα από αυτόν το δρόμο, όχι μόνο δεν θα δει άσπρη μέρα ο λαός αλλά αντίθετα, θα τον συνοδεύει η φτώχεια και η εξαθλίωση για τις επόμενες δεκαετίες, σημείωσε.
Κάλεσε το λαό να οργανώσει την πάλη του, σημειώνοντας πως ανακούφιση για το λαό, θα υπάρξει αν αμφισβητήσει τα συμφέροντα και το ρόλο των επιχειρηματικών ομίλων.
Απαντώντας στην κριτική περί μη ρεαλιστικότητας της πρότασης νόμου του ΚΚΕ, τόνισε πως δεν είναι ρεαλιστική για όσους επιχειρούν διαχείριση εντός των τειχών, για όσους θέλουν να προστατεύουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα, θυσιάζοντας τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους.
Απευθυνόμενος προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να μην καλλιεργεί αυταπάτες για το ρόλο του χρηματοπιστωτικού, που δήθεν με μια άλλη διακυβέρνηση, μπορεί να λύσει τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας. Σχολίασε επίσης, την κριτική του Δημήτρη Στρατούλη, πως στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου δεν υπάρχει αναφορά στο μνημόνιο, σημειώνοντας πως το μνημόνιο «δεν είναι μαϊντανός για να τον βάζουμε οπουδήποτε» και θυμίζοντας πως η πρώτη πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ, αφορούσε την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.
Σε ό,τι αφορά το σχέδιο της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των δανείων, ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε πως δεν αφορά τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αλλά τα εξυπηρετούμενα δάνεια και πως στόχος του είναι μέσω της επιμήκυνσης της αποπληρωμής, να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες υπαρκτές και μελλοντικές επισφάλειες.
Επίσης, έδωσε αποφασιστική απάντηση στον πρωτόγονο αντικομμουνισμό της Χρυσής Αυγής και εγκάλεσε όλα τα άλλα κόμματα που δεν καταδίκασαν την προκλητική στάση του ναζιστικού μορφώματος. Από την άλλη, επισήμανε πως και βουλευτές των ΑΝΕΛ φλερτάρουν με τέτοιες θέσεις και διερωτήθηκε «σε ποιον δίνουν εξετάσεις».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, τόνισε πως η Χρυσή Αυγή αναμασά χωρίς πρωτοτυπία ό,τι επιχειρήματα του δίνουν οι πάτρονές του, όπως ο Θ. Πάγκαλος και ξεκαθάρισε πως «σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει».
Σημείωσε επίσης, πως η Χρυσή Αυγή, δεν είναι αντισυστημική αλλά παρακρατικός μηχανισμός και πως οι άναρθρες κραυγές της είναι και επιθανάτιος ρόγχος. «Να μας φοβάστε, αλλά αυτός ο φόβος σας δε θα σας γλιτώσει. Θα πρωταγωνιστήσει το ΚΚΕ στη συντριβή του φασιστικού μορφώματος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου