Σελίδες

8 Μαρ 2013

Μπράβο κορίτσια της Ιερισσού!

"Οποιο παιδί αντιστέκεται σ' αυτή την καταστροφή δεν είναι τρομοκράτης, είναι αγωνιστής για τον τόπο του"

Βλέπω τα κορίτσια της Ιερισσού στο ΣΚΑΙ και νοιώθω πραγματικά περήφανος για τα νέα παιδιά αλλά και τόση σιχασιά για αυτό το κράτος!

Οι σιχαμεροί και αηδιαστικοί παίρνουν τηλέφωνο 15χρονα παιδιά και τα καλούν να καταθέσουν για να τα τρομοκρατήσουν! Οταν οι κάτοικοι και τα παιδιά το κατήγγειλαν, η αστυνομία και ο κ.Πάχτας το διέψευσε. Σήμερα όμως μιά μαθήτρια διηγήθηκε στον ''αερα" την περιπέτειά της, που την πήραν τηλέφωνο την ώρα του σχολείου(!) και της είπαν

πως είναι από την αντιτρομοκρατική και ότι πρέπει να παρουσιαστεί στο Τμήμα."Μα ειμαι 15 χρονών!" τους είπε."Δεν είμαι τρομοκράτης"! Αμέσως μετά και για όσους πίστευαν τις διαψεύσεις της Αστυνομίας, έδειξε και την έγγραφη κλήση της στον αέρα, λέγοντάς τους :"Ντροπή σας! Λέτε πως τα παιδιά των εργαζόμενων είναι τρομοκρατημένα. Εμείς δεν είμαστε τρομοκρατημένα που καλούμαστε στο τμήμα σαν τρομοκράτες;" "Ντροπή και στον κ.Πάχτα που του ζήτησα να έρθει μαζί μου για βοήθεια και αρνήθηκε"!
"Οποιο παιδί αντιστέκεται σ' αυτή την καταστροφή δεν είναι τρομοκράτης, είναι αγωνιστής για τον τόπο του" είπε ένα άλλο κορίτσι 15 χρονών μόλις.
Ένα τρίτο κορίτσι είπε "πως λιποθύμησε απο καπνογόνο, χρειάστηκε βοήθεια γιατρού και μάσκα οξυγόνου" αφήνοντας άφωνη την κ.Βούλτεψη και διαψεύδοντας τους Γεωργιάδηδες και τους άλλους ψεύτες που πήραν την πλευρά της Αστυνομίας που έτσι κι αλλιώς διαψεύστηκαν από τις εικόνες που έδειξαν όλα τα συστημικά μέσα.

Μπράβο κορίτσια της Ιερισσού!
Τιμάτε με τον καλύτερο τρόπο της μέρα της γυναίκας.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/3/13, 9:04 μ.μ.

    Κυβερνητικοί μισθοφόροι , έκαναν επιδρομή εναντίον ενός χωριού στη γειτονική χώρα. Οι δυνάμεις κατοχής του «παρανοϊκού δικτάτορα Don Mpompolio», χτύπησαν άμαχους και μικρά παιδιά. Η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας διαψεύσει, ότι έγινε επίθεση σε σχολείο και μιλάει για «παράπλευρες απώλειες στο πλαίσιο στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των ανταρτών». Αυτόπτες μάρτυρες όμως περιγράφουν την επίθεση, η οποία αποτελεί κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    Η επίθεση εικάζεται ότι έγινε ως αντίποινα για την καταστροφή μερικών κυβερνητικών οχημάτων. Όπως ακριβώς οι ναζί στην Ελλάδα το Β’ ΠΠ σκότωναν για κάθε Γερμανό που χτύπαγε η Αντίσταση μεγάλο αριθμό πατριωτών, έτσι και οι στρατιωτικές και παραστρατιωτικές ορδές της Μπομπολίας εξοντώνουν συστηματικά τον πληθυσμό. Παλιά εκτελούσαν για κάθε Γερμανό 100 αγωνιστές. Τώρα δηλητηριάζουν για κάθε Γερανό (ή μπουλντόζα) 100 μαθητές... Ίδια νοοτροπία.
    Ενδεικτικά αναφέρονται τα εγκλήματα που έλαβαν χώρα κι εξακολουθούν να γίνονται: Προσαγωγές χωρίς κανένα λόγο και χωρίς στοιχεία. Βίαιη κι ακούσια απόσπαση γενετικού υλικού, βασανισμοί, ξυλοδαρμοί, φυλακίσεις, εκφοβισμοί, καταστροφές. Ένα πεντάχρονο παιδί τραυματίστηκε σοβαρά κατά τις χθεσινές μάχες και άλλα τέσσερα τουλάχιστον δέχτηκαν τις φροντίδες των Ιατρών. Μάλιστα στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα προκαλώντας αρκετά θύματα και στους ενήλικους.

    Υπενθυμίζουμε ότι τα χημικά όπλα απαγορεύονται από τις Διεθνείς συνθήκες. Όπως επίσης τα χτυπήματα σε αμάχους. Τα ΜΜΕ παραπληροφορούν συστηματικά. Η προπαγάνδα του καθεστώτος αποκρύπτει τα πραγματικά συμβαίνει:
    Οι δυνάμεις του Ελντοράντο, μιας οικονομικής δύναμης, εισέβαλαν σε μια όμορφη περιοχή με σκοπό ν’ αρπάξουν τον ορυκτό πλούτο. Με τη βοήθεια του Στρατηγού Σαμαρά και του Υπασπιστή του Συνταγματάρχη Αρπάχτρα εγκατέστησαν στην εξουσία το «δικτάτορα Don Mpompolio». Ταυτόχρονα καταστρέφουν συστηματικά την περιοχή, αποψιλώνοντας το δάσος, μολύνοντας τα νερά, τον αέρα και το έδαφος αρπάζοντας το χρυσό από τους ντόπιους.

    Οι κάτοικοι ασφαλώς μετά από την εισβολή οργανωθήκαν και άρχισαν ν’ αντιστέκονται. Η αντίστασή τους μάλιστα δυναμώνει και κερδίζουν παρά τον αρνητικό συσχετισμό του εξοπλισμού και των δυνάμεων. Οπλισμένοι μόνο με το θάρρος και την οργή που νιώθουν, χτυπούν αιφνιδιάστηκα τις δυνάμεις κατοχής δίνοντας σκληρές μάχες με τους μισθοφόρους και τους ελάχιστους υποστηρικτές τους. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα έτρεψαν σε φυγή και τους προκάλεσαν βαριές απώλειες σε υλικό.

    Η αντίδραση των δικτατόρων είναι ίδια παντού και σε όλες τις εποχές: Η άγρια καταστολή και ο εκφοβισμός. Κοινή όμως είναι και η μοίρα όλων των απάνθρωπων που λεηλατούν, όλων των υπερφίαλων δικτατορίσκων : Η συντριβή και η ήττα.

    Οι θυσίες κι οι αγώνες των ηρώων της Χαλκιδικής θα προστεθούν στους αγώνες και το θρίαμβο των κατοίκων της Κερατέας, εμπνέοντας πάντα όσους αντιστέκονται και μάχονται τους δυνάστες.
    Εξεγερμένος Κάτοικος Ιερισσού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/3/13, 9:12 μ.μ.

    Ο ΠΑΧΤΑΣ & Η ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ για το Πόρτο Καράς,
    ο σημερινός Δήμαρχος του Αριστοτέλη Χαλκιδικής, έχει ιστορία λαμογιάς διαχρονική. Επιχείρησε ανεπιτυχώς να περάσει στην ελληνική Βουλή φωτογραφική διάταξη υπέρ του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Στέγγου για το ξενοδοχείο Πόρτο Καράς. Μια τροπολογία που έβαλε ταφόπλακα στην υπουργική του σταδιοδρομία και έμεινε στην ιστορία ως «ντροπολογία» Πάχτα. Η τροπολογία συμπεριλήφθηκε σε αναπτυξιακό νομοσχέδιο της τότε κυβέρνησης. Με αυτή ο ιδιοκτήτης του Πόρτο Καράς μπορούσε να προχωρήσει στην ανέγερση πολυτελών κατοικιών μέσα σε 17.000 στρέμματα δάσους στη Σιδωνία της Χαλκιδικής.
    Η αποκάλυψη του σκανδάλου προκάλεσε πολιτική θύελλα στην παραπαίουσα κυβέρνηση Σημίτη. Λίγες μέρες μόλις πριν από τις εθνικές εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004 ο αγαπημένος του κ. Σημίτη Χρήστος Πάχτας έδινε τη χαριστική βολή όχι μόνο στην τότε κυβέρνηση αλλά και στη δική του πολιτική σταδιοδρομία. Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως η τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, εξέφρασαν ανοιχτά την οργή τους και δήλωσαν ότι η επίμαχη τροπολογία θα καταργηθεί.
    Το 2010, αποφάσισε να ασχοληθεί και πάλι με τα κοινά. Στις δημοτικές εκλογές κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος και κατόρθωσε να εκλεγεί, με σημαία τη λειτουργία των μεταλλείων Χαλκιδικής Ακόμη και τώρα δεν παύει να θεωρεί τα μεταλλεία ως αναπτυξιακό μονόδρομο για την περιοχή και μοναδική ευκαιρία για την εξασφάλιση θέσεων εργασίας Δεν δίστασε μάλιστα δημόσια να πει το αμίμητο, ότι «η μεταλλουργία χρυσού είναι μια μονάδα αντιρρύπανσης».

    Οι κάτοικοι αντιδρούν και αποκαλούν «εκπρόσωπο της εταιρίας» τον άλλοτε «Χαλκιδικάρχη». Συχνά πυκνά αναφέρεται σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο σαν να πρόκειται για στέλεχος της εταιρίας. «Θα προσλάβουμε» είναι η μόνιμη επωδός στα χείλη του, κάνοντας τα στελέχη της εταιρίας να τρίβουν τα χέρια τους. Άλλωστε στο πρόσωπο του έχουν βρει έναν αυτόκλητο υπερασπιστή των συμφερόντων τους.

    Παρά τις προσπάθειες όμως και την ενασχόληση εκ νέου με τη κοινά, η περίπτωση Πάχτα δεν θυμίζει σε τίποτα κάτι από την αίγλη του «άγιου Πάχτα». Το παρελθόν εξακολουθεί να στοιχειώνει τις κινήσεις του, όπως επίσης και οι αμαρτίες που κουβαλά. Παρά τη μεθοδικότητά του εδώ και χρόνια να σβηστούν από τη μνήμη των συμπολιτών του. Η περίπτωση του θυμίζει τα λόγια του ισπανοαμερικανού φιλόσοφου Τζορτζ Σανταγιάνα: «Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει».
    Βαγγέλης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή