Σελίδες

23 Αυγ 2012

«Ξεφουσκώνει» ο Ολάντ... και λυπούνται οι κολλητοί του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την προπαγανδιστική του αξιοποίηση και στην Ελλάδα, κύρια από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, το φαινόμενο Ολάντ έχει αρχίσει να «ξεφουσκώνει» ραγδαία, ακόμα και στο εσωτερικό της Γαλλίας. 
Η προσπάθεια της ντόπιας σοσιαλδημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, να παρουσιάσουν προεκλογικά τον Ολάντ σαν τον φορέα τάχα της αλλαγής στην ΕΕ, για να κοροϊδέψουν το λαό και να του καλλιεργήσουν αυταπάτες, απογυμνώθηκε παταγωδώς από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης του νέου Γάλλου Προέδρου. Από τις δηλώσεις και πρωτοβουλίες του, φάνηκε καθαρά ότι καμιά επί της ουσίας αντίρρηση δεν είχε με τη στρατηγική της ΕΕ, αλλά αντίθετα στόχος του ήταν να υπερασπιστεί πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα της γαλλικής αστικής τάξης σε κόντρα με τη Γερμανία, σε μια Ευρωζώνη βυθισμένη στην κρίση και στους
ανταγωνισμούς. Λίγους μήνες μετά την εκλογή του, ο γαλλικός Τύπος που πρόσκειται στη λεγόμενη κεντροαριστερά, χαρακτηρίζει «πολύ μέτρια» την αντιμετώπιση από τον Ολάντ των οικονομικών προβλημάτων που έχουν η Γαλλία και η ΕΕ, καθώς, όπως ισχυρίζονται, «ακόμη δεν έχει εξηγήσει πώς θα υλοποιήσει τις εμφανώς αντιφατικές προεκλογικές του υποσχέσεις για ανάκαμψη, ενόσω παράλληλα θα μειώσει το έλλειμμα του γαλλικού προϋπολογισμού σε 3% τον επόμενο χρόνο».
Η κριτική που του ασκείται βέβαια γίνεται από τη σκοπιά των συμφερόντων της αστικής τάξης, που προσδοκούσε περισσότερα από τον διάδοχο του Σαρκοζί και τώρα του καταλογίζει ότι είναι ράθυμος στο κυβερνητικό του έργο. 
Την ίδια κριτική αναπαράγει όμως και ο Μελανσόν, ο «κολλητός» του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρικτής του Ολάντ στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του Μάη. Δίπλα σε όλους αυτούς, η κεντροαριστερή «Liberation» και η «Le Monde» κριτικάρουν τον Ολάντ για «διστακτική στάση» και «ακινησία»
Ακόμα και η «Αυγή» αναπαρήγαγε άρθρο του βρετανικού «Γκάρντιαν», στο οποίο ο Ολάντ κατηγορείται ότι «έχει επιλέξει να παραμείνει στο δρόμο των πολιτικών της τιμωρητικής λιτότητας που καταστρέφουν τις ευρωπαϊκές χώρες» και ότι «έχει παρασυρθεί από τη νεοφιλελεύθερη θάλασσα και δεν προβάλλει αντίσταση». 
Ολοι αυτοί που προεκλογικά έγραφαν ύμνους για τον Ολάντ, τώρα «τα στρίβουν», όπως κάνουν συνήθως, έχοντας εκπληρώσει την αποστολή τους σε βάρος του λαού. Αδικα όμως κατηγορούν τον Ολάντ για «ακινησία». Τις επόμενες μέρες, στην ατζέντα της γαλλικής Προεδρίας βρίσκεται η συζήτηση για τις νέες περικοπές ύψους 33 δισ. ευρώ από τις κρατικές δαπάνες στον προϋπολογισμό του 2013, προκειμένου το γαλλικό έλλειμμα να κατέβει στο 3%, που είναι ο στόχος της Ευρωζώνης. Τη δουλειά των μονοπωλίων κάνει ο άνθρωπος, για την οποία άλλωστε εκλέχτηκε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου