Σελίδες

20 Σεπ 2012

Τους είναι χρήσιμη η «Χρυσή Αυγή»


Η «Χρυσή Αυγή» προσφέρει καλές υπηρεσίες στη «δημοκρατία», αναφωνούν τα αστικά επιτελεία, τα αστικά ΜΜΕ, γιατί συμβάλλει στην καταδίκη της «ανομίας», που πρώτο το εργατικό κίνημα με τις μορφές πάλης προάγει. Δεν είναι καινούργιο ζήτημα αυτό, δηλαδή ότι το εργατικό κίνημα που με δημοκρατικότατες διαδικασίες αποφασίζει να αντισταθεί σε αντεργατικούς νόμους, να διεκδικήσει και που βεβαίως αυτό αποφασίζει και τις μορφές πάλης και την υπεράσπιση των αγώνων του όπως π.χ. η περιφρούρηση των απεργιών από την εργοδοτική απεργοσπασία, να προπαγανδίζουν οι αστοί ότι παρανομεί. Αλλά γιατί είναι νόμιμο να περικόπτονται δραστικά οι μισθοί, τα επιδόματα, οι συντάξεις, να δουλεύουν οι εργάτες όπως και όσο θέλουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, να είναι άνεργοι, να σκοτώνονται στη δουλειά, επειδή δεν υπάρχουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, άρα να γίνεται η ζωή τους κόλαση σε όφελος των κερδών και να πληρώνουν τις συνέπειες της κρίσης και δεν είναι νόμιμο να μπορούν να ζουν οι εργάτες, οι οικογένειές τους, καλύπτοντας όλες τις σύγχρονες ανάγκες τους; Αυτό οι αστοί δημοσιολόγοι το απαντούν ως εξής: «Ο νόμος είναι νόμος και ας σε σκοτώνει». Αλλά τι διαφορετικό κάνει η «Χρυσή Αυτή» σήμερα; Βεβαίως, εγκληματεί ενάντια σε μετανάστες.
Αλλά ποια η διαφορά για τα αστικά ΜΜΕ; Μήπως η «καθαρότητα της φυλής», («Καθημερινή» 19/9/2012), που λένε ότι ως θεωρία είναι πολύ παλιά, προηγείται της ταξικότητας άρα υπερτερεί;
***
Να λοιπόν τι επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν οι αστοί με την προπαγάνδα τους. Οτι οι εργαζόμενοι πρέπει να υποτάσσονται στους μεγαλοεπιχειρηματίες, αυτή είναι η δημοκρατία τους, και ας τους στέλνουν στην κόλαση. Και αν είναι αυτό να επιτυγχάνεται και με τη ναζιστική θεωρία της «καθαρότητας της φυλής» και τη ναζιστική δολοφονική δράση της «Χρυσής Αυγής», αυτό είναι χρήσιμο για την «αστική δημοκρατία» γι' αυτό γεννά και αναπαράγει τέτοια φαινόμενα και τέτοιες δυνάμεις. Και, ταυτόχρονα, τους βολεύει να αναπαράγουν τη θεωρία των άκρων, ταυτίζοντας εγκληματικές ενέργειες μιας δύναμης του δικού τους συστήματος κατά των μεταναστών με την ταξική πάλη, επιδιώκοντας να καλλιεργήσουν φόβο στους εργαζόμενους και αποστροφή στους αγώνες για τα συμφέροντα και το δίκιο τους. Τους χρειάζεται, ταυτόχρονα, και η προβολή της δήθεν κοινωνικής δράσης, όπως το μοίρασμα τροφίμων, ή η αιμοδοσία, αλλά μόνο σε Ελληνες τους οποίους εξαθλιώνει και εγκαταλείπει το αστικό κράτος, η «δημοκρατία» τους. Τους ενισχύει στην προσπάθεια να αποκτήσουν λαϊκό έρεισμα που θα νομιμοποιεί την εγκληματική τους δράση, ενάντια στον οργανωμένο λαό που παλεύει κόντρα στους καπιταλιστές για το δίκιο του. Οχι, όμως, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, ούτε στους μεγαλοεπιχειρηματίες, που τα δημιουργούν και τα αναπαράγουν. Σ' αυτούς συμπαραστέκονται, επειδή έχουν ζόρια στην κερδοφορία, λόγω κρίσης. Γι' αυτό προτρέπουν Ελληνες εργαζόμενους να δουλέψουν με μισθούς πείνας, αντί να διεκδικήσουν, μεσολαβώντας τάχα στο να τους βρουν δουλειά, όπως έκαναν στη Χαλκίδα. Γι' αυτό στήριξαν συνειδητά τον ιδιοκτήτη της «Χαλυβουργίας» στη Μαγνησία, όταν το κλαδικό συνδικάτο αποφάσισε την κήρυξη απεργίας αλληλεγγύης και κοινής πάλης με τους χαλυβουργούς του Ασπροπύργου.
***
Γι' αυτό και η δράση της προβάλλεται δεόντως και αναπαράγεται από τα αστικά ΜΜΕ, στο όνομα του να δείξουν τάχα το «αποκρουστικό της πρόσωπο» και κυρίως να πολεμήσουν τάχα τη ρατσιστική της δράση. Αλλά η δράση της «Χρυσής Αυγής» δεν είναι ούτε τυχαία ούτε αυθόρμητη. Είναι καλά μελετημένη και οργανωμένη, είναι στρατηγική του κεφαλαίου και του αστικού πολιτικού συστήματος για την καταστολή του εργατικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου