Σελίδες

13 Σεπ 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκηρύσσει την απεργία


Τον υπονομευτικό ρόλο που παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος και της ανάπτυξης αγώνων που να ανταποκρίνονται στο μέγεθος της επίθεσης που δέχεται ο λαός επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Π. Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Κόκκινο».
Καταθέτοντας ξανά διαπιστευτήρια στους αστούς, έφτασε να αποκηρύξει τη μορφή πάλης που κατεξοχήν τους πονάει, την οργάνωση και τη δράση στους τόπους δουλειάς, την ώρα μάλιστα που οι ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα δίνουν μάχη για την οργάνωση γενικής απεργίας!
Δήλωσε: «Είχα μια συζήτηση με κάποιους εκπαιδευτικούς. Αριστερούς εκπαιδευτικούς. Από αυτούς που έχουμε δει να τσεκουρώνονται οι μισθοί τους (...) Εβλεπαν με επιφυλακτικότητα την προκήρυξη νέων απεργιών, όταν γνωρίζουν ότι τα 30, τα 40 και τα 50 ευρώ που θα χάσουν συμμετέχοντας, δεν είναι κάτι το αμελητέο πλέον. Αρα, λοιπόν, ίσως πρέπει να βρούμε και άλλους τρόπους. Ισως θα πρέπει να βρούμε, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η Εκπαίδευση, η
Υγεία, οι κοινωνικές υπηρεσίες, να λειτουργούμε (...) και το βράδυ ή το απόγευμα να είμαστε εκείνοι, οι οποίοι θα κατεβαίνουμε στους δρόμους, θα διαδηλώνουμε και θα δημιουργούμε μια άνευ προηγουμένου πολιτική και κοινωνική πίεση για να ανατραπεί αυτή η πολιτική»!
Ο ύπουλος τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποκηρύξει την απεργία δεν έχει καμιά σχέση με την αναγκαιότητα το εργατικό κίνημα να αξιοποιεί και να εναλλάσσει κάθε μορφή πάλης, προκειμένου να ανεβάζει τη μαχητικότητα, τη μαζικότητα και την αποτελεσματικότητα του αγώνα, με ταξικό πλαίσιο και ενιαίο μέτωπο.
Αυτό που στην πραγματικότητα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους είναι να διαμαρτύρονται με τρόπο που δε θα θίγει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, ούτε θα ασκεί καμία ουσιαστική πίεση. Η πρόταση αυτή, σε συνδυασμό με το περιεχόμενο που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να έχουν οι αγώνες, να αποτελέσουν δηλαδή μοχλό πίεσης για αλλαγή φρουράς στην κυβερνητική εξουσία, δεν υπονομεύει απλά την αποτελεσματικότητά τους, αλλά οδηγεί ευθέως στην ενσωμάτωση, στην υποταγή και την ηττοπάθεια.
Δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έχθρα του προς το εργατικό - λαϊκό κίνημα με ταξικό προσανατολισμό και τους αγώνες του. 
Ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει «εξαλλοσύνη» τον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών ενάντια στην άρση του καμποτάζ και είχε εκφράσει την ανησυχία του για την «αναταραχή στους τόπους δουλειάς». Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «κανάκευε» τους «αγανακτισμένους» της πλατείας Συντάγματος, αναγορεύοντάς τους σε κίνημα των κινημάτων.

2 σχόλια:

  1. Με τα έργα τα λόγια και τις πράξεις του ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει το ρόλο σα συνεχιστη του ΠΑΣΟΚ . Δεν έχει καμμία σχέση με ταξικό αγώνα , αλλαγή φρουράς θυμίζει ...
    Σε λίγο ότι (διαδηλώσεις ..) κάνει θα καλεί το κόσμο να τις κάνει κατω από το δρόμο ...στις ράγες του μετρό !!! Και νύχτα ...μαύρα μεσάνυχτα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/9/12, 10:14 μ.μ.

    Ο φόβος των οπορτουνιστών είναι έκδηλος. Ξέρουν πολύ καλά πως όταν ο λαός βγει στην απεργία υπάρχει ...μεγάλος κίνδυνος να συναντηθεί με το Π.Α.ΜΕ. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να τους προκύψουν Χαλυβουργίες. Και καλά τη μία την έφεραν βόλτα όπως όπως. Δεκάδες ή εκατοντάδες Χαλυβουργίες όμως;
    Οπότε σου λέει ο οπορτουνιστής για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Τράβα το πρωί στο Μάνεση να σε εκμεταλλεύεται ή στο σχολείο να βλέπεις πεινασμένα παιδιά , να διδάσκεις τις αλήθειες τους, να τιμωρείς , να σέρνεις σε μαθητοδικεία μαθητές που αντιδρούν και το βράδυ βγες στο δρόμο να παίξεις το δικό σου θέατρο με τον προβοκάτορα, τον Χρυσαυγίτη , το βολεμένο.
    Λοιπόν οπορτουνιστάκο μου φαίνεται να έχεις χοντρό πρόβλημα. Κάτι φοβάσαι εσύ ή κάτι ξέρεις. Για να δούμε μήπως γίνει σύντομα ο φόβος σου , πανικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή