Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

«Ο δικός μας αγώνας πάει μακριά... »


Ανακοίνωση της ΚΝΕ προς τους μαθητές, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Κάλεσμα στους μαθητές να επιλέξουν το δρόμο της ανατροπής για τη ζωή που τους αξίζει απευθύνει η ΚΝΕ, με ανακοίνωσή της που απευθύνεται στους μαθητές. Με την ανακοίνωση στο χέρι και με τα υλικά για το μαθητικό στέκι που θα λειτουργήσει στο 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», τα μέλη της ΚΝΕ όργωσαν τα σχολεία στην Αθήνα. Στην ανακοίνωση της ΚΝΕ αναφέρονται τα εξής:
«Μαθητή, μαθήτρια,
Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας σου εύχεται καλή αρχή στη νέα χρονιά που τώρα ξεκινά. Το κεφάλι ψηλά! Ξέρεις καλά πως τα πράγματα στο σπίτι και το σχολείο δεν είναι εύκολα.

Σχολεία χωρίς καθηγητές, θέρμανση και αναλώσιμα, χωρίς μεταφορές. Σχολεία σκληρών ταξικών ανισοτήτων που τροφοδοτούν την παραπαιδεία, λεηλατούν την τσέπη των γονιών μας, με προγράμματα διδασκαλίας που δε μορφώνουν ουσιαστικά. Σχολεία που μαθαίνουν το ψέμα και την υποταγή. Σχολεία σε συνθήκες φτώχειας, ανεργίας και εξαθλίωσης για τις λαϊκές οικογένειες.
Ολα αυτά δεν είναι μόνο όσα ζήσαμε εμείς και οι οικογένειές μας τη χρονιά που πέρασε. Δεν είναι όσα "πάνε και πέρασαν", όσα θέλουμε να ξεχάσουμε! Είναι και εικόνες από το κοντινό μέλλον, αυτό που μας ετοιμάζουν οι εκμεταλλευτές του λαού, η Ευρωπαϊκή Ενωση και τα κόμματά τους... Χρεοκοπούν το λαό, για να σωθούν οι επιχειρηματίες και τα κέρδη τους.
Τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ μέσα στο Σεπτέμβρη είναι σφαγείο!
Κόβουν 23 δισ. ευρώ από μισθούς, συντάξεις, από την Παιδεία, την Υγεία. Μόνο στα σχολεία κόβουν πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ από αυτά που ήδη δε φτάνουν! Μας στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή, στη δουλειά με αξιοπρέπεια. Γι' αυτό επιστρατεύουν πάλι την τρομοκρατία, το ψέμα, τις αυταπάτες. Μας κουνάνε το δάχτυλο και μας λένε "να κάτσουμε καλά"...
Ως εδώ! Τέρμα οι θυσίες μας για τους εκμεταλλευτές του λαού!
Στα τσακίδια τα μέτρα τους και τα μνημόνιά τους, για να σωθεί η πλουτοκρατία, τα κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών! Ετοιμάζεται παντού γενική απεργία! Αυτός ο αγώνας είναι και δικός μας αγώνας! Τη νέα σχολική χρονιά κάνουμε ποδαρικό με την πάλη μας! Κανείς μαθητής δεν μπορεί να πάρει απουσία στον αγώνα αυτό!
Παλεύουμε για:
  • Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των γονιών μας για τα απαραίτητα για τη μόρφωσή μας, για βιβλία, πετρέλαιο, αναλώσιμα, μεταφορές. Εκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις ανάγκες των σχολείων.
  • Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους χωρίς καμιά παρέμβαση ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων.
  • Κανένας μαθητής εκτός σχολείου. Αμεσα μέτρα στήριξης για τις χιλιάδες οικογένειες που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, για τους συμμαθητές μας που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σχολείο.
  • Ούτε ένας μαθητής ανασφάλιστος, χωρίς ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς φαγητό και ρεύμα.
Η κυβέρνηση, οι άνθρωποί της στα σχολεία και άλλοι θα προσπαθήσουν να μας φοβίσουν, να μας απογοητεύσουν.
Θα μας πουν και φέτος υποκινούμενους. Ναι, τα προβλήματα, όσα ζούμε εμείς και οι οικογένειές μας, είναι οι υποκινητές μας.
Θα μας πουν ότι με τους αγώνες δεν κερδίζουμε τίποτα, ότι είναι χαμένη υπόθεση. Ξέρουμε, αυτός ο αγώνας δεν τελειώνει σε μια μέρα. Δεν είναι τουφεκιά στον αέρα, ξεσπάσματα στο πουθενά που ξεφουσκώνουν την άλλη μέρα, φέρνοντας ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση... Δε συμβιβαζόμαστε με την κατάσταση, δε σκύβουμε το κεφάλι, δεν κάνουμε πίσω...
Ο δικός μας αγώνας πάει μακριά... μέχρι τα όνειρά μας στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή, να γίνουν πραγματικότητα
Γι' αυτό θέλει οργάνωση, σχέδιο, πείσμα, αντοχή. Ολοι για έναν και ένας για όλους!
Σε κάθε σχολείο και τάξη, σε κάθε δήμο και πανελλαδικά:
  • Συζητάμε για την κατάσταση, για το τι θα κάνουμε, πώς θα οργανώσουμε τον αγώνα μας.
  • Κάθε σχολείο και ένα στήριγμα στον αγώνα! Οργανώνουμε Γενικές Συνελεύσεις, εξορμήσεις, κινητοποιήσεις, καταλήψεις, εκδηλώσεις. Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και τις γειτονιές.
  • Εκλέγουμε αγωνιστικά 15μελή και 5μελή. Δε μας εκφράζουν, όσοι θέλουν να είναι το μάτι και το αυτί του διευθυντή, ο σύνδεσμος με τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και τους εμπόρους ναρκωτικών.
Απέναντι στις ελεημοσύνες των χορτάτων υψώνουμε το δικό μας τείχος λαϊκής αλληλεγγύης!
Δε συμβιβαζόμαστε με την ανεργία των νέων, την προσωρινή δουλειά, με τη φτώχεια! Εστω και ένας συμμαθητής μας να μην έχει χρήματα για φαΐ και ρεύμα, οι γονείς του να είναι άνεργοι και να μην έχει βιβλιάριο ή να πρέπει να πληρώσει για φάρμακα και γιατρούς, ξεσηκώνουμε όλο το σχολείο, όλη τη γειτονιά!
Η δική μας αλληλεγγύη, στους φίλους, στους συμμαθητές είναι αλληλεγγύη ανάμεσα σε ίσους. Δυναμώνει το μίσος μας απέναντι στους εκμεταλλευτές, το πείσμα μας για να τους σαρώσουμε! Η οργή μας και η αποφασιστικότητά μας ενάντια στην αδικία και το σύστημα της εκμετάλλευσης μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.
Κάποιοι προσπαθούν να τη μετατρέψουν σε κυβερνητικές θεσούλες... Οι θέσεις και τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέτρα για να σωθεί το σύστημα, όχι ενάντιά του και για το λαό. Θέλει το κίνημά μας κομπάρσο, για να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Οι κυβερνήσεις αλλάζουν και η ζωή μας χειροτερεύει...
Κάποιοι άλλοι προσπαθούν να την πνίξουν στα σύγχρονα τάγματα ασφαλείας ενάντια στο λαό. Η φασιστική - αντικομμουνιστική «Χρυσή Αυγή» σου δείχνει για εχθρό τον μετανάστη συμμαθητή και την οικογένειά του, γενικά και αόριστα τους πολιτικούς, για να κρύψει τους πραγματικούς ενόχους για τα προβλήματά μας, τα αφεντικά και το κράτος τους, με τους οποίους διαπλέκονται. Με τις δολοφονικές επιθέσεις και τραμπουκισμούς εκπαιδεύονται για το βασικό τους ρόλο και αποστολή: να επιτεθούν στο λαό και τους αγώνες του, να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του συστήματος.
"Δε θέλουμε τη κουβέντα τους, ούτε τη γνωριμιά τους". Δεν μας ξεγελάνε τα παχιά τους λόγια. Εχουμε μάτια και βλέπουμε! Είναι παιδιά του συστήματος! Γι' αυτό μας λένε ότι το σύστημα είναι δήθεν οι "ανίκανες" κυβερνήσεις και οι "ξενόδουλοι" πολιτικοί. Γι' αυτό θέλουν το κίνημά μας διαλυμένο, ανοργάνωτο, χωρίς στόχους και προοπτική, κάνουν παρέα στο βούρκο του αντικομμουνισμού και δε λένε κουβέντα για τα αφεντικά, το κράτος και την εξουσία τους, την Ευρωπαϊκή Ενωση, όσους πραγματικά είναι το σύστημα.
Ολοι αυτοί κρύβουν ότι οι καπιταλιστές μάς οδήγησαν στην κρίση μιας και τα προηγούμενα χρόνια συσσώρευσαν τεράστια κέρδη, τόσα που η οικονομία έσκασε. Αυτοί που είναι λοιπόν υπεύθυνοι, τώρα μας παίρνουν την μπουκιά από το στόμα, το φάρμακο από τον άρρωστο, το βιβλίο από το χέρι, μας καταδικάζουν στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και την ανεργία, για να διατηρήσουν τα τεράστια πλούτη τους και τη σάπια εξουσία τους. Αυτός είναι ο καπιταλισμός, η κοινωνία που λειτουργεί με μοναδικό κριτήριο το κέρδος! Είναι το καπιταλιστικό σύστημα που πρέπει να στείλουμε στα αζήτητα! Αυτή η σάπια οικονομία και κοινωνία, αυτό το κράτος δεν παίρνουν από διορθώσεις, μπαλώματα και μικροαλλαγές. Πρέπει να τα γκρεμίσουμε για να κατακτήσουμε όσα μας αξίζουν!
Επιλέγουμε το δρόμο της ανατροπής, για τη ζωή που μας αξίζει!
Ελα να παλέψουμε για μια ζωή χωρίς φτώχεια, πολέμους και ναρκωτικά. Για μια ζωή χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση, χωρίς ανεργία και ανασφάλεια. Με προβάδισμα στην ολόπλευρη μόρφωση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Σήμερα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα. Στον αγώνα της εργατικής τάξης για τη δική της εξουσία και τη λαϊκή οικονομία, μπορούν να βρουν διέξοδο τα όνειρα και οι ανάγκες κάθε νέου. Σε καλούμε να έρθεις μαζί μας, σ' αυτόν τον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την κοινωνία της λαϊκής ευημερίας, για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει.
Ελα μαζί μας! Οργανώσου στην ΚΝΕ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου