Σελίδες

13 Σεπ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


«Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ύστερα από προσφυγή σ' αυτό του Συμβουλίου της Επικρατείας, εξέδωσε απόφαση σχετικά με την εκτροπή μέρους των νερών του Αχελώου προς τη Θεσσαλία, με την οποία, ουσιαστικά, μεταφέρει την ευθύνη της απόφασης, θετικής, ή αρνητικής, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θέτοντας, όμως, ένα σκεπτικό που, εν πολλοίς, αφήνει ανοιχτό το δρόμο για την υλοποίηση του έργου.

Δεν πρόλαβε, όμως, να στεγνώσει το μελάνι της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της βουλευτή του, κυρίας Διώτη, βγήκε λάβρος κατά της εκτροπής, εμφανιζόμενος «βασιλικότερος του βασιλέως» υπέρ των μεγάλων συμφερόντων που, εδώ και 30 χρόνια, την πολεμούν.

Όπως, εδώ και πολλά χρόνια, έχει αποδειχτεί, με ένα άλλο πολιτικό συσχετισμό δύναμης υπέρ του ΚΚΕ, μια μερική εκτροπή του Ανω Ρου του Αχελώου, συνοδευομένη από ένα εκτεταμένο, κρατικό, δωρεάν και σύγχρονο δίκτυο μεταφοράς και διανομής του νερού στη θεσσαλική γη,

 θα εκτίναζε στα ύψη την παραγωγική δυναμική της περιοχής μας και

θα άλλαζε ριζικά την κατάσταση.
Θα ανέτρεπε τη φθίνουσα πορεία σε μια σειρά παραγωγικούς κλάδους που συνδέονται με την καλλιέργεια της γης και τον αντίστοιχο αγροτοβιομηχανικό τομέα, τροφοδοτώντας την συνολική ανάπτυξη της Ελλάδας και όχι μόνο της Θεσσαλίας.

Ιδιαίτερα θα βελτίωνε τη σχέση φυτικής – ζωικής παραγωγής, συμβάλλοντας στη μείωση του αγροτικού ελλείμματος της χώρας μας με την ΕΕ και τρίτες χώρες σε κτηνοτροφικά προϊόντα.

Αυτό, όμως, θίγει τα μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα κι «αυτοκρατορίες» που μονοπωλούν το κρέας και το γάλα, γι' αυτό και επί 30 χρόνια κοροϊδεύουν το λαό με διάφορα τερτίπια.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι «μπλεγμένος μέχρι τα μπούνια» μέσα σ' αυτά τα κυκλώματα, μέσω διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που πρωτοστατούν στις προσφυγές κατά της εκτροπής, γιατί συμφωνεί με την στρατηγική της ΕΕ για ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και πέρασμα στην επιχειρηματική γεωργία.

Παλιότερα, υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε πει το εξής επιχείρημα κατά της εκτροπής, με το οποίο συμφώνησε και ο ΣΥΝ:

«Από τη στιγμή που η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης είναι η μείωση της παραγωγής, η κατασκευή των έργων, (εκτροπή), είναι αντιοικονομική, πέραν του ότι θα μεγαλώσουν οι πιέσεις για αύξηση της παραγωγής από τους αγρότες, αφού θα βλέπουν το νερό να περνάει δίπλα από τα χωράφια τους, αναξιοποίητο».

Είναι φανερό, λοιπόν, πως το πρόβλημα κατασκευής των αναγκαίων έργων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στη Θεσσαλία, με κυρίαρχο αυτό της εκτροπής μέρους των νερών του Αχελώου,

θα λυθεί υπέρ των λαϊκών συμφερόντων μόνον και εφόσον ανατραπούν οι πολιτικοί συσχετισμοί υπέρ του ΚΚΕ και του συνεπούς αντιμονοπωλιακού κινήματος.

Σ' αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους φορείς της Θεσσαλίας που, ανεξάρτητα από άλλες διαφορές, συμφωνούν στα κύρια, να συσπειρωθούν σ' έναν αγώνα που θα επιβάλλει, με τη δύναμή του, την εκτροπή του Αχελώου και τα άλλα έργα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Το ΚΚΕ στηρίζει τις πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση που λαμβάνουν φορείς της περιοχής μας.»



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου