Σελίδες

7 Αυγ 2012

Η ΓΝΩΣΤΗ... ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ & ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ..., ΓΙΑΤΙ???




Μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης, ο Ε. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι το ΠΑΣΟΚ «θα τιμήσει τη συμφωνία προγραμματικής σύγκλισης των τριών κομμάτων», θα στηρίξει δηλαδή τα νέα βάρβαρα μέτρα. Για να ...απαλύνει όμως τον πόνο του λαού, δε δίστασε να τον κοροϊδέψει ξεδιάντροπα, λέγοντας πως θα του φανούν πιο ήπια τα μέτρα αν ισχύσουν τα εξής έξι βασικά σημεία:

-- «Στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ να μην περιλαμβάνονται μέτρα άδικα, μέτρα προδήλως οριζόντια ή μέτρα δημοσιονομικώς ατελέσφορα». Τα μέτρα είναι άδικα εξ ορισμού, επειδή είναι ταξικά υπέρ του κεφαλαίου και αποσκοπούν όλα στη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. «Οριζόντια» ή ...«κάθετα», τα μέτρα οδηγούν στη φτωχοποίηση ακόμα περισσότερων λαϊκών οικογενειών, ανεξάρτητα από τη δημοσιονομική τους αποτελεσματικότητα, που δεν είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο παίρνονται.
-- «Το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ δημοσιονομικών μέτρων, πρέπει να συνοδεύεται από εξίσου συγκεκριμένα μέτρα για τη ρευστότητα». Ρευστότητα για ποιον; Για τους μονοπωλιακούς ομίλους και τις άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, αφού όσοι μικροί έχουν επιβιώσει της κρίσης, είναι ήδη βουτηγμένοι στα χρέη και στα δάνεια. Αλλωστε, ακόμα και οι «δράσεις» που έχουν ανακοινώσει η συγκυβέρνηση και η ΕΕ, για τα χρήματα από τα ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αφορούν έργα σε τομείς που δραστηριοποιούνται μεγαθήρια (Ενέργεια, κατασκευές κ.ά.), στα οποία μάλιστα θα απασχοληθεί ελάχιστος αριθμός εργαζομένων.
-- «Η τρόικα, το λιγότερο που πρέπει να εισηγηθεί στην έκθεσή της είναι η παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το τέλος του 2016». Είναι ψέμα ότι η παράταση της «δημοσιονομικής προσαρμογής» είναι φιλολαϊκό μέτρο. Κατ' αρχήν, παράταση πήρε και η Ισπανία, αλλά αυτό σε τίποτα δεν απέτρεψε την κυβέρνησή της να ανακοινώσει αντιλαϊκά μέτρα δεκάδων δισ. και μάλιστα χωρίς να έχει (ακόμα) μνημόνιο. Επιπλέον, η πορεία της κρίσης στην Ευρωζώνη δείχνει ότι τους επόμενους μήνες και χρόνια θα χρειαστούν και άλλα βάρβαρα μέτρα στο πλαίσιο της εσωτερικής υποτίμησης, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παντού, για να επανεκκινήσει ο κύκλος της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Αρα, είναι παραμύθι η άποψη που λέει ότι επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής σημαίνει διασπορά σε μεγαλύτερο χρόνο των ήδη αποφασισμένων μέτρων και όχι λήψη νέων. Τέλος, έχει υπολογιστεί ότι επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος κατά δύο χρόνια, σημαίνει και 16 έως 20 δισ. παραπάνω δάνεια. Δηλαδή νέα μνημόνια, άρα νέα μέτρα.
-- «Πρέπει να συμφωνηθεί από την τρόικα η γρήγορη καταβολή των δόσεων που επιτρέπουν να πέσει χρήμα στην αγορά, να εξοφληθούν για παράδειγμα άμεσα οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του κράτους στις επιχειρήσεις». Το ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης εξαντλείται στο να πάρουν ρευστό οι μεγαλοεπιχειρήσεις, αφού είναι δεδομένο και γνωστό ότι ούτε ένα ευρώ από τα δάνεια δεν πάει σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες.
-- «Να αναγνωριστεί από τους εταίρους μας ότι η Ελλάδα έχει κάνει μια πρωτοφανή, μοναδική στην ιστορία, προσπάθεια προσαρμογής και δημοσιονομικά και διαρθρωτικά. Να σταλεί δηλαδή ένα άλλο μήνυμα διεθνώς από τους εταίρους μας για την Ελλάδα και για τις τεράστιες θυσίες που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός».Παρηγοριά στον άρρωστο ζητάει προκλητικά ο Βενιζέλος. Καλεί τον θύτη να κάνει εγκώμια στο θύμα, προκειμένου να αποσπάσει την υπογραφή του στα νέα μέτρα που έρχονται.
-- «Να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της Ελλάδας στις ρυθμίσεις που αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28 και 29 Ιουνίου, στις ρυθμίσεις δηλαδή που ανοίγουν την πόρτα για τη μείωση του ονομαστικού βάρους του δημοσίου χρέους». Οι αποφάσεις που επικαλείται ο Βενιζέλος αφορούν την ανακούφιση του κεφαλαίου και των τραπεζών, όχι του λαού. Η μείωση του «ονομαστικού βάρους του χρέους» έγινε και με το προηγούμενο «κούρεμα», που έφερε το PSI και τη λεηλασία των Ταμείων, των νοσοκομείων, των πανεπιστημίων και των μικροομολογιούχων. Οποιαδήποτε νέα μείωση του χρέους συμφωνηθεί, θα γίνει με όρους που τσακίζουν το λαό και δίνουν ανάσες στις τράπεζες και το κεφάλαιο. Για του λόγου το αληθές, ας ρίξει κανείς μια ματιά στα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται στην Ιταλία και την Ισπανία λίγες μόλις μέρες μετά τις αποφάσεις της Συνόδου, οι οποίες υποτίθεται πως ήταν υπέρ τους.
Είναι φανερό το πού αποσκοπεί η τακτική του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΔΗΜΑΡ. Να πείσουν το λαό ότι τα μέτρα είναι αναπόφευκτα και πως το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να στοιχίζεται πίσω από διαχειριστικά τερτίπια που καλλιεργούν την ψευδαίσθηση ότι θα είναι λιγότερο επώδυνη η ισοπέδωση της ζωής του για χάρη των μονοπωλίων. Προσπαθούν δηλαδή να μειώσουν κι άλλο την απαιτητικότητα των εργαζομένων, να τους κάνουν συνένοχους στη σφαγή τους. Καθήκον πρώτης γραμμής για το λαό να τους επιστρέψει την πρόκληση και την κοροϊδία. Να τους πολεμήσει οργανωμένα με διεκδικήσεις που αμφισβητούν την ΕΕ και τη στρατηγική των κομμάτων της, που βγάζουν το λαό στο προσκήνιο. Ο λαός έχει συμφέρον από το δρόμο ανάπτυξης που του προτείνει το ΚΚΕ, προϋπόθεση για τον οποίο είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και η μονομερής διαγραφή του χρέους.

Π.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος7/8/12, 3:07 π.μ.

    Ποσο μαλακας πρεπει να εισαι για να ψηφισεις αυτον τον ξαδερφο του χρυσαυγιτη μιχαλολιακου?
    Ποσο μα ποσο μαλακας....
    σκεφτειτε εσεις οι λυγδιαρηδες πασοκοι και προβληματιστειτε, ελπιζω να μην καηκε τελειως ο εγκεφαλος, αν καηκε, αλοιμονο σας και αλοιμονο μας, φανταστειτε να αυξηθει αμεσα κατα 12% το ποσοσστο των αναπηρων και αναπητικων συνταξεων στην ελλαδα λογω πασοκιασης, ή βενιζελιασης , ή απλα ακρατης ηλιθιοτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή