Σελίδες

6 Αυγ 2012

Η «Ασφάλεια» του πολίτη, το οργανωμένο έγκλημα και η ΕΛ.ΑΣ. ...

Τα «χέρια ψηλά» σηκώνει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και η κυβέρνηση απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. για το πρώτο εξάμηνο του 2012. 
Ομως η «αδυναμία» των διωκτικών αρχών κατά του οργανωμένου εγκλήματος δεν είναι καινούριο φαινόμενο, ούτε βέβαια οφείλεται κυρίως στην καπιταλιστική κρίση ή στη δράση των αλλοδαπών, όπως υποστηρίζουν τα αστικά ΜΜΕ και κόμματα. 
Η βασική αιτία είναι ο προσανατολισμός των Σωμάτων Ασφαλείας κατά του εσωτερικού εχθρού, δηλαδή κατά των αγώνων του λαού και κυρίως κατά του ταξικού κινήματος. 

Τα ίδια τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. το επιβεβαιώνουν. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «κατά τη διάρκεια του Α΄ εξαμήνου του 2012 πραγματοποιήθηκαν 2.970 διαδηλώσεις, πορείες και συγκεντρώσεις πολιτών σε όλη τη χώρα συνολικά, στις οποίες διατέθηκαν συνολικά 74.243 αστυνομικοί»(!!!). 
Με απλά λόγια, όταν πρόκειται να καταστείλουν τους αγώνες των εργαζομένων, οι αστυνομικές δυνάμεις τα βγάζουν μια χαρά πέρα. 
Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί αναμφίβολα η άνανδρη επίθεση κατά των ηρωικών απεργών στη «Χαλυβουργία»
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, μετά από προσωπική εντολή του πρωθυπουργού, έστελνε καθημερινά 20-25 διμοιρίες των ΜΑΤ επί 11 μέρες και σε 24ωρη βάση, χώρια τα περιπολικά και τα συμβατικά αυτοκίνητα, για να φυλάνε τα συμφέροντα του Μάνεση... 
Ομως αυτό είναι το πραγματικό περιεχόμενο της έννοιας «ασφάλεια του πολίτη», όπως πολλές φορές το έχει εξηγήσει ο πρωθυπουργός: Ασφάλεια των επενδυτών και του κεφαλαίου, έναντι του ταξικού -λαϊκού κινήματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου