Σελίδες

7 Αυγ 2012

Φορολογική αφαίμαξη... σε δόσεις

Α, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να πείτε, η κυβέρνηση μπορεί βεβαίως να είναι αντιλαϊκή είναι όμως... άκρως εξυπηρετική. Διότι το παν είναι η ευγένεια και η κατανόηση. Εχει καλούς τρόπους, πώς να το κάνουμε...
Μπορεί - φυσικά - μισθωτοί και συνταξιούχοι να πληρώσουν υπερδιπλάσια φορολογία, μπορεί μέχρι και ο άνεργος να καταβάλει φόρο, μπορεί ο μισθωτός να «κόβει» βασικές του ανάγκες για να καταβάλει τους φόρους του και ο συνταξιούχος να έρχεται σε απόγνωση.
Μπορεί, επίσης, τα λεφτά αυτά να πηγαίνουν σε επιδοτήσεις βιομηχάνων και εφοπλιστών, κι ενίοτε κατευθείαν στην Ελβετία με την οποία διαπραγματευόμαστε ...συμφωνία για να μας πουν πόσα είναι.
Μπορεί με τα χρήματα αυτά να πληρώνεται ο Σάλλας
και ο κάθε Σάλλας επειδή μας έκανε τη χάρη να αποδεχθεί μερικά δισεκατομμύρια καταθέσεων και τα υποθηκευμένα χωράφια της Αγροτικής Τράπεζας.
Ομως, όλα αυτά γίνονται σε... 7 ολόκληρες δόσεις! Ετσι διεμήνυσε και επισήμως χτες το υπουργείο Οικονομικών.
Διότι άλλο φορολογική αφαίμαξη γενικώς και αορίστως και άλλο φορολογική αφαίμαξη διαιρεμένη διά του 7. Κάνεις έναν προγραμματισμό, βρε παιδί μου. Νοικοκυρεμένα πράγματα.
ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ στο μεταξύ ο οικονομικός εισαγγελέας για να ερευνήσει αν ο διοικητής της ΑΤΕ έβγαλε λεφτά στο εξωτερικό εκμεταλλευόμενος το σχετικό ξεπούλημα της τράπεζας. Είπαμε, υπάρχει διαφάνεια...
Μόνο που για το μεγάλο έγκλημα, το προφανές, αυτό που «βγάζει μάτι», δηλαδή την παράδοση της ΑΤΕ στην Πειραιώς, κανένας εισαγγελέας δε θα ενδιαφερθεί ποτέ.
Κι ας βρεθούν αγρότες στο δρόμο, κι ας κερδοσκοπήσουν μεγαλομέτοχοι και διάφορα λαμόγια.
Αυτό είναι νόμιμο. Νομιμότατο. Το ψήφισε η ελληνική Βουλή και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου