Σελίδες

14 Αυγ 2012

Η συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, δολοφονεί μετανάστες


Οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για τις δολοφονικές επιθέσεις ομάδων φασιστοειδών σε βάρος των μεταναστών - όπως αυτή σε βάρος του Ιρακινού - είναι τεράστιες. 
Το βασικό σύνθημα της συγκυβέρνησης και μάλιστα διά στόματος του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά είναι θα «ανακαταλάβουμε την πόλη μας». 
Το ίδιο χρησιμοποίησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, όταν ξεκίνησε η απάνθρωπη επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» σε βάρος μεταναστών. 
Αντίστοιχη τακτική έχουν ακολουθήσει τα προηγούμενα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που πολύ συχνά φρόντιζαν να καλλιεργούν το μίσος σε βάρος των μεταναστών και να τους στοχοποιούν σαν τους μοναδικούς υπεύθυνους για όλα τα κακά, την εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά, την πορνεία, την ανεργία (σ.σ. «παίρνουν τις δουλειές οι ξένοι») κ.ά. 
Είναι επικίνδυνη αυτή η προπαγάνδα. 
Επιχειρούν να δηλητηριάζουν τις συνειδήσεις για να συσκοτίσουν τις πραγματικές αιτίες που γεννούν όλα αυτά. Θέλουν να φτιάξουν εχθρούς για τους μετανάστες, πατώντας σε ένα πραγματικό εκρηκτικό πρόβλημα, που είναι υπαρκτό και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.
Μήπως όμως το ίδιο δεν κάνουν και σε άλλες περιπτώσεις; 
Μήπως δεν φροντίζουν να καλλιεργήσουν το μίσος ανάμεσα στους ίδιους τους Ελληνες εργαζόμενους;
 Πόσες φορές δεν έχουν προβάλλει σαν αιτία για την ανεργία, τους εργαζόμενους που απεργούν; 
Πόσες φορές δεν δείχνουν κάποιους παχυλούς μισθούς εργαζομένων (σ.σ. λες και δεν ξέρουν τίποτα) σαν την αιτία για τη μείωση των μισθών και τη φτώχεια; 
Μήπως τώρα με τους συνταξιούχους δεν επιχειρούν να δείξουν σαν υπεύθυνους για τις άγριες περικοπές εκείνους που έπαιρναν συντάξεις - μαϊμού; Κατηγορία δηλαδή που οι ίδιες οι κυβερνήσεις «έφτιαξαν» για να εξυπηρετήσουν πολιτικές εκλογικές σκοπιμότητες;
Είναι αισχροί και έχουν τεράστιες ευθύνες. 
Οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός δεν πρέπει να ανεχτεί αυτή την κοροϊδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου