Σελίδες

23 Ιουν 2012

Προβοκάτορες


Τα προβοκατόρικα κατά του ΚΚΕ, εναντίον των μελών και στελεχών του Κόμματος, είναι πολύ της μόδας τελευταία.
Μια τέτοια προβοκάτσια διακινήθηκε χτες από το σάιτ,
με τίτλο «Ενωση Οπαδών για τη Συσπείρωση της ριζοσπαστικής αριστεράς».
Σε ό,τι μας αφορά, έχουμε να επισημαίνουμε στους προβοκάτορες:
Η μόδα - μαζί και αυτή της προβοκάτσιας - έρχεται και παρέρχεται. 
Κι όταν περάσει ο καιρός της, πράγμα που συνήθως δεν αργεί, οι προβοκάτορες (όσο μοδάτοι κι αν είναι) την ακριβώς επόμενη στιγμή βρίσκονται σε δημόσια θέα ενδεδυμένοι με το πραγματικό και μόνιμο ένδυμά τους:
Εκείνο της πολιτικής προστυχιάς και της γελοιότητας.


*Απάντηση του Ν. Μπογιόπουλου στους προβοκάτορες «Ενωση Οπαδών της ΣΥΡΙΖΑ»

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/6/12, 3:40 μ.μ.

    Το προβοκατόρικο blog δεν δημοσιεύει σχόλια που διαφέρουν απο την μανιαδάκικη ταχτική τους, φοβούνται τον αντίλογο μήπως και αλλοιωθεί η αντιΚΚΕ αποστολή τους.
    Η λέξη προβοκάτορες που χρησιμοποιείς είναι πολύ ευγενική, ο χαρακτηρισμός που τους ταιριάζει είναι ΧΑΦΙΕΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/6/12, 2:36 μ.μ.

    Αυτό είναι blog που εμφανίζεται να υποστηρίζει τον Συριζα.
    Βέβαια ο ρόλος τους είναι τουλάχιστον προβοκατόρικος αν όχι χαφιέδικος.
    Προφανώς κάποιοι χαφιέδες, μυστικών παράκεντρων διάλεξαν την φιλοΣυριζα πολιτική τοποθέτηση για να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ και το λαικό κίνημα.
    Προφανώς είναι ιστολόγιο και ενός προσώπου, που κάνει τις αναρτήσεις και μετά σαν "ανώνυμος" σχολιάζει.
    Σε τελευτία ανάρτηση προσπαθεί με ένα πανηλίθιο σκεπτικό να εμπλέξει τον Μπογιόπυλο με το άλλο χαφιέδικο ιστολόγιο "νεα σπορα".
    Αν κάποιος διαβάσει το σκεπτικό και τις συκοφαντίες καταλαβαίνει ότι πρόκειται για άτομο, μειωμένης πνευματικής ικανότητας και πολύ χαμηλού ιδεολογικού υπόβαθρου.
    Αυτό είναι δείγμα ότι τα σκοτεινά κέντρα δεν είναι ικανά να βρούν έξυπνους χαφιέδες με πολιτικό υπόβαθρο, ικανούς να διαπράξουν προβοκάτσιες.
    Πρόκειται για την γελοιοπείηση της προβοκάτσιας, απο άτομα ανεγκέφαλα, επιπέδου μελών της χρυσής αυγής.
    Βέβαια, απο το επίπεδο της "πολιτικής" αντιπαράθεσης που προσπαθεί να κάνει απο το ιστολόγιο του δεν αποκλείεται καθόλου να πρόκειται για χρυσαυγίτη.
    Αποψη μου είναι να απομονώσουμε όλα αυτά τα φασιστοειδή που κατέκλεισαν το διαδίκτυο και ο καλύτερος τρόπος είναι να τους αγνοείσουμε.
    Μην τους δίνεται σημασία, είναι ακίνδυνοι, εξ άλλου τους παρακολουθούν ελάχιστοι.
    Θα πρότεινα βέβαια σε κάποια σοβαρά ιστολόγια να τους αφαιρέσουν απο την στήλη των¨"αγαπημένων".
    ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΝΟΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
    ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα διαφωνίσω μαζί σου Ιφιγένεια σε δύο θέματα:
      1. Αυτού του είδους οι προβοκάτορες δεν είναι ακίνδυνοι, αλλά είναι επικίνδυνοι, ας μην υποτιμάμε την ζημιά που προκαλούν σε ανυποψίαστους ανθρώπους, που τυχαίνει να διαβάσουν τα άρθρα τους, διαβάζουν αυτά τα άθλια blogs, πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν σαφή ιδεολογικοπολιτικά κριτήρια και η "πολύ χαμηλού ιδεολογικού υπόβαθρου", του συγκεκριμένου blog, όπως την χαρακτηρίζεις, επιδράει και διαμορφώνει την αντικομμουνιστική αντίληψη που επιδιώκουν.
      Αραγε χρείαζεται ιδεολογική αντιπαράθεση και ξεβράκωμα, όλων αυτών των χαφιέδων του διαδικτύου.
      2. Τα συγκεκριμένα άτομα δεν ανήκουν σε κάποια παράκεντρα, ούτε είναι χρυσαυγίτες, είναι συνειδητά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστά για τον ρόλο τους και στο παρελθόν.
      Προφανώς σου είναι δύσκολο να δεχτείς ότι τέτοιες προβοκάτσιες και φασιστικές μεθόδους χρησημοποιούν και άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ.
      Και όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα, είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι Συριζαίοι.
      Βλέπεις οι του ΣΥΡΙΖΑ, σε γκεμπελίστικη προπαγάνδα, κατάφεραν να ξεπεράσουν και αυτούς τους παρακρατικούς μηχανισμούς.
      Χρειάζεται επαγρύπνηση και ξεβράκωμα όλων των χαφιέδων, απ' όπου και αν προέρχονται.

      Διαγραφή
  3. Ο χαφιές και ο προβοκάτορας, είναι ένα
    «άτομο το οποίο αποτελεί αντικείμενο εμπιστευτικού χειρισμού και το οποίο παρέχει πληροφορίες και/ή παρέχει συνδρομή στις αρμόδιες Αρχές»,
    το οποίο μάλιστα
    «με την έγκριση μιας καθορισμένης εξουσιοδοτούσας Αρχής, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία ή τις κατευθυντήριες γραμμές, επιτρέπεται να συμμετάσχει σε ένα έγκλημα, το οποίο άλλοι ήδη προτίθενται να διαπράξουν»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενα διαχρονικό μύνημα προς τους απανταχού προβοκάτορες, χαφιέδες και ταγματασφαλίτες:
    "τα χαιρετίσματα είναι από την Σούλα, αλλά τα... κεράσματα είναι από την Αντίσταση..."

    Ήταν τότε στην Κατοχή ο περιβόητος Θανάσης. Ο μόνος που υπεδείκνυε Έλληνες στους Γερμανούς για εκτέλεση, χωρίς να φορά κουκούλα!
    Φόβος και τρόμος από Θησείο μέχρι Ρέντη και Κοκκινιά, πρώτος και ...άφοβος σε κάθε μπλόκο, μπροστά από τον συρφετό των κουκουλοφορεμένων.
    Η έδρα του στο Θησείο, σε ένα μικρό καφενείο, που "δέσποζε" στη γειτονιά του τότε και παρείχε δυνατότητα για έλεγχο κάθε διερχομένου. Σύνθημα για να τον συναντήσεις για τις "άλλες δουλειές"(γιατί και τότε όπως και τώρα οι δωσίλογοι είχαν πάντα και άλλες δουλειές) ήταν να καθίσεις, να παραγγείλεις ούζο στο καφενείο και να πεις στον ταμπή να σου φωνάξει τον Θανάση γιατί του φέρνεις "χαιρετίσματα από τη Σούλα"!

    Μια μέρα δυο κύριοι κάθησαν, παράγγειλαν και είπαν το σύνθημα. Ο Θανάσης βγήκε και είπε "τι γίνεται παιδιά, τι να σας κεράσω;"
    Οι κύριοι του είπαν κάτσε να πιούμε 2-3 και άσε τα κεράσματα!
    Του κακοφάνηκε του Θανάση αλλά το άφησε να δει που θα πάει και τι θέλουν. Στο τρίτο, τους λέει πως "παιδιά υπάρχουν και δουλειές, άντε να πούμε τι περιμένετε εδώ..."
    Οι κύριοι της Ιστορίας ήταν φυσικά από αυτούς που ο Τσίρκας στην "Χαμένη Άνοιξη" περιγράφει ως "τα παιδιά με τα στεν κάτω από τις καμπαρντίνες"...-Άσε Θανάση τις δουλειές απαντούν.Γιατί "τα χαιρετίσματα είναι από την Σούλα, αλλά τα... κεράσματα είναι από την Αντίσταση..."
    Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στον Υμηττό λίγο καιρό μετά. Καθόντουσαν δύο γερμανοντυμένοι και έλεγαν "πότε θα βρούμε τον Κολλημένο να του πούμε δυο λόγια..."
    Μια μέρα εμφανίστηκε στην Πόρτα ο ίδιος ο Κολλημένος:
    "Άκουσα ότι με ψάχνετε και ήρθα ο ίδιος" είπε. "Σας φέρνω και χαιρετίσματα..."(η φράση είχε γίνει ήδη παροιμιώδης). Ο ένας από σας θα ζήσει για να πάει στη διοίκηση να τα μεταφέρει στον αρχηγό σας, που τον ψάχνω με τη σειρά μου..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή