Σελίδες

22 Απρ 2012

Αθλιο θέατρο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

Προσβάλλουν βάναυσα τη νοημοσύνη του λαού οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με το άθλιο θέατρο που έστησαν προεκλογικά για την ακρίβεια, γεγονός που αποτελεί από μόνο του έναν καλό λόγο για να τους μαυρίσουν αδίστακτα τα λαϊκά στρώματα στις κάλπες. Τα κόμματα του μαύρου μετώπου, ακριβώς επειδή αδυνατούν να δώσουν κάποια πειστική απάντηση στο εύλογο ερώτημα «πώς γίνεται να τσακίζουν τους μισθούς και οι τιμές των προϊόντων όχι μόνο να μην πέφτουν αλλά να ανεβαίνουν», πουλάνε απίστευτα φούμαρα, μοιράζοντας ταυτόχρονα ανέξοδες υποσχέσεις για αντιμετώπιση της ακρίβειας. 

Τέτοια φούμαρα ήταν οι δέσμες μέτρων που ανακοίνωσε προχτές ο Ευ. Βενιζέλος, υποσχόμενος ανερυθρίαστα ότι θα πατάξει την ακρίβεια στο πλαίσιο μάλιστα της «ευρωπαϊκής έννομης τάξης» με έλεγχο των μονοπωλίων και «των ενδοομιλικών συναλλαγών». Πρόκειται, βέβαια, για καραμπινάτη εξαπάτηση των λαϊκών στρωμάτων. 
Τέτοιος έλεγχος δεν μπορεί να υπάρξει στο πλαίσιο της λυκοσυμμαχίας των μονοπωλίων και γι' αυτό, εξάλλου, δεν προβλέπεται στο πλαίσιο της «ελεύθερης διαμόρφωσης των τιμών». 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 16 Δεκέμβρη του 2010 ο τότε υπουργός Ανάπτυξης, ο Μ. Χρυσοχοΐδης είχε ανακοινώσει πανηγυρικά τη συμφωνία του με 36 πολυεθνικές επιχειρήσεις για τη μείωση των τιμών, μοιράζοντας μάλιστα υποσχέσεις για τη μεσοσταθμική μείωση των τιμών μεταξύ 20% και 30%, αλλά στην πράξη συνέβη το ακριβώς αντίθετο. 
Η αλήθεια είναι μία: Η ακρίβεια που κατατρώει το πενιχρό λαϊκό εισόδημα είναι αποτέλεσμα των υπερκερδών των επιχειρηματικών ομίλων που κυριαρχούν στην παραγωγή και στο εμπόριο. 
Δεν αντιμετωπίζεται ούτε περιορίζεται με διακοσμητικά μέτρα, χωρίς να χτυπηθούν αποφασιστικά τα κέρδη και η θέση των καπιταλιστικών μονοπωλίων, χωρίς να αυξηθούν πραγματικά οι μισθοί και οι συντάξεις. 
Ο λαός θα απολαμβάνει φτηνά και ασφαλή προϊόντα μόνο στο πλαίσιο της λαϊκής οικονομίας και εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου