Σελίδες

22 Απρ 2012

ΚΚΕ: Κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης οι προτάσεις Σαμαρά


Ο Αντ. Σαμαράς επιχείρησε να εμφανίσει ως ''νέο μοντέλο'' την επιτάχυνση στον γνώριμο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που οδήγησε ήδη σε τροχιά χρεοκοπίας τη λαϊκή οικογένεια και στη βαθιά οικονομική κρίση, ενώ επιφυλάσσει ακόμα μεγαλύτερα βάσανα χωρίς τέλος για τον λαό, στον βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Με την ομιλία του εμφανίστηκε να ''ξέχασε'' το νέο τσάκισμα της λαϊκής οικογένειας με τη Δανειακή Σύμβαση, που η ΝΔ συνυπέγραψε στην κυβέρνηση Παπαδήμου μαζί με το ΠΑΣΟΚ.
Η ομιλία του Αντ. Σαμαρά στο Ζάππειο επιβεβαιώνει άλλη μια φορά ότι η εργατική τάξη σε συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να προετοιμάσουν την αντεπίθεσή τους για ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, με αποδέσμευση απ' την Ε.Ε. και μονομερή διαγραφή του χρέους, με λαϊκή εξουσία, που θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια και θα θέσει τον παραγόμενο πλούτο στην ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Το συγκεκριμένο σχέδιο αλλαγών που προτείνει αποτελεί κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., με τις οποίες συμφωνούν το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα: προσωρινή απασχόληση με μισθούς πείνας, νέες φοροελαφρύνσεις των μονοπωλιακών ομίλων και των μεγαλοϊδιοκτητών ακινήτων, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης δημόσιου πλούτου στο μεγάλο κεφάλαιο. 
Με τη διακήρυξη για καταπολέμηση της κρατικής σπατάλης, ο Αντ. Σαμαράς επιχείρησε να συσκοτίσει αυτή την αντιλαϊκή κατεύθυνση, που οδήγησε ήδη στην υπερχρέωση του κράτους μέσα απ' τα κρατικά πακέτα και τις φοροελαφρύνσεις στους μονοπωλιακούς ομίλους απ' όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς και απ' τις δαπάνες για σχέδια του ΝΑΤΟ, αλλά και για την εξαγορά και την ομηρία εργαζομένων στον δημόσιο τομέα.
Τα ψίχουλα εμπαιγμός σε κοινωνικές ομάδες που οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ οδήγησαν στην ακραία φτώχεια δεν μπορούν πλέον να εξαπατήσουν κανέναν.
Η Ελλάδα είναι πράγματι μια πλούσια χώρα σε ορυκτό πλούτο, ενεργειακές πηγές, παραγωγικές δυνατότητες στη βιομηχανία και στον αγροτικό τομέα, με εξειδικευμένους εργαζόμενους. Όμως, αυτές οι δυνατότητες δεν πρόκειται να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού, όσο κριτήριο της ανάπτυξης παραμένει η καπιταλιστική κερδοφορία, όσο βαδίζουμε στη ζούγκλα του ανταγωνισμού, την άναρχη και ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη.
Οι παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας μπορούν να αξιοποιηθούν μόνο με την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.
Όλη η προηγούμενη περίοδος αποδεικνύει ότι η περιβόητη προσέλκυση καπιταλιστικών επενδύσεων με γνώμονα το κέρδος στο πλαίσιο του ''ευρωμονόδρομου'' δεν οδηγεί στη λαϊκή ευημερία αλλά στην απαίτηση για φθηνότερη εργατική δύναμη, στις εκπτώσεις στην προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας, στα θεαματικά κέρδη και τελικά στην κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου. Πίσω απ' την καθήλωση της παραγωγής γάλακτος και κρέατος βρίσκονται ευρωενωσιακές ποσοστώσεις. Πίσω απ' τη συρρίκνωση της ναυπηγικής βιομηχανίας βρίσκονται κοινοτικές δεσμεύσεις και επιλογές του εφοπλιστικού κεφαλαίου με κριτήριο το ποσοστό κέρδους του.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να καταβαραθρώσουν τη ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ, δίχως να σκορπίσουν την ψήφο τους ''δεξιά'' και ''αριστερά''.
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι η μοναδική ελπίδα απέναντι στη νέα θύελλα που έρχεται, για να ανοίξει ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος για τη λαϊκή ευημερία» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου