Σελίδες

23 Ιαν 2012

Καζαμίας...


ΓΕΝΑΡΗΣ

Μεγάλη αποκάλυψη που προκαλεί ΣΟΚ! Μετά την είδηση ότι το “Mega” πολεμούσε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (το ακούσαμε κι αυτό στην πραγματικότητα και όχι στον “Καζαμία”) οι αποκαλύψεις δε σταματούν! Αποκαλύφθηκε όλο το δίκτυο που πολεμούσε τον ΓΑΠ στο χώρο της δημοσιογραφίας, το οποίο φαίνεται να είχε και βαθύ λαρύγγι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχαν οι: Γιάννης Πρετεντέρης, “γνωστός” για τις φιλοκομμουνιστικές του απόψεις, Αφοί Καψή, σεσημασμένοι πολιτικοί αντίπαλοι της άρχουσας τάξης και το βαθύ λαρύγγι… ο Θεόδωρος Πάγκαλος, που συντόνιζε την επίθεση λάσπης απέναντι στην κυβέρνηση. Μετά απ’ όλα αυτά ο Γιώργος Παπανδρέου αποσύρεται από τη δυαρχία και την πολιτική ζωή του τόπου και
επιστρέφει στο φυσικό του χώρο, στα αγωνιστικά τερέν όπου είχε διαπρέψει στο παρελθόν….


ΦΛΕΒΑΡΗΣ

Νέοι τριγμοί στη συγκυβέρνηση. Σάλος προκαλείται όταν ο Μάκης Βορίδης εμφανίζεται με το τσεκούρι του στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο ίδιος δικαιολογείται με δηλώσεις: «Μην πάει ο νου σας στο κακό, για κάτι μισθούς το έφερα». Μετά από έντονη αντιπαράθεση 4 λεπτών μεταξύ των μελών της κυβέρνησης αποφασίζεται να μη γίνει καμιά περικοπή σε μισθούς και συντάξεις αλλά να μειωθεί το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος». Αποφασίζονται μέτρα όπως: 1 ένσημο ανα 20 ήμερες για όσους είναι άνω των 40 χρόνων, μείωση της καλοκαιρινής άδειας σε 1 Σαββατοκύριακο καθώς και κατάργηση της Κυριακής αργίας. Την ίδια στιγμή η ΓΣΕΕ προκηρύσσει 22λεπτη στάση εργασίας και αγωνιστικό “tea time” στο γνωστό “Da Capo” στην πλατεία Κολωνακίου. Το “tea time” αγκαλιάστηκε πλατιά από τον Παναγόπουλο και μια θεία του που πήραν μαζικά μέρος. Το ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκέντρωση στην απέναντι μεριά της πλατείας.

ΜΑΡΤΗΣ

Η ώρα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, έφτασε! Υποψήφιοι για τον προεδρικό θώκο είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος, η Λούκα Κατσέλη, ο Νίκος Φωτόπουλος και ο Σταύρος Ψυχάρης. Το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος, αποφάσισε να επιλεχθεί ο Πρόεδρος μέσα από την εκπομπή “Fab5”. Πέντε ειδικοί επί του θέματος, αναλαμβάνουν να αποφανθούν για τον καταλληλότερο. Η επιτροπή αποτελείται από τον Πρόεδρο του ΣΕΒ, το Βαγγέλη Μαρινάκη, το Μάνεση, το Θέμο Αναστασιάδη και τον Κώστα Μητσοτάκη. Οι 5 ειδικοί, δυσκολεύονται πραγματικά να επιλέξουν, καθώς όλοι οι υποψήφιοι είναι ο ένας καλύτερος απ’ τον άλλο! Τελικά, σε μια αμφίρροπη διαδικασία, νικητής αναδεικνύεται ο Σταύρος Ψυχάρης.

ΑΠΡΙΛΗΣ

Οι εκβιασμοί για την 7η δόση κορυφώνονται. Το νέο δίλημμα που θέτει η κυβέρνηση είναι καθαρό: “Πάσχα ή χρεοκοπία”! Δύο μέρες πριν το Πάσχα η κυβέρνηση διαμηνύει ότι αν δεν πάρουμε την 7η δόση δε θα γίνει το Πάσχα. Μόνο με την άμεση λήψη νέων μέτρων θα μπορέσει να φτάσει το Άγιο φως από τα Ιεροσόλυμα. Τα μέτρα είναι καταιγιστικά: 57% μείωση στους μισθούς, κατάργηση οποιασδήποτε φορολογίας για τους βιομηχάνους, επιβολή αφορολόγητου από τα 5.000 ευρώ το χρόνο στα 37,66 ευρώ, ενώ καθιερώνεται Ειδικό Έκτακτο Τέλος Σουβλίσματος Αμνοεριφίου (ΕΕΤΣΑ). Η Ιερά Σύνοδος υποστέλλει προσωρινά τη σκληρή αντιμνημονιακή γραμμή προκειμένου να εορτασθεί το “Πάσχα των Ελλήνων”. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και χαιρετίζει το μέτρο ως βήμα «προς μια πιο ανθρώπινη κοινωνία μακριά από οικολογικά εγκλήματα, όπως η σφαγή αρνιών και σουβλίσματος κοκορετσιού» και καλεί τον κόσμο να γιορτάσει τρώγοντας  λαχανόφυλλα.

ΜΑΗΣ

Μετά από πολλές μανούβρες και ελιγμούς, τελικά προκηρύσσονται οι εκλογές στις 27 Μάη. Στη σύντομη προεκλογική περίοδο, το ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει με σύνθημα «Θα σου το κόψουμε το ρεύμα, σίγουρα ναι!», η ΝΔ κυκλοφορεί το προεκλογικό της πρόγραμμα σε CD με επιτυχίες όπως: “Ολοκαίνουργιος (Φόρος)” και “Ένα δώρο για σένα (εφοπλιστή)”. Το ΛΑΟΣ κάνει την έκπληξη όμως αφού βάζει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον ηγούμενο Εφραίμ και σε δηλώσεις του ο Γεώργιος Καρατζαφέρης σημειώνει σκωπτικά: «Καλός και ο προηγούμενος αλλά καλύτερος ο Ηγούμενος». Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει με σύνθημα «Χωρίς νερό μπορώ, χωρίς ΕσΕνα όχι» με σαφή υπονοούμενα.
Δεν προκύπτει αυτοδύναμη κυβέρνηση και επικρατεί ακυβερνησία περίπου 1 μήνα. Την περίοδο της ακυβερνησίας και της άγριας κόντρας μεταξύ των αστικών κομμάτων ψηφίζονται 54 νόμοι από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και τα κόμματα των Μπακογιάννη και Κουβέλη.

ΙΟΥΝΗΣ

Ανήμερα του Αγίου Μνημονίου με έντονο το συμβολισμό, συγκροτείται η κυβέρνηση εθνικής υπερενότητας. Μετά από έντονες συγκρούσεις και πολυήμερες διαπραγματεύσεις, με πολλά πήγαινε-έλα στο Μαξίμου, τελικά καταλήγουν σε πρόσωπο κοινής αποδοχής μετά από πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη. Πρόκειται για το Βλάσση Τσάκα. Στις προγραμματικές δηλώσεις ο Τσάκας τονίζει: «Θα μειώσω το χρέος και θα φέρω για υπουργό Αθλητισμού το Μέσι». Κατά τ’ άλλα στο κυβερνητικό σχήμα δεν περιέχοντα άλλες εκπλήξεις πέρα από τον ορισμό ως υφυπουργού Αθλητισμού του Μάκη Ψωμιάδη. Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος ορίζεται ο ίδιος ο Βλάσης Τσάκας μαζί με τον Άρη Πορτοσάλτε. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ως αναξιόπιστο τον Πρωθυπουργό αφού είχε τάξει ότι θα φέρει το Ροναλντίνιο στην Ελλάδα και δεν τον έφερε!

ΙΟΥΛΗΣ

Η εθνική προσπάθεια για προσέλκυση τουριστών στη χώρα μας ξεκινά και αυτό το καλοκαίρι. Στην καμπάνια της κυβέρνησης «Καλώς ήρθε το δολάριο!» ηγείται ο Άδωνις Γεωργιάδης, επίτιμος εις τον αιώνα υπουργός Ναυτιλίας.Κάθε πρωί, υποδέχεται ο ίδιος μετά της συζύγου του, ντυμένος με στολή τσολιά, τα κρουαζιερόπλοια, στο λιμάνι του Πειραιά, δωρίζοντάς τους μερικά από τα βιβλία του. Μοναδικό πρόβλημα είναι ότι κανένας από τους ναυτεργάτες δεν είναι Έλληνας. Την ίδια στιγμή γύρω από το λιμάνι όλα τα καταστήματα έχουν κλείσει αλλά παρόλα αυτά ο “ΣΚΑΪ” κάνει λόγο για «Κρουαζιέρες-ανάσα για τους επαγγελματίες».

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Η παγκόσμια κοινή γνώμη στρέφει την προσοχή της στο Λονδίνο, όπου διοργανώνονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η ΔΟΕ αποφασίζει να αναθέσει τη διοργάνωση των αγώνων σε μια Επιτροπή Εταιρειών, που ανακοινώνει εντυπωσιακές αλλαγές στους αγώνες. Στους αγώνες πλέον θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο αθλητές που είναι ντοπαρισμένοι και έχουν χορηγό μία από τις εταιρείες της Επιτροπής. Ο έλεγχος αντιντόπινγκ εξακολουθεί να γίνεται, με στόχο όμως να διαπιστώνει τυχόν παραβάτες που πήγαν στους αγώνες χωρίς ντόπα! Συγκλονιστικά ρεκόρ σημειώνονται στους αγώνες! Νέα παγκόσμια ρεκόρ επιτυγχάνονται σ’ όλα τα αθλήματα: στα 100 μ. σε 1.346 δευτερόλεπτα, στο άλμα εις μήκος στα 68,46 μέτρα αλλά το εντυπωσιακότερο γίνεται στην άρση βαρών όπου ο χρυσός ολυμπιονίκης σήκωσε 2.987 τόνους στο αρασέ και 3.587 στο ζετέ με το ένα χέρι!

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ

Το υπουργείο αλλάζει το σύνθημα «Πρώτα ο μαθητής». Το καινούριο σλόγκαν του Υπουργείου για τη νέα σχολική χρονιά είναι «Πρώτα το blue-ray». Όλα τα σχολεία κλείνουν και οι μαθητές θα κάνουν μάθημα από το σπίτι, μόνοι τους –χωρίς δάσκαλο, με τα blue-ray discs που θα προμηθεύονται κατευθείαν απ’ το Υπουργείο ή από καταστήματα μεγάλης αλυσίδας έναντι 23,87 ευρώ. Για την «καταπολέμηση της σπατάλης» και τον «εξορθολογισμό των δαπανών»καταργούνται τα Μαθηματικά, η Φυσική, η Χημεία και τα Αρχαία ενώ μειώνεται η ύλη της Ιστορίας. Από εδώ και στο εξής, θα διδάσκονται μόνο τα κεφάλαια “Οι ΕΑΜοβούλγαροι”, “Στάλιν, έκαψε, έσφαξε και έφαγε τα παιδιά του” και “το ΚΚΕ και ο “Γερμανός””. Τo “Νέο Λύκειο” εμπλουτίζεται με νέα πρωτότυπα μαθήματα: “Management”, “Κανόνες επιβίωσης χωρίς μισθό, νερό, ρεύμα, φαί” και το ηθικοπλαστικό “Ο πατέρας σου είναι άνεργος και φταίει αυτός”.

ΟΚΤΩΒΡΗΣ

Συγκροτείται το μεγάλο πατριωτικό μέτωπο με αφορμή την επέτειο του «ΟΧΙ». Όλες οι δυνάμεις που είναι ενάντια στην κατοχή από το ΔΝΤ ενώνονται εις σάρκα μία. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Πάνος Καμμένος, ο Γιάννης Μανώλης, ο μητροπολίτης Άνθιμος, σύσσωμη η Ιερά Σύνοδος, ο Αλαβάνος, ο Νίκος Κοτζιάς, η κίνηση “18 Οκτώβρη 1981”, η “Σπίθα”, η ΠΑΣΠ Κομοτηνής και ο Γιώργος Λιάγκας.
Η “ενότητα” του πατριωτικού μετώπου, τορπιλίζεται εξ’ αρχής. Η διαμάχη ξεκινά από τους 11 αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ και επεκτείνεται σε όλα τα παρακλάδια του Μετώπου πολύ γρήγορα, καθώς η ομάδα “Ρόζα” διακατέχεται από αρχηγικές τάσεις και έτσι το σχήμα διαλύεται σε 87 λεπτά.

ΝΟΕΜΒΡΗΣ

Ένα ακόμα “προσωρινό” χαράτσι, αναγγέλλει ο Υπουργός Οικονομικών, το οποίο θα αποκαλείται Έκτακτο Ειδικό Τέλος Μπάνιου, Ντους, Ξεβρωμίσματος (ΕΕΤΜΝΞ). Αυτή τη φορά κάθε νοικοκυριό θα πληρώσει έκτακτη εισφορά μέχρι το έτος 3002 για τη χρήση ζεστού νερού για μπάνιο. Για το νέο αυτό τέλος, έχουν ληφθεί υπόψη τα κοινωνικά κριτήρια δηλώνει ο Υπουργός, εξηγώντας πως το μέτρο αυτό στοχεύει ξεκάθαρα τους προνομιούχους, που έχουν ακόμα ρεύμα για να ζεσταίνουν το νερό για ντους. Το μέτρο χαιρετίζει η ΕΤΕ (Ενωση Τζιβάτων Ελλάδας). Άμεση είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στο “μπανιοχάρατσο”, που διοργανώνει “Συλλογικό Μπάνιο” στο σιντριβάνι της Πλατείας Συντάγματος.

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ

Χάος στην παγκόσμια οικονομία. Νέα κρίση ξεσπά στις ΗΠΑ. Καθιερώνεται παγκόσμια πρωτοβουλία με απόφαση του ΟΗΕ, του ΔΝΤ, του BRIC, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της ALBA, της NASA και της FIFA με τίτλο «Ένας μήνας για τον πλανήτη μας». Όλοι οι εργάτες του κόσμου σε κάθε χώρα “ελεύθερα” και “δημοκρατικά” αποφασίζουν ποιό μήνα θα δουλεύουν εντελώς τσάμπα. Η ΓΣΕΕ εκδίδει δελτίο τύπου που επιτίθεται σε αυτούς που το σκέφτηκαν, τονίζοντας πως«δε γίνεται να μη συνεισφέρουν και οι άνεργοι σε αυτήν την προσπάθεια». Έτσι καθιερώνεται επίσης, ότι από τους ανέργους όσοι παίρνουν επίδομα θα το καταθέτουν απευθείας σε ειδικό λογαριασμό, που θα φτιάξουν οι κατά κράτη σύνδεσμοι Βιομηχάνων. Το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς μιλάει για «πρωτοβουλία που εμποδίζει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» και καλεί την ΕΚΤ να φτιάξει δικό της ταμείο ανεξάρτητο από τους άλλους,  που θα συγκεντρώνει εκεί τα λεφτά των Ευρωπαίων εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου