Σελίδες

20 Δεκ 2011

«Ταμπού»...



Ερωτηθείς σχετικά με τις απολύσεις στο Δημόσιο,
ο υπουργός Μεταφορών - προερχόμενος από το ΛΑ.Ο.Σ. - κ. Μ. Βορίδης απάντησε:
*
«Για μένα ποτέ δεν ήταν ταμπού οι απολύσεις»...
*
Καταλάβατε τώρα πώς εκλαμβάνουν το δικαίωμα στη δουλειά οι συναπαρτίζοντες το ασκέρι του Καρατζαφέρη;
Για τον ΛΑ.Ο.Σ. το δικαίωμα του λαού στην εργασία, το προαπαιτούμενο, δηλαδή, της ίδιας της ύπαρξης του λαού, δεν είναι παρά ένα ...ταμπού!
Αλλά οι κύριοι του ΛΑ.Ο.Σ., σε μια χώρα με πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους, σιγά που θα αντιμετώπιζαν το δικαίωμα στην εργασία σαν κάτι «ιερό», σαν κάτι προς διασφάλιση και σεβασμό.
Οχι! Αυτά δεν είναι για ...πολιτισμένους. Αυτά είναι ...ταμπού!

Και οι πολιτισμένοι - σαν αυτούς του ΛΑ.Ο.Σ. - δε θα υποπέσουν ποτέ στο επίπεδο των ...«αγρίων» της Πολυνησίας (σ.σ.: από τη θρησκευτική διάλεκτο των οποίων προέρχεται και ο όρος «ταμπού»).
Αντιθέτως, ως ...πολιτισμένοι που είναι, απελευθερωμένοι, δηλαδή, από τέτοια ...ταμπού, δεν πρόκειται να τους αποσπάσει τίποτα από το να παραμείνουν απολύτως αφοσιωμένοι στη «σωτηρία» μας από τέτοιες ...δεισιδαιμονικές προσεγγίσεις.
*
Δεν είναι προφανές, λοιπόν, το γιατί το ΛΑ.Ο.Σ
αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή του μνημονίου το τσιράκι του ΠΑΣΟΚ,
το οποίο ΠΑΣΟΚ έχει διακηρύξει διά του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ότι βασικός του στόχος είναι «ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια»;...
*
Και επίσης δεν είναι εξίσου προφανές το γιατί το ΛΑ.Ο.Σ.,
με όλη του την αξιολάτρευτη για την πλουτοκρατία φαιότητα,
επελέγη να λειτουργήσει ως η καταλληλότερη συγκολλητική ουσία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε αυτήν τη συγκυβέρνηση του «μαύρου μετώπου»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου