Σελίδες

20 Δεκ 2011

ΠΑΣΟΚ : Διαδοχολογία για λαϊκή χειραγώγηση



Συνεδριάζει αύριο με διευρυμένη σύνθεση το Πολιτικό Συμβούλιο
Σε μια συντονισμένη επιχείρηση παραπλάνησης του λαού, για να προωθήσουν το σύνολο της αντιδραστικής πολιτικής και συγχρόνως να συγκρατήσουν τις λαϊκές δυνάμεις που χειραφετούνται, επιδίδονται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. 
Η αυριανή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και η τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου, θα ανοίξει και επίσημα τη διαδικασία της διαδοχής, την ίδια στιγμή που όλοι οι επίδοξοι μνηστήρες αναζητούν πλατφόρμα χειραγώγησης των λαϊκών στρωμάτων.
Στην συνεδρίαση όπως δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτης, θα συμμετάσχουν εκτός από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου θα ζητήσει από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν απόλυτα το κυβερνητικό έργο, την προώθηση των νέων διαρθρωτικών ανατροπών ώστε να «κλείσει» η συμφωνία για τη νέο μνημόνιο.

«Θα γίνει μια πρώτη ανοιχτή δημοκρατική συζήτηση για το πού βρισκόμαστε, ποιες είναι οι σημερινές οικονομικές και πολιτικές συνθήκες, πώς προχωρεί η κυβέρνηση Παπαδήμου, ποιες είναι οι εξελίξεις στην Ευρώπη και στη χώρα μας, ποιες είναι οι δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μπροστά μας», δήλωσε ο Π. Μπεγλίτης αναφερόμενος στην ατζέντα της συνεδρίασης.
Συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου υποστήριζαν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «θα ανοίξει τα χαρτιά του» σε ό,τι «αφορά το χρόνο και τη μορφή της διενέργειας των εσωκομματικών διαδικασιών». 
Ωστόσο, δεν ξεκαθάριζαν αν ο Γ. Παπανδρέου θα παραμείνει ή όχι στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. 
Τις προθέσεις του σχετικά με τη στάση που θα κρατήσουν στην εσωκομματική κούρσα για την προεδρική καρέκλα αναμένεται να παρουσιάσουν και οι Ευαγ. Βενιζέλος και Αν. Λοβέρδος. 
Πάντως, ο υπουργός Υγείας απέφυγε χτες σε συνέντευξή του να δώσει στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει για τη υποψηφιότητά του.
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν απέκλειαν ο Γ. Παπανδρέου να ζητήσει τις παραιτήσεις από τη θέση του υπουργού στην κυβέρνηση Παπαδήμου των στελεχών που θα δηλώσουν ότι θα διεκδικήσουν τη προεδρεία στο ΠΑΣΟΚ. 
Ο Π. Μπεγλίτης χαρακτήρισε δευτερεύον το εάν ένας υπουργός μπορεί να είναι και υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προχωρήσει συντεταγμένα, με την αναγκαία ενότητα στην ανασυγκρότησή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου