Σελίδες

20 Δεκ 2011

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» : Συνεχίζεται η απεργία και ο αγώνας.



  • Νέα συγκέντρωση αύριο έξω από το υπουργείο Εργασίας. Σε μαζική συμμετοχή καλεί η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ.
  • Στις 6 μ.μ. στις πύλες του εργοστασίου η συναυλία αλληλεγγύης.

Εχοντας δέσει με το σκληρό και ηρωικό απεργιακό τους αγώνα εδώ και 51 ημέρες ένα ατσάλινο πλέγμα αλληλεγγύης, οι εργαζόμενοι της«Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, συνεχίζουν και κλιμακώνουν τη πάλη τους οπλισμένοι και από το μαζικό συλλαλητήριο του περασμένου Σαββάτου. Και κάθε ημέρα που περνά ολοένα και πιο αποφασιστικά δηλώνουν, ότι θα επιστρέψουν στο εργοστάσιο μόνο με σταθερό ωράριο εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς και ανάκληση των 50 απολύσεων.

Οι απεργοί χαλυβουργοί συνεχίζουν τη δράση τους και προετοιμάζονται για νέα συγκέντρωση αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας κατά τη διάρκεια της νέας τριμερούς συνάντησης. Κλιμακώνοντας την έμπρακτη συμπαράσταση στους απεργούς, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή συγκέντρωση. 

Επίσης, αύριο, στις 6 το απόγευμα, προετοιμάζονται για τη νέα μεγάλη συναυλία αλληλεγγύηςπου διοργανώνεται έξω από το εργοστάσιο με τη συμμετοχή των: Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Διονύση Τσακνή, Μιλτιάδη Πασχαλίδη και τα Κίτρινα Ποδήλατα.
Δυναμικά και οι γυναίκες των απεργών
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έκανε χτες το πρωί στον υπουργό Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνη η Επιτροπή Γυναικών έχοντας στο πλευρό τους τη διοίκηση του σωματείου. Μια παρέμβαση που αποφασίστηκε τη Κυριακή το μεσημέρι σε γενική συνέλευση των γυναικών στο χώρο του εργοστασίου που κατέληξε σε υπόμνημα - ψήφισμα το οποίο παρέδωσαν στον υπουργό απαιτώντας: Οικονομική ενίσχυση ενόψει των γιορτών όλων των οικογενειών χαλυβουργών, μέσω του ΟΑΕΔ, και κάλυψη ασφαλιστική των ημερών της απεργίας.
Συνεχίζεται η έμπρακτη αλληλεγγύη
Στη συνάντηση αποκαλύφτηκε στην πράξη από τα λεγόμενα του υπουργού, ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά στηρίζει τα αιτήματα της εργοδοσίας αφού κάλεσε τα μέλη του σωματείου να υπογράψουν σύμβαση - συμφωνία που θα προβλέπει 5ωρο (φυσικά με μείωση αποδοχών) για τρεις μήνες με ρήτρα που δε θα επιτρέπει να συνεχιστεί αμέσως μετά, κάτι που σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζει τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, αναπαρήγαγε επί της ουσίας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας ότι θα κλείσει το εργοστάσιο αν συνεχιστεί η απεργία. Οι συνδικαλιστές και οι γυναίκες απέρριψαν όλα τα παραπάνω και ξεκαθάρισαν ότι κανένας χαλυβουργός, μετά από 50 ημέρες απεργίας, δεν υπογράφει για να επιστρέψει με 500 ευρώ! Το υπουργείο επανέλαβε ότι δε μπορεί να παρέμβει σε ...υποθέσεις ιδιωτών, επιβεβαιώνοντας ότι οι εργάτες πρέπει να γυρίσουν μια για πάντα την πλάτη στα κόμματα που υπηρετούν σχεδιασμένα τη μεγαλοεργοδοσία.
Την ίδια στιγμή, στα πλαίσια της απόφασης - πρότασης της γενική συνέλευσης των εργαζομένων για κήρυξη από τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής 24ωρης παναττικής απεργίας αλληλεγγύης και κλιμάκωσης του αγώνα προστέθηκε και το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής μετά τοΣυνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής τα οποία καλούν με ανακοίνωσή τους το ΕΚ ΑΘήνας, να πάρει απόφαση για απεργία.
Συνεχίζεται η αλληλεγγύη

Συνεχίστηκε και όλο το περασμένο Σαββατοκύριακο η έμπρακτη αλληλεγγύη στο χώρο του εργοστασίου. Από απλούς ανθρώπους που σταματούσαν στην πύλη για να δώσουν ακόμα και από το υστέρημά τους, μέχρι και πούλμαν με εργαζόμενους που κατέφθαναν από όλη την Ελλάδα. Το Σάββατο το απόγευμα οι απεργοί υποδέχτηκαν δρομείς του λαϊκού αγώνα δρόμου που ξεκίνησε από το «Δρομοκαΐτειο» και διοργάνωσε ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Απόλλων Δ. Προαστίων και η Ομοσπονδία Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού. Την ίδια μέρα έφτασαν φορείς και σωματεία της Νίκαιας μαζί με χορευτικό που χόρεψε στο χώρο. Την Κυριακή το πρωί αντιπροσωπεία τουΠΑΜΕ Αργολίδας έφτασε στο εργοστάσιο μεταφέροντας τρόφιμα και χρήματα. Λίγη ώρα αργότερα, στο πλευρό των απεργών βρέθηκαν φορείς της Καισαριανής και του Βύρωνα. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και χαιρέτισε τους απεργούς ο παλαίμαχος κομμουνιστής Παναγιώτης Μακρής, πρώην δήμαρχος Καισαριανής, ενώ εθελοντές δασοπυροσβέστες της Καισαριανής τους παρέδωσαν ένα φορτηγό καυσόξυλα. Φορείς - μέλη της Λαϊκής Επτροπής Αγίου Δημητρίουεπισκέφτηκαν τους απεργούς το βράδυ της Κυριακής και τους παρέδωσαν 500 σουβλάκια.
  • Την ίδια στιγμή όμως και οι χαλυβουργοί εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε εργαζόμενους άλλων κλάδων όπως αυτών της «3Ε Εκτυπωτικής», οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εργοδοτική επιθετικότητα. Χτές, στο εργοστάσιο, όπου πλέον βρίσκονται οι εργαζόμενοι και το κρατούν ανοιχτό με βάρδιες, βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΔΣ του Σωματείο Εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους εργάτες της επιχείρησης.

1 σχόλιο:

  1. Η παρουσία μας εκεί τους δίνει δύναμη.
    Ας τους δυναμώσουμε μέχρι τη νίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή