Σελίδες

18 Νοε 2011

ΠΑΜΕ: Τη Δευτέρα η πλατιά σύσκεψη.



Χωρίς να χαθεί ούτε λεπτό το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο συνεχίζει τους αγώνες του, σχεδιάζει την οργάνωση της πάλης, που ακόμα πιο αποφασιστικά πρέπει να δοθεί απέναντι και στη νέα κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, για την προστασία της λαϊκής οικογένειας από την εξαθλίωση, αλλά και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της.
Ετσι, τη Δευτέρα 21 Νοέμβρη, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ διοργανώνει πλατιά σύσκεψη ενάντια στα άγρια αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που κάνουν πλέον τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων αβίωτη. Η σύσκεψη θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στοξενοδοχείο «Imperial» (πλατεία Καραϊσκάκη).
Η Γραμματεία Αττικής καλεί σε συμμετοχή στη σύσκεψη τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων, τις Σωματειακές Επιτροπές, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Επιτροπές του ΠΑΜΕ, τις λαϊκές επιτροπές. 

Να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τις εξελίξεις, να σχεδιάσουν και να πάρουν μέτρα ανάπτυξης και βελτίωσης της δράσης για την προστασία των ανέργων ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο στην απόλυση, την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων, την αποτροπή των νέων σχεδίων της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις, το Φορολογικό και τα νέα μέτρα που θα δρομολογηθούν με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012.
Την Τρίτη 22 του μήνα, το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), στις 11 το πρωί, για τα ζητήματα της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης και την οργάνωση του αγώνα ενάντια στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που σχεδιάζονται.
Να αξιοποιηθεί η πλούσια πείρα
Με κύρια ζητήματα την εκτίμηση της δουλειάς που έγινε μπροστά στη 48ωρη απεργία στις 19 και 20 του περασμένου Οκτώβρη και τα αποκρυσταλλώματά της, αλλά και τους στόχους για το επόμενο διάστημα, συνεδρίασε την περασμένη Κυριακή η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.
Οπως υπογραμμίστηκε στη συνεδρίαση, στις σημερινές συνθήκες πρέπει η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ με τη δράση της να καταξιωθεί στη συνείδηση του κάθε εργαζομένου, να παίζει σημαντικό ρόλο σε πανελλαδικό επίπεδο, να παρεμβαίνει αποφασιστικά για κάθε ζήτημα που αφορά την εργατική οικογένεια και για το σύνολο των αναγκών των εργαζομένων.
Κοινή εκτίμηση ήταν ότι η Γραμματεία και τα σωματεία, οι επιτροπές αγώνα που συσπειρώνονται σε αυτή σε πανελλαδικό επίπεδο δούλεψαν μπροστά στην απεργία συγκεκριμένα, συγκροτημένα και με σχέδιο. Εγινε προσπάθεια και με επιμονή να αξιοποιηθούν και να ριχτούν στη μάχη όλες οι δυνάμεις, από τα ψηφοδέλτια, τα διοικητικά συμβούλια, τις επιτροπές αγώνα, πρωτοπόροι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο και κάθε κλάδο. Επιδιώχθηκε και τα περισσότερα σωματεία προχώρησαν σε γενικές συνελεύσεις. Εγιναν περιοδείες και εξορμήσεις σε μεγάλους χώρους δουλειάς πανελλαδικά, έγιναν περισσότερες συσκέψεις με μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων κλπ. Η αυξημένη και σημαντική συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ των εργαζομένων τόσο στο εμπόριο όσο και στις υπηρεσίες κυρίως από μεγάλους χώρους, με πολλούς μάλιστα να συμμετέχουν για πρώτη φορά, όπως εκτιμήθηκε, οφείλεται στη δουλειά που γίνεται μακροχρόνια και μπροστά στην απεργία.
Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει η δουλειά το επόμενο διάστημα, και με δεδομένη την όξυνση της επίθεσης κυβέρνησης - εργοδοσίας, να ενταθεί ακόμα περισσότερο. Στόχος πρώτης γραμμής για τη Γραμματεία το επόμενο διάστημα παραμένει το στήσιμο σωματειακών επιτροπών κύρια στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα πολυκαταστήματα, στα σούπερ - μάρκετ κλπ. Η συστηματική δράση και η ακόμα καλύτερη λειτουργία των σωματείων και των οργάνων τους στην κατεύθυνση της συσπείρωσης των εργαζομένων σε αυτά και της ενεργού συμμετοχής και δράσης τους. Συγκεκριμένο σχέδιο και έλεγχος της δουλειάς για μαζικές εγγραφές στα σωματεία. Αμεσες παρεμβάσεις των σωματείων για ζητήματα απολύσεων, μειώσεων μισθών, χαράτσια κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου