Σελίδες

18 Νοε 2011

ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Θορυβημένη η κυβέρνηση από τη λαϊκή αντίδραση



Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αμφισβητεί απόφαση δικαστηρίου στην Καλαμάτα που δέχτηκε προσφυγή οικογένειας για προσωρινή μη διακοπή ρεύματος.
Θορυβημένη η κυβέρνηση από τη λαϊκή αντίσταση στο χαράτσι για τα ακίνητα, προσπαθεί με κάθε τρόπο να πάρει πρόσθετα μέτρα με στόχο να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει το λαό, ώστε να τον αναγκάσει να πληρώσει.
Συγκεκριμένα, με χτεσινή ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών εκφράζει τις προθέσεις του να κλιμακώσει την κυβερνητική επίθεση, αφού προχωρά σε ωμή παρέμβαση ακόμα και στην αστική Δικαιοσύνη, με αφορμή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας που δέχτηκε προσφυγή κατά της διακοπής ηλεκτροδότησης σπιτιού.
Μάλιστα, έχει ιδιαίτερη σημασία να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση του δικαστηρίου δεν αμφισβήτησε το χαράτσι ως μέτρο, αλλά αποφάσισε να μη γίνει διακοπή του ρεύματος επειδή υπήρχε λάθος στο χαράτσι που πήγε με το λογαριασμό της ΔΕΗ στη συγκεκριμένη οικογένεια. Ακόμα, η κυβέρνηση επιχειρεί να εκφοβίσει δήμους που έχουν πάρει αποφάσεις να στηρίξουν τη μη πληρωμή των χαρατσιών.

Η παρέμβαση της κυβέρνησης αποδεικνύει την υποκρισία των αστών, οι οποίοι σέβονται τις δικαστικές αποφάσεις μόνο όταν εξυπηρετούν την πολιτική τους, ενώ είναι κάθε στιγμή έτοιμοι να παρέμβουν όταν οι αποφάσεις αυτές δεν ικανοποιούν τα αντιλαϊκά τους σχέδια και βάζουν έστω και ένα μικρό εμπόδιο στην εφαρμογή της πολιτικής τους. Φοβούμενος προφανώς ότι θα δημιουργηθεί δικαστικό προηγούμενο, γενικότερης αμφισβήτησης του μέτρου, υποστηρίζει ότι «η προσωρινή διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας έχει εκδοθεί καθ' υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων» και απαίτησε από το «Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες».
Τα παραπάνω δείχνουν ότι έχουν θορυβηθεί από τη λαϊκή αντίδραση. Γι' αυτό οι εργατικές λαϊκές οικογένειες πρέπει ακόμα πιο αποφασιστικά να αντιδράσουν οργανωμένα ενάντια στο χαράτσι, ενάντια στους εκβιασμούς και τις απειλές. Χρειάζεται πιο οργανωμένα να απαιτήσουν την πλήρη κατάργηση όλων των χαρατσιών. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με 45%. Σε κάθε κλάδο και λαϊκή συνοικία να προχωρήσει πιο αποφασιστικά η εργατική λαϊκή οργάνωση, πρωτοβουλία και αλληλεγγύη.
Ακόμα, ο υπουργός στρέφεται ευθέως και κατά των δήμων που αντιδρούν στην επιβολή του τέλους, με την ενεργοποίηση της διαδικασίας«καταλογισμού πειθαρχικών ευθυνών» για τους δημάρχους. Τους απειλεί δηλαδή ότι αν δεν «συνετιστούν» με τις αντιλαϊκές αποφάσεις της κυβέρνησης, θα τεθεί θέμα απομάκρυνσης από τη θέση τους. Σε ό,τι αφορά τώρα το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με τα λαθεμένα στοιχεία των λογαριασμών της ΔΕΗ, το υπουργείο, ανερυθρίαστα, απαιτεί από τους εργαζόμενους να πληρώσουν πρώτα το χαράτσι και μετά να κινήσουν τις διαδικασίες διόρθωσης των λαθών...
Να σημειώσουμε ότι πριν την έκδοση της σχετικής ανακοίνωσης, είχε προηγηθεί σύσκεψη υπό τον υπουργό Οικονομικών με τη συμμετοχή στελεχών του υπουργείου αλλά και άλλων ...προθύμων, όπως η ηγεσία της ΚΕΔΕ, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής και αρμόδιοι παράγοντες της ΔΕΗ.

ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Απόφαση απαγόρευσης διακοπής ρεύματος
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας εξέδωσε προχτές απόφαση προσωρινής διαταγής με την οποία απαγορεύει στη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης, σε συγκεκριμένη κατοικία, καθώς οι ιδιοκτήτες της δεν πλήρωσαν το λογαριασμό ρεύματος, επειδή, το χαράτσι (Ειδικό Τέλος Ακινήτων) είχε προσδιορισθεί με λάθος τρόπο, τόσο σε σχέση με την τιμή ζώνης όσο και σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα. Ειδικότερα, το χαράτσι ανέρχονταν σε 2.235,6 ευρώ, αντί για 558,9 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες επικαλέστηκαν οικονομική δυσχέρεια και δήλωσαν ότι αδυνατούν να καταβάλουν το «υπέρογκο» ποσό για το ειδικό τέλος.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κ. Μαργιέλης, που ήταν συνήγορος υπεράσπισης στο δικαστήριο, δήλωσε ότι πρόκειται για απόφαση «πιλότο». Επίσης, πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο λάθος συμβαίνει ουσιαστικά στο 20% των λογαριασμών στη Μεσσηνία. Και συμπλήρωσε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει και θα επιδιώξει προσωρινές διαταγές και για άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής, που δεν μπορούν να πληρώσουν.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέσα στην επόμενη βδομάδα πρόκειται να συζητηθεί επίσης στην Καλαμάτα αίτηση ανέργου για έκδοση ανάλογης προσωρινής διαταγής για το χαράτσι.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Οργάνωση ομάδων περιφρούρησης ανά γειτονιά
Με τοπικές συγκεντρώσεις, καθορίζονται συγκεκριμένα οργανωτικά μέτρα ενάντια στα χαράτσια, για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι.
οργάνωση ομάδων περιφρούρησης στις εργατογειτονιές και συνοικίες του Περάματος άρχισε να παίρνει πλέον «σάρκα και οστά». Η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος απευθύνοντας το κάλεσμα του αγωνιστικού ξεσηκωμού, διοργανώνει τοπικές συγκεντρώσεις, όπως αυτή που έγινε προχτές το απόγευμα στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, από όπου εργαζόμενοι, άνθρωποι του μόχθου και νεολαίοι αναλαμβάνουν δράση ως ομάδα περιφρούρησης, για να μην κοπεί το ρεύμα σε καμιά λαϊκή οικογένεια της περιοχής, να μην κοπεί το νερό, να μη βγει κανένα σπίτι σε πλειστηριασμό, για να αντιμετωπίζονται με συλλογικό και αγωνιστικό τρόπο τα χαράτσια και συνολικά τα προβλήματα που φορτώνει στις πλάτες των εργατικών λαϊκών οικογενειών η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, το μαύρο κυβερνητικό μέτωπο, για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Η προχτεσινή τοπική συγκέντρωση είχε προετοιμαστεί από τη Λαϊκή Επιτροπή Περάματος - την οποία έχουν συγκροτήσει τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περάματος, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά και γύρω Δήμων, ο Σύλλογος «Εστία της Γυναίκας» (μέλος της ΟΓΕ) - από τις προηγούμενες μέρες με εξορμήσεις στην περιοχή και με συσκέψεις σε σπίτια της συνοικίας. Αυτή η προετοιμασία είχε ως αποτέλεσμα προχτές το απόγευμα, μόλις ακούστηκε στη γειτονιά η ντουντούκα που είχε «στήσει» η Λαϊκή Επιτροπή, οι κάτοικοι, όλοι εργάτες και εργάτριες, άνεργοι και άνθρωποι του μόχθου να συγκεντρωθούν στη μικρή πλατεία και να ξεκινήσει η συζήτηση για τα συγκεκριμένα οργανωτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
«Ενας για όλους και όλοι για έναν»!
«Δεν θα είμαστε πια μόνο γείτονες, θα γίνουμε και συναγωνιστές», αναφέρθηκε από έναν άνεργο οικοδόμο, «αν δείξουμε αλληλεγγύη ο ένας στον άλλον, αν περιφρουρούμε ο ένας το σπίτι του άλλου και είμαστε σε συντονισμό με τη Λαϊκή Επιτροπή, η δύναμή μας θα πολλαπλασιαστεί» αναφέρθηκε από μία ιδιωτική υπάλληλο, ενώ ένας άνεργος από τη Ζώνη συμπλήρωσε «δεν θα επιτρέψουμε να πατήσει εδώ και σε καμία γειτονιά το πόδι του συνεργείο της ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα, ούτε δικαστικοί κλητήρες για να βγάλουν σπίτια "στο σφυρί". Με μία φωνή, με ένα χτύπημα του κουδουνιού, θα λειτουργούμε ένας για όλους και όλοι για έναν!».
Την Τρίτη 22 Νοέμβρη στις 8 π.μ. η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος θα κάνει παρέμβαση στον ΟΑΕΔ Κερατσινίου. Επίσης την Τρίτη στις 6.30 μ.μ. η Επιτροπή Αγώνα Ευγένειας - Χαραυγής (συνοικίες του Κερατσινίου) διοργανώνει σύσκεψη για την οργάνωση της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών, στους «Νέους Ευγένειας» (Τραπεζούντας 36).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου