Σελίδες

14 Σεπ 2011

Μαφιόζικη επίθεση σε στελέχη της ΚΝΕ

ΑΙΓΑΛΕΩ
Ανακοίνωση - καταγγελία της Αχτιδικής Επιτροπής Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ
Τραμπούκικη επίθεση, μαφιόζικου τύπου, από ομάδα τεσσάρων ατόμων δέχθηκαν προχτές το βράδυ δυο στελέχη της ΚΝΕ την ώρα που έκαναν αφισοκόλληση για το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε γειτονιά στο Αιγάλεω.
Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Νοτιοδυτικών Συνοικιών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, «το βράδυ της Δευτέρας 12 Σεπτέμβρη, ο Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ και ένα ακόμα στέλεχος της Οργάνωσης δέχθηκαν επίθεση, ενώ προπαγάνδιζαν το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή". Καλυπτόμενοι από το σκοτάδι και λειτουργώντας σαν τραμπούκοι, ομάδα επιτέθηκε στα στελέχη της ΚΝΕ με μπουκάλια και χτυπώντας τους σε κάθε σημείο του σώματός τους.

Αν νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα κάμψουν το φρόνημα και τη συνειδητή αποφασιστικότητα των κομμουνιστών είναι γελασμένοι. Οι κομμουνιστές δε λύγισαν σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες, δε θα σκιαχτούν από μια χούφτα άνανδρους. Αυτό που φοβούνται είναι η πρωτοπόρα δράση μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στους τόπους δουλειάς, εκεί που οργιάζει η τρομοκρατία του εργοδότη, του καπιταλιστή, έξω από τα σχολεία, σε κάθε λαϊκή γειτονιά που χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης.
  • Τους τρομάζει η πολιτική του ΚΚΕ που καθημερινά επιβεβαιώνεται.
  • Τους τρομάζει η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία και τις γυναίκες. Μια κοινωνική συμμαχία που θα παλεύει για συνολικότερες αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας, που θα παλεύει για την αλλαγή τάξης στην εξουσία.
Η προσπάθεια τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό από τον ίδιο το λαό και την πάλη του. Η επίθεση αυτή εντάσσεται στο συνολικότερο κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας, που συνεχώς αυξάνεται και καλλιεργείται και από την ίδια την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που στηρίζει τις επιλογές και τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, με στόχο να περάσουν πιο εύκολα όλα τα βαθιά αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος του λαού.
Στοχεύουν τους κομμουνιστές και τους άλλους πρωτοπόρους αγωνιστές, που είναι στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων. Καλούμε τους εργαζόμενους να συνταχθούν με το ΚΚΕ. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία να δυναμώσουν τον οργανωμένο αγώνα, να τσακίσουν κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και εκβιασμού τους, να βάλουν εμπόδια στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής που συνθλίβει κάθε εργατική - λαϊκή κατάκτηση, να βάλουν πλώρη για συνολικότερες αλλαγές μέχρι την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν τρομοκρατούνται
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης
Σε ανακοίνωση για τον τραμπουκισμό στο Αιγάλεω, το Γραφείο Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕσημειώνει:
«Η προσπάθεια όλων αυτών που επιδιώκουν να περιορίσουν τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα αποτύχει όποια μέσα και αν χρησιμοποιήσουν, όσα φασιστοειδή και τραμπούκους κι αν επιστρατεύσουν. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν τρομοκρατούνται, δεν εκφοβίζονται. Πεισμώνουν και πιο οργανωμένα, περιφρουρημένα και αποφασιστικά ρίχνονται στη μάχη να οργανώσουν την πάλη της νεολαίας και των εργαζομένων, στη γραμμή της λαϊκής αντεπίθεσης και ανατροπής, για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό.
Καλούμε τους νέους και τις νέες απ' τα εργατικά - λαϊκά στρώματα να δώσουν άμεσα απάντηση με το βροντερό τους παρών στις εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", που θα κορυφωθούν με ομιλία της σ. Αλέκας Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη στις 21.30 το βράδυ. Να δώσουν απάντηση με συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, παλεύοντας για το δικό τους δρόμο και τις δικές τους ανάγκες, για το σοσιαλισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου