Σελίδες

14 Νοε 2011

Αντιλαϊκή επέλαση με πολεμικό χρονοδιάγραμμα.



Ομοβροντία από φρέσκα αντιλαϊκά πακέτα. Απογειώνουν χαράτσια - τέλη εισφοράς, επιτηδεύματος - συρρίκνωση και κατάργηση αφορολόγητου, «ελαφρύνσεων» κ.ά. Σε καθεστώς «ελεύθερου επαγγελματία» οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες!
Πέτρα πάνω στην πέτρα δε σκοπεύει να αφήσει το μαύρο κυβερνητικό μέτωπο, αυτό το ανακυκλωμένο «υλικό» της συμμαχίας των προθύμων, πολιτικό προσωπικό, οι κάθε είδους διαχειριστές και υπηρέτες του εκμεταλλευτικού συστήματος. Mπροστά σε αυτά που τώρα ετοιμάζουν, όλα τα προηγούμενα πακέτα θα φαντάζουν οι πρώτες τροχιοδεικτικές βολές.
Για την αδηφαγία των μονοπωλίων, με παρακαταθήκες τη βαρβαρότητα που κληρονόμησαν από τους προκατόχους τους, μπροστά στις τρανταχτές αστοχίες της εγκληματικής πολιτικής και των σχεδιασμών τους, σε συνθήκες απότομης συγχρονισμένης όξυνσης και εξάπλωσης της καπιταλιστικής κρίσης, στο παρά 5 για το «κούρεμα με την ψιλή» και για την καταστροφή υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων, έχουν ετοιμάσει την επόμενη σφοδρή κλιμάκωση, τα νέα μέτρα -κόλαση, για την ανεξέλεγκτη πτώχευση του λαού.
Να τι διαπιστώνει και η έκθεση της Κομισιόν («φθινοπωρινές προβλέψεις 2011-2013»): Η «ανάπτυξη έχει σταματήσει στην Ευρώπη και υπάρχει κίνδυνος νέος ύφεσης», ότι «ουδεμία βελτίωση προβλέπεται για την κατάσταση της ανεργίας συνολικά στην ΕΕ», ότι η σφοδρή κλιμάκωση είναι προ των πυλών με τη«δημοσιονομική εξυγίανση να έχει καταστεί επιτακτικότερη καθώς οι ανησυχίες για τη βιωσιμότητα οξύνονται και εξαπλώνονται σε μέχρι πρότινος ανεπηρέαστες χώρες»...
Σε αυτό το μαύρο φόντο ακόμη και η παραμικρή ολιγωρία από την πλευρά του λαϊκού παράγοντα θα ισοδυναμεί με την εκχώρηση και παράδοση πολύτιμων θέσεων μάχης στο αντίπαλο μαύρο μέτωπο της πλουτοκρατίας.
Χρονοδιάγραμμα - κόλαση
Με αναμμένο το πράσινο φως, μετά και τη συγκρότηση του μαύρου κυβερνητικού μετώπου, τα κοράκια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΕΕ - ΔΝΤ - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) επανέρχονται την ερχόμενη βδομάδα στην Αθήνα για την οριστικοποίηση, την τελική διευθέτηση του εγκληματικού σχεδίου τους απέναντι στο λαό.
Η σφοδρή κλιμάκωση, το χρονοδιάγραμμα των 100 ημερών, σύμφωνα με τα επίσημα κείμενα από το υπουργείο Οικονομικών και από την Κομισιόν, διαμορφώνεται ως εξής:
1«Πριν την εκταμίευση της 6ης δόσης πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες (prior actions) που είναι ενσωματωμένες στην απόφαση του ΕΚΟΦΙΝ και στην 5η αναθεώρηση του μνημονίου».Καταληκτική ημερομηνία, για τη διαπίστωση της εφαρμογής των μέτρων τόσο από την ΕΕ όσο και από το ΔΝΤ, είναι το αργότερο μέχρι 15 Δεκέμβρη.
Στα περιλαμβανόμενα νέα μέτρα, σε συνέχεια και του πολυνομοσχεδίου που ήδη ψήφισαν, η «έκθεση αξιολόγησης» της Κομισιόν προβλέπει και τα παρακάτω:
  • Στο τραπέζι μπαίνουν «όλα τα θέματα που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων». Στους παράγοντες «ανταγωνιστικότητας» περιλαμβάνουν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τους κατώτατους μισθούς, επίσης και «πολλά άλλα μη μισθολογικά έξοδα, συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλιστικών εισφορών» από την πλευρά της μεγαλοεργοδοσίας.
  • Επιτάχυνση του προγράμματος για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο. Σύμφωνα με τους ίδιους, «βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά και δεν έχει αποδώσει τα δημοσιονομικά οφέλη που έχουν συμφωνηθεί».
  • Επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων «ακόμη και αν το αντίτιμο είναι κατώτερο από το προβλεπόμενο».
  • Πλήρης απελευθέρωση των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων». Η λίστα, το «συντομότερο δυνατό θα πρέπει να κοινοποιηθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους, μέσα και έξω από την Ελλάδα».
  • Αύξηση των τιμολογίων στον ΟΑΣΑ και ΟΣΕ, μηδενισμός του ελλείμματος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ιδιωτικοποίησή της.
2.«Αμεση έναρξη και το ταχύτερο δυνατόν ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα». Τονίζουν ότι η«νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων με πλειοψηφία 3/5» (180 βουλευτές). Η «διαπραγμάτευση περιλαμβάνει την επικαιροποίηση του μνημονίου», δηλαδή το νέο μνημόνιο. Για το παραπάνω, έχουν ήδη συμφωνήσει σε πρόσθετα μέτρα, για ποσά τουλάχιστον 8,2 δισ. ευρώ, που θα περιλάβουν τη διετία 2013-2014, τα οποία θα εξειδικεύσουν και συνδιαμορφώσουν με τη «νέα» κυβέρνηση, στο πλαίσιο και του λεγόμενου«εθνικού φορολογικού συστήματος», με την επιβολή φόρων και κάθε είδους χαρατσιών, μπροστά στα οποία θα ωχριούν όλα τα προηγούμενα.
3.Κατάθεση κρατικού προϋπολογισμού 2012. Την ερχόμενη εβδομάδα καταθέτουν το νέο κρατικό προϋπολογισμό, που θα τον συνοδεύσουν με το νέο φορολογικό νομοθέτημα. Ηδη, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, έχουν συμφωνήσει σε πρόσθετα μέτρα ύψους 11 δισ. ευρώ(συρρίκνωση αφορολόγητου, κατάργηση φοροελαφρύνσεων, χαράτσια κ.ά.), τα οποία θα εφαρμοστούν και «εμπλουτιστούν» από τη «νέα» κυβέρνηση.
4.«Ολοκλήρωση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2011 - προώθηση όλων των ενεργειών που απορρέουν από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων». Στο έργο της «νέας» κυβέρνησης είναι να μαζέψει τα αντιλαϊκά χαράτσια που ήδη ψήφισαν, επίσης να προχωρήσει την εκχώρηση κρατικής περιουσίας και νευραλγικών υποδομών.
5.«Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων στη διαδικασία που προβλέπει η απόφαση της 26/10». Πρόκειται για το «κούρεμα» που έχουν ετοιμάσει. Στη «νέα» κυβέρνηση έχουν αναθέσει και το έργο της λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων.
6.«Διαμόρφωση των νομικών και χρηματοοικονομικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή του νέου σχήματος συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα (PSI)». Κατ' αρχήν, έχουν συμφωνήσει σε «εθελοντική συμμετοχή» και για «κούρεμα» κρατικών ομολόγων στο 50%. Για να στηρίξουν τους ντόπιους τραπεζίτες, ετοιμάζουν ολόκληρο πακτωλό από διακρατικές ενισχύσεις. Αρχές Γενάρη του 2012 προγραμματίζεται η εκταμίευση 30 δισ. ευρώ για την «επανακεφαλαιοποίηση» των τραπεζών και άλλα τόσα (ακόμη 30 δισ. ευρώ) για την εφαρμογή του προγράμματος «εθελοντικού κουρέματος». Συνολικά 60 δισ. ευρώ!
7.«Εκταμίευση της α' δόσης του νέου προγράμματος για την κάλυψη δανειακών αναγκών της Ελλάδας (επιπλέον 20 δισ. ευρώ) πριν το τέλος Φεβρουαρίου 2012». Προγραμματίζουν την «ολοκλήρωση» του αντιλαϊκού έργου της «νέας» διακυβέρνησης, αφού δηλαδή έχουν προχωρήσει στην εφαρμογή της εγκληματικής πολιτικής, στην ψήφιση του νέου μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, για το αλυσοδέσιμο του λαού στο άρμα των μονοπωλίων, για τα αλλεπάλληλα και χωρίς ημερομηνία λήξης μνημόνια και μέτρα.
«Εθνικό φορολογικό σύστημα»
Σε φάση προχωρημένης επεξεργασίας είναι και το λεγόμενο - από τους ίδιους -«εθνικό φορολογικό σύστημα», με το οποίο έρχονται να κλιμακώσουν τα παρακάτω:
  • Αποχαρακτηρίζουν όλους τους αγρότες «ειδικού καθεστώτος», τους υποχρεώνουν να κρατούν λογιστικά βιβλία και να αποδίδουν ΦΠΑ στην Εφορία! Προχωρούν στην κατάργηση φορολόγησης με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια που ισχύουν για τα γεωργικά εισοδήματα. Στο εξής θα υπολογίζουν τους φόρους όπως και στους ελευθεροεπαγγελματίες. Δρομολογούν και για τους αγρότες του «ειδικού καθεστώτος» το λεγόμενο «τέλος επιτηδεύματος», δηλαδή το χαράτσι με τα 400 ευρώ το χρόνο,που θα το παίρνουν «βρέξει - χιονίσει» ακόμη και για μηδενικούς τζίρους και εισοδήματα! Στα σκαριά έχουν και τη φορολόγηση του προσωπικού εισοδήματος των φτωχών αγροτών από το πρώτο ευρώ, καταργούν δηλαδή και το αφορολόγητο, όπως ετοιμάζονται να κάνουν και για όλους τους επαγγελματίες!
  • Τη λεγόμενη «εισφορά αλληλεγγύης», το ετήσιο χαράτσι που μπαίνει σε όλα τα λαϊκά εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ θα το εφαρμόζουν σε όλα τα εισοδήματα πάνω από το ύψος του σημερινού καρατομημένου αφορολόγητου ορίου, δηλαδή από τα 5.000 ευρώ!
  • Προχωρούν σε παραπέρα καρατόμηση ή και κατάργηση «φοροελαφρύνσεων» των νοικοκυριών, αυτών δηλαδή που έχουν ξεμείνει μετά τον εφαρμοστικό νόμο τους. Από το 2012 αυξάνουν κατακόρυφα (σχεδόν για το σύνολο του εισοδήματος) τις αποδείξεις για την κατανάλωση των νοικοκυριών, έρχονται δηλαδή να χαρατσώσουν μέχρι και ανύπαρκτες καταναλώσεις, για τα εμπορεύματα των καπιταλιστών που ξεμένουν απούλητα στο ράφι.
  • Καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν σε νησιά του Αιγαίου και εξισώνονται με τους «κανονικούς». Ετσι ο ΦΠΑ εκτινάσσεται από το 16% στο 23% και από το 9% στο 13%, όπως και στις άλλες περιοχές της χώρας. Με το νέο λεγόμενο «εθνικό φορολογικό σύστημα» δρομολογούν και την κατάργηση «φοροελαφρύνσεων» που ισχύουν σε νησιά του Αιγαίου με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους. Ετσι για τα μικρά νησιά καταργούν την προσαύξηση 50% που μέχρι σήμερα ισχύει στο αφορολόγητο όριο μισθωτών - συνταξιούχων, τους «μειωμένους» συντελεστές για γονικές παροχές ακινήτων κ.ά.
  • Καταργούν πλήρως το αφορολόγητο όριο για τους μικροεπαγγελματίες, τους φορολογούν δηλαδή για «εισοδήματα» από το πρώτο ευρώ! Για την απογείωση της ληστείας βάζουν στα σκαριά την εφαρμογή ενιαίου συντελεστή φορολόγησης, πιθανόν στο 20% (από το πρώτο ευρώ)!) ταυτόχρονα με τα νέας σοδειάς «αντικειμενικά κριτήρια». Δρομολογούν δηλαδή όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις για ακόμη περισσότερα λουκέτα, προκειμένου να αφήσουν ελεύθερο το πεδίο στα μονοπώλια και τους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Προχωρούν σε παραπέρα μειώσεις και στα αφορολόγητα όρια για γονικές παροχές, κληρονομιές κ.ά.
  • Στην κυβερνητική αγέλη και για τον απροκάλυπτο εμπαιγμό του λαού σκέπτονται, λένε, να ...μειώσουν τους συντελεστές ΦΠΑ (εστίαση κ.ά.), τάχα για να στηρίξουν την «ανάπτυξη», στην πραγματικότητα γιατί τα χαράτσια δεν τους αποδίδουν λόγω συρρίκνωσης της λαϊκής κατανάλωσης. Στη «συμβολή» της ΝΔ είναι και η πρόταση για μείωση των φορολογικών συντελεστών για λογαριασμό των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων.
Τα χαράτσια για το 2011
Οι πρόσφατες εκτιμήσεις από την Κομισιόν ανεβάζουν το εμφανιζόμενο έλλειμμα για το 2011 στο 9% του παραγόμενου ΑΕΠ, δηλαδή 2,5 εκατοστιαίες μονάδες πάνω από τον προηγούμενο στόχο τους. Οι ίδιοι «μεταφράζουν» τις τρανταχτές αστοχίες τους σε φρέσκα αντιλαϊκά πακέτα, στα οποία «αμπαλάρουν» πρόσθετα ποσά πάνω από 5 δισ. ευρώ. Το μόνο ανοιχτό ζήτημα είναι η ημερομηνία των κυβερνητικών ανακοινώσεων.
«Σημαντικό έργο», πάντα στο λογαριασμό της πλουτοκρατίας, έχουν να επιτελέσουν και για την εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων μέτρων, αυτών που τους άφησε παρακαταθήκη η ...απελθούσα κυβέρνηση. Αμεσα τα λαϊκά στρώματα θα έχουν να αντιμετωπίσουν παραπέρα τρανταχτές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Σε αυτό το πλαίσιο:
  • Το καρατομημένο αφορολόγητο (5.000 ευρώ από 12.000 ευρώ), για την ώρα δεν έχει περπατήσει στην πράξη, αντιλαϊκό έργο που αναλαμβάνει να επιτελέσει το «νέο» γκουβέρνο και μάλιστα με αναδρομική εφαρμογή από την 1η Γενάρη του 2011. Ετοιμάζουν τις υπουργικές εγκυκλίους προκειμένου να τα αρπάξουν από τους επόμενους μισθούς και συντάξεις και το «δώρο» Χριστουγέννων. Από την ερχόμενη χρονιά θα το αρπάζουν μήνα με το μήνα από τα λογιστήρια και τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως ακριβώς σκοπεύουν να κάνουν και με το χαράτσι «αλληλεγγύης», για το οποίο επίσης προωθούν σχετική νομοθετική ρύθμιση.
  • «Πονοκέφαλος» της νέας κυβέρνησης είναι το να μαζέψουν τα κάθε είδους χαράτσια που έχουν επιβάλει (τέλος εισφοράς, επιτηδεύματος, χαράτσια από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ κ.ά). Βάζουν μπροστά εκβιασμούς και αναγκαστικά μέτρα προκειμένου να τα αρπάξουν από το λαό για να τα αποδώσουν, μέχρι και την τελευταία δεκάρα, στην πλουτοκρατία μαζί και στους τραπεζίτες.
Οι κυβερνητικοί εταίροι (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.) εδώ και μήνες ανοιχτά συνεργάζονται και συμμετέχουν στο λεγόμενο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, στο εργαλείο - τερατούργημα για την εκχώρηση, στα μονοπώλια, κρατικής περιουσίας, βασικών και συγκεντρωμένων κλάδων της παραγωγής (ενέργεια κ.ά.), νευραλγικών υποδομών, φιλέτων δημόσιας γης. Τώρα «κουρεύουν» τον αρχικό στόχο για τις ιδιωτικοποιήσεις από τα 50 δισ. ευρώ στα 18-20 δισ. ευρώ. Στο εξής δεν υπάρχει καν στόχος, αλλά απλές εκτιμήσεις για το τι περιμένουν, κάτι που για το λαό είναι παντελώς αδιάφορο: Και το ένα και το άλλο (έσοδα - εκχώρηση κρατικής περιουσίας) προορίζονται για τις μερίδες της πλουτοκρατίας. Οπως ήδη έχουν συμφωνήσει με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΕΕ - ΔΝΤ - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), η εκχώρηση κρατικής περιουσίας θα γίνει με τους όρους και τιμές που διαμορφώνονται στην επιχειρηματική πιάτσα. Το κύριο είναι ενιαία στρατηγική για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, στην οποία και υποτάσσουν τα πάντα.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος14/11/11, 10:51 μ.μ.

    Ακόμα περισσότερο τώρα με τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου και την κρίση στην ευρωζώνη που βαθαίνει, το δίλημμα που προβάλει είναι: Ή με τα μονοπώλια ή με το λαό. Ή με τη σημερινή βαρβαρότητα ή πάλη για τη λαϊκή εξουσία. Ενδιάμεσος δρόμος για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή