Σελίδες

3 Οκτ 2011

Ουστ! Μωρή φωτοτυπία!



Νάτη η βρισιά. 
Βγαλμένη απ' την πραγματικότητα. 
Τα λέει όλα και δεν υπάγεται στη λεξικογραφία της τρέχουσας νομοθεσίας - νομολογίας ως λόγω εξύβριση. 
Ουστ μωρή φωτοτυπία!
Ταιριάζει γάντι στο στόμα των μαθητών που προπηλακίζονται και δέρνονται από δασκάλους και γονείς τσαμπουκάδες, επειδή παλεύουν για να έχουν βιβλία κι αυτή τη στοιχειώδη παιδεία.
Ταιριάζει γάντι στην πολιτική της εφεδρείας. Γιατί είναι φωτοτυπία πολιτικής και πολιτική φωτοτυπία του ψεύδους, φερετζές της απόλυσης και διαβατήριο για την ανεργία.

Ουστ μωρή φωτοτυπία! Ταιριάζει γάντι σε κάθε ψωραλέα ταξική μεγαλοστομία, κάθε φανφάρα περί πατριωτισμού που εκτοξεύουν απίθανοι τύποι με ηθική υπόσταση μυίγας που υπερασπίζεται τα καπιταλιστικά σκατά που τη θρέφουν.
Ταιριάζει γάντι η βρισιά σε κείνους που προσάρμοσαν την αριστερά στο ιδεολογικό φωτοσόπ της άρχουσας αστικής τάξης και κυκλοφορούν σαν πουροχίπηδες με τον νταλκά περασμένο στο λάπτοπ και τα πουράκια τα υπερασπίζονται ως καλό φυσικό υπακτικό.
Ταιριάζει το ουστ! μωρή φωτοτυπία σ' εκείνη την ψευδοδιανόηση που αναλύει την αγωνία των μαζών με όρους αστρολογίας και κάτι κείμενα που τραμπαλίζονται ανάμεσα σε «ανεξάρτητες αρχές» και μη κυβερνητικές οργανώσεις - βαμπίρ κρατικών κονδυλίων φανερών τε και μη.
Φωτοτυπίες είναι μωρέ που θα ξεθωριάσουν με τον καιρό αυτοί που καμώνονται τους ήρωες και τους θυσιασμένους, τους εξουσιαστές που δεν ντρέπονται να λένε από βήματος βουλής και τα πορτοπαράθυρα της τηλεοπτικής λαμπαδηδρομίας των υποταγμένων, «να μη βρεθεί άλλος στη θέση μου να ψηφίζει το θάνατο δι' ασφυξίας των πολλών».
Φωτοτυπία εντιμότητας είναι να θες να ξοφλήσεις τους τοκογλύφους της τάξης σου εισπράττοντας 50 δισεκατομμύρια απ' τους φτωχούς και 2,8 δισ. απ' το γιγαντωμένο μεγάλο κεφάλαιο της χώρας.
Για καλοσκεφτείτε το, σύντροφοι και φίλοι: Μια φωτοτυπία έκαναν τη ζωή μας τόσα χρόνια και τώρα την πουλάνε και ως παιδεία. Ξεχνώντας ότι «επιχειρώ», απ' όπου μας ξεφύτρωσαν επιχειρήσεις κι επιχειρηματίες, σημαίνει βάζω το χέρι μου σε κάποιο έργο. Και βάζει φωτοτυπίες του χεριού του ο καπιταλιστής και τα χέρια τα πραγματικά των εργατών. Κι ύστερα μοιράζει σε φωτοτυπίες τη διαφορά και κρατάει το... πρωτότυπο. Τον πλούτο μας ως κέρδος.
Φωτοτυπία είναι το χρέος. Ουστ! Χωρίς λαϊκή πιστοποίηση δεν περνάει ως μέτρο πουθενά. Η ζωή με φωτοτυπία δεν είναι ζωή. Είναι νεκρά φύση. Και χωρίς χέρια επιχειρήσεις δεν στήνονται. Ουστ! Το πρωτότυπο εμείς είμαστε.
Σημ:.Επιχειρέω - επιχειρώ. Αρχαίο ρήμα που σημαίνει βάζω το χέρι μου σε κάποιο έργο, όταν συντάσσεται με δοτική. Με αιτιατική σημαίνει αναλαμβάνω (Λεξικό ρημάτων αρχαίας ελληνικής Πατάκη - Τζιράκη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου