Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

Επίθεση γκαιμπελικού χαρακτήρα σε βάρος του ΚΚΕ.Σε μια γκαιμπελικού χαρακτήρα επίθεση εναντίον του ΚΚΕ προχώρησε χτες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφορικά με την αντίθεση του Κόμματος στη γενίκευση της χορήγησης υποκαταστάτων ναρκωτικών ουσιών από τα νοσοκομεία. Τοποθετούμενος στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου παρείχε ενημέρωση για δημιουργία θεραπευτικών μονάδων στα νοσοκομεία, διαστρέβλωσε τις θέσεις του ΚΚΕ προκειμένου να ισχυριστεί θρασύτατα ότι... αντικειμενικά εξυπηρετούν το οργανωμένο έγκλημα! 
Παράλληλα δήλωσε αποφασισμένος να προωθήσει την πολιτική της χορήγησης υποκαταστάτων. Η προκλητική συμπεριφορά του υπουργού προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ Χαράλαμπου Χαραλάμπους, που έκανε λόγο για σχεδιασμένη επίθεση.
Ο Α. Λοβέρδος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σχολίασε τις θέσεις που έχει εκφράσει για το θέμα των ναρκωτικών ο βουλευτής του ΚΚΕ Χ. Χαραλάμπους αναφέροντας πως «ο κ. Χαραλάμπους είναι μια παραφωνία». 
Πρόσθεσε πως «...αυτή του η άποψη πρυτάνευσε τόσα χρόνια στην Αθήνα και πεθαίνουν άνθρωποι. Επειδή θέλει οριστική λύση του ζητήματος. Ωραία. Κι όταν δεν μπορείς να την πετύχεις αυτή, τι θα κάνεις; Θα αφήνεις να εξελίσσεται το πρόβλημα αυτό και θα γίνεις συνήγορος, άθελά σου, του οργανωμένου εγκλήματος; Αυτού του είδους η πολιτική στάση κομπλάρησε τα συστήματα τόσα χρόνια». 
Είπε ακόμα πως η θέση αυτή προσπαθεί «να φοβίσει ότι αυτό που κάνουν όλες οι χώρες στην Ευρώπη δεν μπορούμε να το κάνουμε γιατί πρέπει πρώτα να εκριζώσουμε το πρόβλημα». 
Θύμισε ότι «ο πρωθυπουργός, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλούσε για κατ' οίκον διανομή» υποστηρίζοντας ότι όσοι διαφωνούν με τη χορήγηση υποκαταστάτων «βαφτίζουν αυτή την τακτική όλου του πλανήτη ως χορήγηση ναρκωτικών». 
Ισχυρίστηκε ότι «εμείς με αυτή την άποψη, που λεηλάτησε το χώρο και άφησε 7.000 στη λίστα της ντροπής, θύματα του οργανωμένου εγκλήματος, δεν έχουμε καμία σχέση και θα συγκρουστούμε όπου την πετύχουμε». 
Επίσης επιτέθηκε στο ΚΚΕ αναφέροντας ότι «τα λένε και η φωνή τους είναι φωνή που δεν ακούγεται από κανέναν. Η μειοψηφία αυτή δεν θα κομπλάρει το σύστημα. Θα την αντιμετωπίσουμε»... προσθέτοντας πως «όποιος δεν ζει την πραγματικότητα του υπουργείου Υγείας μπορεί να είναι λόρδος στις συζητήσεις».
Εντονότατη ήταν η αντίδραση του Χ. Χαραλάμπους που σημείωσε: 
«Ο κ. Λοβέρδος ήρθε προετοιμασμένος να κάνει απαράδεκτες επιθέσεις ενάντια στις απόψεις του κόμματος που εκπροσωπώ στη Βουλή». 
Επισήμανε ότι «ο υπουργός μάς καθυβρίζει σε σημείο να μιλάει για συνεργάτες του οργανωμένου εγκλήματος»... 
Τόνισε επίσης ότι «διαστρεβλώνει πλήρως τις προτάσεις του ΚΚΕ, που ζητά να δοθούν χρήματα ώστε να δημιουργηθεί ένας φορέας αποκλειστικά δημόσιος, που να ασχολείται με το θέμα των ναρκωτικών, που πρώτα απ' όλα είναι η πρόληψη, την οποία έχουν παρατήσει πλήρως, που είναι τα κέντρα στεγνών προγραμμάτων αποκατάστασης». 
Μάλιστα προκάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητώντας: «να μας πουν αν τα καθ' ύλη αρμόδια όργανα και οργανισμοί που ασχολούνται με το θέμα... Ποια θέση έχει το ΚΕΘΕΑ; Ποια θέση έχει το σωματείο των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ; Ποια θέση έχει το σωματείο των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ. Ποια θέση έχει το σωματείο εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης; Ποια θέση έχει το "18 Ανω"; 

Ολοι αυτοί που ασχολούνται με τα ναρκωτικά έχουν εντελώς αντίθετη άποψη». Κατέληξε τονίζοντας πως η χορήγηση υποκαταστάτων «είναι η εύκολη λύση και ελκυστική»...

2 σχόλια:

 1. Σε κλινική της Αθήνας:
  Σε idiotική ψυχιατρική κλινική της Αθήνας,
  έφεραν από το δρόμο δύο ασθενείς.

  Ο ένας υποστήριξε ότι είναι ο Γκέμπελς και ο άλλος ο Λοβέρδος.
  Μετά την εξέταση αποκαλύφθηκε ότι:
  Ο πρώτος από αυτούς ήταν τρελός!
  Και ο δεύτερος ο Λοβέρδος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή