Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

ΑΦΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ!!!Αναδημοσίευση απο : γλόμπινγκ
Τι ακόμα πρέπει να γίνει για να καταλάβουν οι καπιταλισταί/ιμπεριαλισταί ότι το σύστημα τους δεν τραβάει πια, και ότι όσο και αν αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης θα έπρεπε εδω και χρόνια να το είχαν στειλει στο ΚΑΠΗ; 
Το ερώτημα βέβαια είναι ρητορικό, αφού οι καπιταλισταί/ιμπεριαλισταί, θα παλαίψουν μέχρι τελευταίας ραννίδος του αίματος μας για να το κρατήσουν στην ζωή, νεκροθάφτης του καπιταλισμού μπορεί να είναι ο λαός και μόνο ο λαός.

Ο λόγος για τις νέες κατρακύλες των διεθνών χρηματιστηρίων που σημειώθηκαν την πέμπτη σε όλο τον κόσμο.

Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις από τας Ευρώπας και από το Αμέρικα, ότι ξεφύγαμε από την κρίση(και με το ξεφύγαμε εννοούν τα τομάρια τους), αποδεικνύεται ότι όσες θυσίες και αν απαιτήσουν από τον λαό, σε όσες δοκιμασίες και αν τον βάλουν, το καράβι  τους είναι τόσο σάπιο που δεν σώζεται με τίποτα.


Και για του λόγου το αληθές ιδού και το σχετικό άρθρο από το in.gr.

---
Νέα Υόρκη
Μεγάλη πτώση κατέγραψαν την Πέμπτη οι μετοχές στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ με τους επενδυτές να είναι εξαιρετικά ανήσυχοι για την επέκταση της κρίσης χρέους στον πυρήνα της Ευρωζώνης. Βουτιά 13% σε μία εβδομάδα στο Μιλάνο, άλλη μία ημέρα μεγάλης πτώσης στις ευρωπαϊκές αγορές, άτακτη υποχώρηση των επενδυτών και στην Νέα Υόρκη.

Παρά το ότι η συνεδρίαση διακόπηκε και παρά τις δηλώσεις Τρισέ για ενέσεις ρευστότητας, απώλειες 5,16% κατέγραψε τελικά ο δείκτης του χρηματιστηρίου του Μιλάνου, FTSEMib, για να διαμορφωθεί στις 16.128 μονάδες.

Μεγάλες απώλειες είχαν οι τραπεζικές μετοχές αλλά και η Fiat, που είχαν πτώση που ξεπέρασε ακόμα και το 10% σε κάποιες περιπτώσεις.

Με την Ιταλία να βρίσκεται στο επίκεντρο κερδοσκοπικών πιέσεων που σπρώχνουν τα spread πολύ κοντά στις 400 μονάδες, το Χρηματιστήριο του Μιλάνου σημείωσε πτώση 13% μέσα στην εβδομάδα. Aπό την αρχή του χρόνου, οι απώλειες κεφαλαιοποίησης έφτασαν το 20%.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να πάρει από το Σεπτέμβριο μέτρα αλλά οι αγορές και ο επιχειρηματικός κόσμος στην Ιταλία έχουν ζητήσει να επισπευστεί η εφαρμογής πριν το πρόβλημα διογκωθεί πέρα από κάθε έλεγχο.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones κατρακύλησε στις 11.383,83 μονάδες, υποχωρώντας 4,31% ή 512 μονάδες, πτώση που έσβησε μεγάλο μέρος από τα κέρδη της χρονιάς μέχρι τώρα.

Κατακόρυφη ήταν και η πτώση του Standard & Poor’s 500 που διαμορφώθηκε στις 1.200,10 μονάδες με πτώση 4,78% όπως και το δείκτη εταιρειών τεχνολογίας NASDAQ που έκλεισε με πτώση 5,08% στις 2.556,39 μονάδες.

Νωρίτερα, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE100 υποχώρησε 3,50% στις 5.393,14 μονάδες υποχωρώντας πολύ κάτω από το ψυχολογικό όριο των 5.500 μονάδων.

Εικόνα μεγάλης πτώσης, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, ήταν η κατάσταση και στην Φρανκφούρτη όπου ο DAX30 διαμορφώθηκε στις 6.414,76 μονάδες, έχοντας υποχωρήσει 3,41% σε σχέση με την Τετάρτη.

Στα επίπεδα του Ιουνίου του 2009 βρέθηκε ο CAC40 στο Παρίσι που έκλεισε με πτώση 3,95% στις 3.320,35 μονάδες. Πτώση 3,72% κατέγραψε ο SMI στη Ζυρίχη για να κλείσει στις 5.285,25 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο χρυσός αποδεικνύεται για άλλη μία φορά το ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους κρίσεων. Την Πέμπτη η τιμή της ουγκιάς έσπασε άλλο ένα ρεκόρ για να διαμορφωθεί στα 1.680 δολάρια.

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231122898
---
Βγάλτε την πρίζα επιτέλους και πάρτε το απόφαση οτι ο ασθενής είναι κλινικά νεκρός!!!

Φτάνει πια, ήρθε η ώρα να καταλάβει ο λαός ότι έφτασε η στιγμή να εγκαταλείψει το σαπιοκάραβο πριν τον παρασύρει μαζί του στο βυθό. Εναλλακτική υπάρχει, ακούει στο όνομα σοσιαλισμός/κομμουνισμός και μας περιμένει στο μαιευτήριο να τον παραλάβουμε. Όσο πιο νωρίς το καταλάβουμε, τόσο πιο νωρίς θα αρχίσουμε να οικοδομούμε το νέο σκαρί, πιο γερό, πιο γρήγορο και πιο ευρύχωρο παρά ποτέ!

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου