Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά και στη νομιμοποίησή τους.
Ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

Την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Το νομοσχέδιο, που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για την απελευθέρωση και νομιμοποίηση των ναρκωτικών, είναι μια ακόμη ενέργεια αντιδραστική, επικίνδυνη και εχθρική προς τη νεολαία, όπως είναι άλλωστε και ολόκληρη η πολιτική της. 
Επιβεβαιώνει ότι η πολιτική της και το σύστημα, προσπαθούν να σπρώξουν τη νεολαία στην απάθεια, την αδράνεια, την καταστροφή. 
Επιδιώκουν τη γενίκευση της χρήσης των ναρκωτικών ανοίγοντας έτσι την πόρτα στην ελεύθερη διάδοσή τους. 
Οι προτάσεις τους είναι δοκιμασμένες. Αποτελούν κατευθύνσεις της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών του κεφαλαίου και εφαρμόστηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με τραγικές συνέπειες. 
Αυτές οι σκοταδιστικές πολιτικές αποδεδειγμένα οδηγούν σε αύξηση της χρήσης ναρκωτικών (όπως π.χ. στην Ολλανδία κατά 250%).

Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον τους για τους χρήστες που βρίσκονται στις φυλακές αντί να είναι στα θεραπευτικά προγράμματα. 

Η ίδια η πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχει συρρικνώσει τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα. Τη στιγμή που προωθούν την επέκταση των μονάδων υποκατάστασης στα νοσοκομεία και τις φυλακές, δηλαδή τη χορήγηση "κρατικής πρέζας" με στόχο τη μείωση της βλάβης, δηλαδή τη διαχείριση του θανάτου. 
Αυτήν την πολιτική υπηρετούν και άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Η νομιμοποίηση των ναρκωτικών εξυπηρετεί τη "νομιμοποίηση" στις συνειδήσεις των λαών των κοινωνικών αιτιών που παράγουν και αναπαράγουν το πρόβλημα και βρίσκονται στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και τα αδιέξοδά του. 
Σημαίνει νομιμοποίηση της καταστολής συνειδήσεων μέσω της χρήσης.
Η αντίθεση και ο αγώνας ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο της κυβέρνησης χρειάζεται να γίνει υπόθεση των εργατικών - λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους. 
Να γίνει υπόθεση των εργατικών σωματείων, κάθε μαζικού φορέα σε δήμους και γειτονιές. Να γίνει υπόθεση των 15μελών και 5μελών στα σχολεία, στις σχολές μαθητείας και κατάρτισης, των Συλλόγων Φοιτητών και Σπουδαστών, των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων. 
Να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης με στεγνά προγράμματα, κοινωνικής επανένταξης, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό χωρίς συμμετοχή ιδιωτών.
Καλούμε τη νεολαία να πει ΟΧΙ στους ψεύτικους παραδείσους και στη φυγή σε ατομικούς δρόμους. 
ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά. 
ΟΧΙ στη νομιμοποίησή τους. 
ΟΧΙ στο διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά. 
Να διεκδικήσει ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου